نشست شورای امنیت؛ حمایت هند از افغانستان برای تامین مواد خوراکی

سفیر هند در سازمان ملل متحد بحران انسانی در افغانستان را وخیم خواند ‏

هند ۵۰ هزار تن گندم به افغانستان اهدا کرده است - Twitter/@RuchiraKamboj

در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، در بحث آزادی که با عنوان «قحطی و ناامنی جهانی غذایی ناشی از جنگ» برگزار شده بود، هند اعلام کرد که از کشورهایی مانند افغانستان و میانمار و سریلانکا در تامین مواد خوراکی حمایت خواهد کرد. 

روچیرا کامبوج، سفیر هند در سازمان ملل متحد، در سخنانی در جلسه‌ای که به ریاست آمریکا برگزار شد، تاکید کرد: «حتی در زمان همه‌گیری کووید-۱۹، هند هزاران تن گندم کمک‌های غذایی [به کشورها] اهدا کرد. ما برای تقویت امنیت غذایی، به چند کشور، از جمله در همسایگی ما و آفریقا، مواد خوراکی مانند برنج و حبوبات و عدس فرستادیم.»

این دیپلمات هندی ضمن تاکید بر وخامت بحران انسانی در افغانستان، به تصمیم هند برای اهدای ۵۰ هزار تن گندم به مردم افغانستان اشاره کرد. به گفته او، دولت هند به حمایت بشردوستانه‌اش از میانمار نیز ادامه می دهد و کمک مالی ۱۰ هزار تنی برنج و گندم به آن کشور کرده است. علاوه بر این، سری‌لانکا نیز در دوران دشوار اقتصادی‌اش از هند کمک‌های غذایی ضروری دریافت کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بر اساس برآوردهای سازمان ملل متحد، ۳۶۲ میلیون نفر در ۶۲ کشور جهان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند، که رکوردی کم‌سابقه است. به باور این سازمان، همه‌گیری کووید و به دنبال آن درگیری روسیه و اوکراین، قیمت مواد غذایی و سوخت و کود را افزایش داده است.

سفیر هند همچنین توضیح داد که دولتش از تلاش‌های دبیرکل سازمان ملل متحد برای ادامه طرح صادرات غلات از راه دریای سیاه حمایت می‌کند و به «حل‌وفصل هرچه زودتر بن‌بست کنونی» امیدوار است.

هند، که اکنون ریاست گروه بیست کشور موسوم به «گروه ۲۰» را به عهده دارد، گفته است که قرار است نشست این گروه در ماه سپتامبر برگزار شود و دولت هند در این نشست، برای تسریع روند دستیابی به هدف‌های توسعه پایدار، کوشش بیشتری خواهد کرد.

وعده همکاری هند با افغانستان در حالی اعلام می‌شود که بر اساس گزارش تازه صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)‌، شمار افراد نیازمند به کمک بشردوستانه در افغانستان از ۲۸.۳ میلیون نفر در ژانویه ۲۰۲۳، به ۲۹.۲ میلیون نفر در در ماه مه امسال رسیده است.

این نهاد پیش‌بینی کرده است که «با وجود بهبودهای اندک در چشم‌انداز امنیت غذایی، تقریبا ۱۵.۳ میلیون نفر (۳۵ درصد از جمعیت) از ماه مه تا اکتبر ۲۰۲۳ با حدی از بحران و اضطرار ناامنی غذایی» مواجه خواهند شد.

یونیسف دلیل این وضع بحرانی را آسیب‌پذیری افغانستان در مقابل بلاهای طبیعی همچون زلزله، سیلاب، رانش زمین، و ریزش بهمن، و نیز کمبود بودجه کمکی و محدودیت‌های طالبان می‌داند.

به گزارش یونیسف، نیمه نخست سال جاری از ماه‌های پرتلفات و پرچالش در افغانستان بوده است. این سازمان اعلام کرد که از اول ژانویه تا آخر ژوئن ۲۰۲۳، نام هشت میلیون کودک در مراکز بهداشتی وابسته به این آژانس به‌علت سوءتغذیه ثبت شده‌ است که از این میان، ۳۵۰ هزار کودک- که ۵۶ درصد آن‌ها دخترند- به‌علت سوءتغذیه شدید بستری شده‌اند.

بیشتر از جهان