کشف گور دسته‌جمعی در دارفور رهبران غربی را به تکاپو انداخته است

سیاستمداران بریتانیایی می‌گویند کشف گور جمعی نشان‌دهنده شکست‌ تلاش‌های بین‌المللی در دو دهه قبل است 

یک روز پس از کشف یک گور جمعی در غرب دارفور، مقام‌های سیاسی بریتانیا دولت آن کشور را به افزایش تلاش‌ها برای جلوگیری از تنش و خشونت بیشتر در سودان، ترغیب کردند

دفتر حقوق بشر سازمان ملل روز جمعه ۱۴ ژوئن گفت که بیش از ۸۷ جسد، از جمله اجساد زنان و کودکان در محل گور جمعی کشف شده است. این نهاد گفت که بنا به اطلاعات موثق، نیروهای واکنش سریع عامل این کشتار‌ند. 

نیروهای مسلح و شبه‌نظامی موسوم به واکنش سریع، یکی از دو طرف درگیری‌ در مقابل ارتش سودان است که از ماه آوریل به این سو، سودان را صحنه خشن‌ترین نبردها کرده‌اند. 

دیوید آلتون، نماینده و عضو کمیته حقوق بشر مجلس اعیان بریتانیا، روز جمعه به روزنامه ایندیپندنت گفت که درباره وضعیت سودان با سیاستمداران بریتانیایی گفت‌وگو کرده است. 

او گفت: «دارفور صحنه یک نسل‌کشی آشکار است و جامعه دست روی دست گذاشته است.»

لرد آلتون به‌ویژه از آنچه پاسخ «اندوهگین» دولت بریتانیا به وضعیت سودان توصیف کرد، انتقاد کرد و گفت:‌ «گورهای دسته‌جمعی مترادف با وقایع ۲۰ سال پیش و نشانی از شکست جامعه‌ بین‌المللی است که اجازه داده است آنچه وعده داده بود هرگز تکرار نشود، بار دیگر رخ دهد.» این قانونگذار بریتانیایی گفت که رنج مردم دارفور «بی‌پایان» است و افزود: «ما باید از شرم سرمان را پایین بیندازیم.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

دیوید آلتون با اشاره به ناآرامی‌های دارفور در دو دهه پیش گفت: «آنچه آن زمان آغاز شد یک نسل‌کشی آهسته بود که هرگز متوقف نشد. عاملان جنایت هرگز مجازات نشدند و غافلگیرکننده آن است که همه آن وقایع بار دیگر در مقیاسی حیرت‌آور در حال وقوع است.»

ویکی فورد، نماینده محافظه‌کار پارلمان بریتانیا که ریاست گروه پارلمانی درباره سودان و سودان جنوبی را برعهده دارد، نیز گفت که از زمان شروع جنگ فعلی در سودان، بیش از دو میلیون نفر مجبور به ترک خانه‌هایشان شده‌اند و ۲۵ میلیون نفر از جمعیت سودان محتاج کمک‌های بشردوستانه‌اند. 

فورد به ایندیپندنت گفت که دولت بریتانیا از این وضع آگاه است و با شرکای بین‌المللی خود مذاکره می‌کند. او در عین حال، ابراز امیدواری کرد که دولت بریتانیا هر چه زودتر اقدام‌های بالقوه‌ای را آغاز کند. 

بریتانیا از جمله کشورهایی است که در  فعالیت‌های برقراری صلح‌ محلی در دارفور مشارکت دارد و با سازمان‌های غیردولتی بین‌المللی و جامعه مدنی برای پایان دادن به درگیری‌ها و برقراری آتش‌بس تلاش می‌کند. 

گور دسته‌جمعی در غرب دارفور در حالی پیدا شد که مصر میزبان نشستی منطقه‌ای با حضور همسایگان سودان برای رسیدگی به بحران داخلی آن کشور بود. 

دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت که در این گور اجساد افرادی از قبیله ماسالیت پیدا شد که نشان‌دهنده وقوع درگیری‌هایی با انگیزه قومی در آن استان هم‌زمان با درگیری‌های مسلحانه‌ای است که از نیمه آوریل میان ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع در جریان است. 

سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای گفت که این گور در تاریخ ۲۰ و ۲۱ ژوئن حفر شده و چنان که گروه‌های حقوق بشری می‌گویند قربانیان در جریان حمله نیروهای واکنش سریع و شبه‌نظامیان علیه قوم غیرعرب ماسالیت در دارفور کشته شدند. 

فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد قتل غیرنظامیان را با «شدیدترین لحن» محکوم کرد و خواستار تحقیقات درباره آن شد و افزود: «بیش از هر چیز نحوه رفتار بی‌رحمانه و بی‌احترامی به کشته‌شدگان، خانواده‌ها و جوامع، وحشتناک است.»  

بیشتر از جهان