جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده، در جریان مبارزات انتخاباتیاش متعهد شد بین وظایف رسمی و منافع تجاری خصوصی خانوادهاش «دیواری تمامعیار» وجود خواهد داشت. او در مورد ارتباط حرفه هنری نوپای هانتر بایدن، پسرش، به خود هم بارها به آن «دیوار» اشاره کرد. حالا اینسایدر ادعا میکند گالری هانتر بایدن اثر هنری او را به یک اهداکننده سرشناس دموکرات فروخته؛ فردی که جو بایدن او را به عضویت کمیسون حفاظت از میراث آمریکا در خارج از مرزها درآورده است.
اینسایدر در گزارشی، جزئیاتی از این ماجرا را افشا کرده است. بر این اساس، الیزابت هیرش نفتالی، سرمایهگذار املاک، چهره نیکوکار لسآنجلس و از چهرههای تاثیر گذار در محافل دموکراتیک کالیفرنیا که از کمککنندگان مهم دموکرات به شمار میرود، در سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۳ هزار دلار به کارزار انتخاباتی جو بایدن و نزدیک به ۳۰ هزار دلار به کمیته مبارزات انتخابات ملی دموکرات اهدا کرده است.
این گزارش با استناد به مدارک داخلی گالری هانتر بایدن، ادعا میکند یک خریدار بهتنهایی آثار هنری هانتر بایدن را به بهای ۸۷۵ هزار دلار خریده است. اگرچه در مدارک موجود در گالری به هویت خریدار اشاره نشده، اینسایدر ادعا میکند که خریدار این آثار هیریش نفتالی است.
جو بایدن ژوییه ۲۰۲۲، هشت ماه پس از افتتاح گالری هنری هانتر بایدن، هیریش نفتالی را عضو کمیسیون حفظ میراث آمریکا در خارج از مرزها کرد. با این حال مشخص نیست هیریش نفتالی این اثر هنری را پیش از این انتصاب خریده است یا پس از آن.
به گزارش اینسایدر، کاخ سفید و وکیل هانتر بایدن به سوالاتی در مورد زمان خرید اثر هنری و اینکه آیا هانتر بایدن با پدرش در مورد انتصاب هیرش نفتالی صحبت کرده است یا نه، پاسخ ندادهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اینسایدر به نقل از مقامهای دولتی نوشت که انتصاب هیرش نفتالی در پی توصیه نانسی پلوسی، رئیس پیشین مجلس نمایندگان، به بایدن انجام شده است و به گفته آنها، بین خرید آثار هنری و انتصاب او هیچ ارتباطی وجود ندارد.
کمیسیون حفاظت از میراث آمریکا در خارج از مرزها یک سازمان دولتی است که حفاظت از مکانهای تاریخی اروپا را بر عهده دارد. هانتر بایدن پیشتر خصوصی گفته بود میتواند ترتیبی دهد که دوستانی در کمیسیون حضور داشته باشند.
باراک اوباما، رئیسجمهوری سابق آمریکا، در سال ۲۰۱۵ اریک شورین، شریک تجاری قدیمی هانتر بایدن، را به همین سمت در کمیسیون مذکور منصوب کرد. بنا به ادعای اینسایدر، در همان سال، ظاهرا از لپتاپ جنجالی هانتر بایدن، ایمیلی مبنی بر اینکه او در انتصاب شورین تاثیرگذار بوده، فرستاده شده است.
اینسایدر به نقل از ایمیل آبه لاول، وکیل هانتر بایدن، نوشت که هانتر پس از فروخته شدن آثارش در گالری به هویت هیرش نفتالی و خریدار دوم پی برد؛ آنهم به این دلیل که آنها از دوستانش بودند. لاول میافزاید: «گالری بهای آثار را تعیین میکند، تمامی فروشها را مطابق با بالاترین معیارهای اخلاقی صنعت انجام میدهد و نام هیچ خریداری را برای آقای [هانتر] بایدن فاش نمیکند».
اینسایدر در ادامه، به محتوای ایمیل ژرژ برژس، گالریدار هانتر بایدن، استناد میکند که در آن آمده است: «اسامی خریداران کاملا محرمانه و هر گونه تلاش برای گرفتن آنها غیرقانونی است و به مقامهای مربوطه گزارش خواهد شد.»
گزارش اینسایدر با استناد به مدارک داخلی گالری ژرژ برژس نشان میدهد که یک خریدار ۱۱ اثر هنری هانتر بایدن را به مبلغ ۸۷۵ هزار دلار خریده است. بهای مجموع آثار فروختهشده هانتر بایدن در این گالری نزدیک به یک میلیون و ۴۰۰ هزار دلار بوده است.
کوین موریس، دیگر خریدار هنری آثار هنری هانتر بایدن، همان وکیل ثروتمند لسآنجلسی است که به معتمد و حامی مالی بایدن بدل شده است. به ادعای اینسایدر، موریس علاوه بر خرید آثار هنری بایدن، بیش از دو میلیون دلار به هانتر بایدن وام داده است و به او کمک میکند تا مالیاتهای معوقهاش را بپردازد.
پسر جو بایدن اخیر دو مورد از موارد اتهامی مربوط به فرار عمدی از پرداخت مالیات را پذیرفته است.