وزیر دفاع طالبان: باید نظامی ایجاد کنیم که جهان متعجب شود

افغانستان تحت سلطه طالبان تنها کشوری در جهان است که زنان و دختران از داشتن حق تحصیل و اشتغال منع شده‌‌اند

ملا یعقوب در میان فرماندهان قندهاری طالبان-RTA Dari

ملا یعقوب مجاهد، وزیر دفاع طالبان و فرزند ملا عمر بنیانگذار گروه طالبان، در سخنانی که در حضور جمعی از فرماندهان این گروه در کابل ایراد کرد، گفت پس از فروپاشی دولت جمهوری و روی کار آمدن گروه طالبان، اکنون باید نظامی در افغانستان ایجاد شود که جهان از آن متعجب شود. یعقوب افزود: «کفار و مسلمانان باید بدانند که ما تا این حد ظرفیت داریم.»

سخنان ملا یعقوب، روز شنبه ۱۴ مرداد، از شبکه تلویزیون ملی افغانستان که تحت کنترل طالبان فعالیت می‌کند، پخش شد.

وزیر دفاع طالبان افزود که اعضای طالبان از بزرگ و کوچک، برای برقراری نظام این گروه قربانی دادند و اکنون باید از بی‌نظمی و بی‌مسئولیتی جلوگیری شود. او اختلاف‌ها میان جناح‌ها و رهبران این گروه را رد کرد و گفت همه در یک صف واحد قرار دارند.

ملا یعقوب اعضای طالبان را به تبعیت و فرمانبرداری از رهبران این گروه دعوت کرد و گفت: «وقتی مذاکرات صلح در دوحه آغاز شد، نگرانی‌هایی در میان مجاهدین [اعضای طالبان] مطرح شد که انگار با کفار معامله صورت می‌گیرد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او ادعا کرد که رهبران طالبان براساس ارزش‌های این گروه مذاکرات صلح را به پایان رساندند و در نتیجه نظام مورد نظر این گروه برقرار شد.

توافقنامه صلح میان دولت آمریکا و طالبان در ۲۹ فوریه ۲۰۲۰ در دوحه امضا شد و خروج نیروهای ناتو به رهبری آمریکا از افغانستان براساس همین توافقنامه صورت گرفت. طالبان در این توافقنامه تعهد کردند که با تشکیل دولت فراگیر با بقیه احزاب و جریان‌های سیاسی، حقوق زنان را رعایت کنند و روابط خود را با سازمان‌های تروریستی از جمله القاعده قطع کنند.

اکنون با گذشت دو سال از سلطه طالبان، افغانستان تنها کشوری در جهان است که زنان و دختران از داشتن حق تحصیل و اشتغال منع شده‌ و زنان کارآفرین از هرنوع فعالیت در خارج از خانه محروم شده‌اند. براساس آخرین فرمان ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، آرایشگاه‌های زنان که تنها مکان فعالیت زنان در خارج از خانه بود، در سراسر افغانستان بسته شدند. به تازگی، طالبان دستور دادند که دختران بالاتر از  ۱۰ سال نیز در مدارس حاضر نشوند. پیش از این، طالبان دستور داده بودند که تنها دختران کلاس هفتم تا دوازدهم از آموزش منع شوند و طی این مدت، دختران از کلاس اول تا ششم به مدارس می‌رفتند، اما با فرمان جدید، هزاران دختر دیگر نیز از آموزش منع شده‌اند.

با این حال، ملا یعقوب تاکید کرد که باید از رژیم حاکم در کابل حمایت شود و نظامی که باعث تعجب جهان شده است، باید در افغانستان تقویت شود.

ملا یعقوب از سران این گروه که در جریان جنگ با دولت‌های پیشین افغانستان کشته شدند، به‌عنوان قربانیان راه اسلام یاد کرد و گفت: «ملا اختر منصور که وجودش [در نتیجه حمله هوایی نیروهای ناتو] کباب شد، در راه حفظ استقلال، اسلامیت و افغانیت قربانی شد.»

ملا اختر منصور، رهبر پیشین طالبان، در سال ۲۰۱۶ و در حال بازگشت از ایران، در بلوچستان پاکستان آماج حمله هوایی نیروهای ناتو قرار گرفت و کشته شد. رسانه‌های پاکستانی در آن زمان گزارش دادند که ملا اخترمنصور و همراهانش در نتیجه اصابت راکت در آتش سوخته بودند و فقط بخشی از بقایای اجساد آنان به دست پلیس پاکستان افتاد.

در حالی که پیش از این، وزیر دفاع طالبان گفته بود با وجود خروج نظامی آمریکا از افغانستان، هواپیماهای تجسسی آمریکا در آسمان افغانستان حضور دارند، اما او در این سخنرانی گفت «اشغال» افغانستان کاملا پایان یافته است.

رهبران طالبان در دوسال گذشته، سخنان متناقضی در مورد برقراری امنیت و پایان یافتن نفوذ آمریکا در افغانستان ایراد کرده‌اند. قاری فصیح‌الدین فطرت، رئیس ستاد ارتش طالبان، چندی پیش در مصاحبه با تلویزیون ملی افغانستان تحت کنترل طالبان گفت هواپیماهای تجسسی آمریکا حریم هوایی افغانستان را کنترل می‌کنند و در مذاکرات اخیر دو روزه میان مقام‌های آمریکایی و طالبان در دوحه که روزهای ۳۰ و ۳۱ ژوئیه برگزار شد، نیز این مسئله مورد بحث قرار گرفت.

ملا یعقوب همچنین رسانه‌ها و سازمان‌های حقوق بشری را به تبلیغ علیه طالبان متهم کرد و ادعا کرد که دشمنان طالبان این گروه را به همدستی و دریافت حمایت از آمریکا متهم می‌کنند، در حالی که آمریکا از افغانستان شکست خورده است.

ملا یعقوب در آذرماه سال گذشته با توماس وست، فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان، در امارات متحده عربی دیدار کرد. آمریکا طی دو سال گذشته، نزدیک به ۲ میلیارد دلار پول نقد به افغانستان تحت سلطه طالبان کمک کرده است. هرچند سازمان‌های حقوق بشری و ناظر بر اوضاع افغانستان، همواره گزارش داده‌اند که طالبان از کمک‎‌‌های بشردوستانه برای تثبیت قدرت و تقویت نیروی نظامی خود استفاده می‌کنند، اما مقام‌های رسمی دولت بایدن این ادعا را رد کرده‌اند.