برنامه جهانی غذا: به بیش از ۱۵ میلیون نفر در افغانستان کمک کردیم

سازمان ملل اعلام کرده بود که از هر پنج شهروند افغانستان، دو تن از آنان با سطح بالایی از ناامنی غذایی حاد مواجه‌اند

جریان بررسی خانواده‌های نیازمند از سوی کارمندان برنامه غذایی جهان-Twitter/@wfp_afghanistan

برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد، دوشنبه، ۲۴ ژوئیه (دوم مرداد) اعلام کرد که این نهاد در سال جاری میلادی برای بیش از ۱۵ میلیون نفر در افغانستان کمک‌های غذایی نجاتبخش توزیع کرده است.  

بخش افغانستان برنامه جهانی غذا در حساب توییتری خود نوشت که این برنامه بر اساس نیازها و آسیب‌پذیری، از خانواده‌ها حمایت می‌کند: «شرکای ما خانه به خانه می‌روند و آن‌ها (افراد آسیب‌پذیر) را شناسایی می‌کنند.» 

پیش‌تر، سازمان ملل اعلام کرده بود که از هر پنج شهروند افغانستان، دو تن از آنان با سطح بالایی از ناامنی غذایی حاد مواجه‌اند. این سازمان گفته بود که برای کمک به هشت میلیون شهروند افغان در سال جاری میلادی، به بیش از ۲۵۲ میلیون دلار نیاز دارد.  

در شهرهای افغانستان شمار افراد نیازمند و متکدی افزایش یافته است و طالبان هیچ توجهی به مهار بحران اقتصادی ندارند و به جای آن، دریافت مالیات از شهروندان را افزایش داده‌اند. 

نزدیک به دو سال از حکومت طالبان در افغانستان می‌گذرد، اما روز‌به‌روز فقر و بیکاری در سطح کشور گسترده‌تر می‌شود و جمعیت افراد نیازمند به کمک افزایش می‌یابد. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

حکومت طالبان با منع فعالیت زنان در دفترهای وابسته به سازمان ملل متحد و نهادهای امدادرسان در افغانستان، باعث دلسردی جامعه جهانی به کمک بیشتر برای مقابله با فقر شهروندان این کشور شده است. طالبان همچنین با تحمیل محدودیت‌های بیشتر بر فعالیت زنان، به شمار زنان خانه‌نشین و بیکار افزوده‌اند.  

زیر حاکمیت طالبان، دختران فقط تا کلاس ششم دبستان اجازه تحصیل دارند و بیشتر زنان از کار کردن در نهادهای دولتی و غیردولتی منع شده‌اند. طالبان تاکید دارند که هدف حکومت آنان اجرای «شریعت اسلامی» است و در این زمینه هیچ نرمشی نشان نخواهند داد. 

طالبان در نیمه دوم دهه ۹۰ میلادی نیز در افغانستان حاکم بودند و در آن زمان هم زنان را کاملا خانه‌نشین کرده بودند و فقر به‌شدت افزایش یافته بود.