سوئد: روسیه برای جلوگیری از عضویت ما در ناتو ادعاهای دروغین درباره قرآن‌سوزی منتشر می‌کند

سازمان دفاعی سوئد می‌گوید مسکو از اعتراض‌های استکهلم برای ایجاد تنش بین کشورهای عربی و غرب بهره می‌گیرد

قرآن‌سوزی موجب خشم مسلمانان و تشدید بحران دیپلماتیک بین سوئد و کشورهای مسلمان در جهان شدــ AFP

گاردین روز یکشنبه ششم اوت (پانزدهم مرداد) در گزارشی به نقل از مقام‌های سوئدی نوشت که روسیه تلاش می‌کند از طریق انتشار اطلاعات نادرست درباره قرآن‌سوزی به زبان عربی، بر گسترش اعتراض‌ها علیه این کشور در سراسر جهان تاثیر بگذارد.

به نوشته این رسانه، گمان می‌رود این اقدام روسیه بخشی از تلاش این کشور برای کارشکنی در روند عضویت سوئد در ناتو باشد.

آژانس دفاع روانی سوئد که زیرمجموعه وزارت دفاع این کشور است، می‌گوید رسانه‌های دولتی روسیه از جمله آرتی و اسپوتنیک مجموعه مقالاتی را به زبان عربی منتشر و به دروغ ادعا کرده‌‌اند که دولت سوئد از سوزاندن قرآن حمایت می‌کند.

سازمان دفاع روانی سوئد به عنوان یک نهاد فعال در دوران جنگ سرد، سال ۲۰۲۲ هم‌زمان با تشدید تنش‌ها با روسیه دوباره آغاز به کار کرد تا با اطلاعات نادرست منابع خارجی مبارزه کند. این سازمان اکنون درباره کارزارهای روسیه علیه این کشور هشدار می‌دهد و می‌گوید تا پایان ماه ژوئن، حدود یک میلیون پست مشابه به زبان عربی و سایر زبان‌ها درباره قرآن‌سوزی ثبت شده است.

در هفته‌های گذشته دو مرد عراقی به نام‌های سلوان مومیکا و سلوان نجم در سوئد قرآن را آتش زدند که به تشدید بحران دیپلماتیک بین سوئد و خشم کشورهای مسلمان در سراسر جهان منجر شد. پس از این اتفاق‌ها، دولت سوئد برای جلوگیری از اعتراض‌های بیشتر تحت فشار قرار گرفت، اما تاکنون در قوانین مربوط به آزادی بیان تغییر گسترده‌ای نداده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

میکائیل اوستلوند، سخنگوی سازمان دفاع روانی سوئد، می‌گوید از زمانی که مومیکا و نجم برای اولین بار بیرون مسجد استکهلم، قرآنی را سوزاندند، انتشار اطلاعات نادرست درباره سوئد در فضای مجازی تصاعدی افزایش یافت.

به گفته او، در میان کسانی که روایات نادرست منتشر می‌کنند، دولت‌ها و افراطی‌های اسلام‌گرا دیده می‌شوند. اوستلوند می‌افزاید: «در این روایت‌ها، مدام تکرار می‌شود که سوئد از سوزاندن قرآن حمایت می‌کند و کشوری اسلام‌هراس و دشمن اسلام است. ما از این گفته‌ها خیلی تعجب نمی‌کنیم زیرا روسیه هم از ادعاهای مشابه استفاده می‌کند تا سوئد را بد جلوه دهد و پیوستن آن به ناتو را سخت‌تر کند.»

 این مقام وزارت دفاع سوئد تاکید دارد: «آرتی و اسپوتنیک در ماه‌های ژوئن و ژوئیه چندین پست با همین روایت‌ها به زبان عربی داشته‌اند. بنابراین واضح است که آن‌ها می‌خواهند خود را در میان مردم عرب‌زبان مطرح کنند. از آنجایی که این‌ها کانال‌های دولتی محسوب می‌شوند، مشخص است که این راهکار از بالا تعریف شده و کرملین آن را تایید کرده است.»

اولاف کریسترسون، نخست‌وزیر سوئد، نیز روز سه‌شنبه به ایفای نقش بازیگران خارجی در قرآن‌سوزی اشاره و بیگانگان را متهم کرد که از این کشور به عنوان «صحنه‌ای برای انتشار پیام‌های نفرت‌انگیز» استفاده می‌کنند.

اداره مهاجرت سوئد اعلام کرده در حال بررسی مجدد مجوز اقامت پناهجوی عراقی است که قرآن سوزاندن او در هفته‌های اخیر، موجی از واکنش مسلمانان در سراسر جهان را به همراه داشت.

سوئد قانونی ندارد که به‌طور خاص سوزاندن یا هتک حرمت به قرآن یا سایر متون و کتب مذهبی را ممنوع کند. قانون اساسی این کشور هم حق برگزاری تظاهرات عمومی را نیز به رسمیت می‌شناسد. از این‌ رو، دادگاه‌های سوئد حکم داده‌اند که پلیس نمی‌تواند جلو سوزاندن کتب مقدس را بگیرد؛ با این‌ حال نخست‌وزیر سوئد با ابراز نگرانی درباره تشدید تنش‌ها با جهان اسلام در پی این اقدام‌ها، اعلام کرد ممکن است راهکارهای جدیدی در نظر گرفته شود.

بیشتر از جهان