سوریه ارسال کمک‌های سازمان ملل از دو گذرگاه مرزی با ترکیه را تمدید کرد

سازمان ملل متحد ارسال کمک‌ها از گذرگاه «باب ‌الهوی» را از سر نگرفته است چرا که شروط دولت سوریه را غیرقابل قبول می‌داند

کاروان کمک‌های سازمان ملل در گذرگاه «باب‌ الهوی» سوریه، ۹ فوریه ۲۰۲۳ - OMAR HAJ KADOUR/AFP

سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل روز سه‌شنبه ۱۷ مرداد (۸ اوت) اعلام کرد که سوریه مجوز ارسال کمک‌های بشردوستانه از طریق دو گذرگاه مرزی ترکیه را تا ۱۳ نوامبر سال جاری تمدید کرد.

به گزارش رویترز، اری کانیکو، سخنگوی این دفتر، گفت که «ما از تمدید مجوز دولت سوریه برای استفاده از گذرگاه‌های مرزی «باب السلام» و «الراعی» تا ۱۳ نوامبر بسیار استقبال می‌کنیم».

پس از زلزله ماه فوریه در ترکیه و سوریه که باعث کشته‌شدن بیش از ۵۰ هزار نفر شد، سوریه به سازمان ملل متحد اجازه داد تا از این دو گذرگاه مرزی با ترکیه برای ارسال کمک به داخل سوریه استفاده شود. قرار بود این اجازه در تاریخ ۱۳ اوت به پایان برسد که با توافق دولت سوریه تا ۱۳ نوامبر تمدید شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سازمان ملل متحد همچنین از سال ۲۰۱۴ با مجوز شورای امنیت سازمان ملل از گذرگاه «باب ‌الهوی» و از ترکیه برای رساندن کمک به میلیون‌ها نفر در شمال غرب سوریه استفاده کرده است، اما این اجازه پس از اینکه شورای امنیت نتوانست برای تمدید آن به توافق برسد، در اواسط ماه ژوییه منقضی شد.

با این حال، چند روز بعد، دولت سوریه اعلام کرد که سازمان ملل می‌تواند به استفاده از گذرگاه «باب الهوی» تا شش ماه دیگر ادامه دهد، اما ارسال کمک‌ها هنوز از سر گرفته نشده است، زیرا سازمان ملل دو شرط سوریه را برای ارسال مجدد کمک‌ها از این گذرگاه غیرقابل قبول دانسته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دولت سوریه پیش از این تاکید کرده بود که سازمان ملل نباید با نهادهایی که به‌عنوان «تروریست» تعیین ‌شده‌اند، ارتباط برقرار کند و شرط دوم هم این بود که کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر سوریه باید بر توزیع کمک‌های بشردوستانه در شمال غرب سوریه نظارت کنند و کارها را تسهیل کنند.

سوریه برای استفاده سازمان ملل متحد از گذرگاه‌های مرزی «باب السلام» و «الراعی»، شرایط مشابهی اعمال نکرده است.

سوری‌هایی که از دست حکومت بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، گریخته‌اند، نگران‌اند که او به‌زودی مانع ارسال کمک‌ها شود زیرا دمشق تلاش می‌کند توزیع کمک‌های سازمان ملل را در شمال غرب سوریه که تحت کنترل شورشیان است و آخرین سنگر اصلی مخالفان دولت سوریه بشمار می‌رود، تحت تسلط خود بگیرد.

سرکوب خشونت‌آمیز بشار اسد علیه تجمع‌ صلح‌آمیز معترضان طرفدار دموکراسی در سال ۲۰۱۱، به جنگ داخلی منجر شد که صدها هزار کشته و میلیون‌ها آواره برجا گذاشته است. بشار اسد در سال‌های اخیر کنترل مجدد اکثر مناطق سوریه را با کمک روسیه و ایران به‌دست گرفته است.

بیشتر از جهان