متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، به تهدیدهای ابراهیم رئیسی علیه مخالفان حجاب اجباری در ایران واکنش نشان داد و گفت: «همانگونه که پیش از این هم گفتهایم، اعتقاد ما این است که زنان در ایران و در همه جا باید در انتخاب نوع پوشش آزاد باشند.»
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ضمن اشاره به اقدام حکومت در شناسایی مخالفان حجاب اجباری از طریق دوربینهای شهری، تاکید کرد زنان ایرانی نباید نگران این باشند که مقامهای کشورشان از فناوریهای نظارتی و روشهای دیگر برای کنترل آنان استفاده میکنند.
متیو میلر که در یک نشست خبری در روز چهارشنبه ۱۸ مرداد (۹ اوت) صحبت میکرد، در ادامه افزود ایالاتمتحده آمریکا برای حمایت از حقوق بشر و آزادیهای اساسی مردم ایران ازجمله آزادی زنان و دختران، همکاری با متحدان و شرکای خود را برای پاسخگو کردن جمهوری اسلامی ایران در قبال «عاملان نقض حقوق بشر» و «جنایتهای انسانی» ادامه میدهد.
ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه در مراسمی موسوم به «شهدای دفاع از حرم» در سخنانی تهدیدآمیز علیه مخالفان حجاب اجباری، خطاب به وابستگان حکومت گفت: «بساط کشف حجاب جمع خواهد شد. هیچ نگران نباشید.»
رئیس دولت سیزدهم با طرح این ادعا که خانوادههای شهدا از بیحجابیها در جامعه ابراز «نگرانی» کردهاند، گفت: «برخی از افراد بیحجاب غافلاند و بیاطلاع و باید به آنها آگاهی دهیم.»
ابراهیم رئیسی در ادامه نیز افرادی که حاضر نیستند حجاب اجباری را رعایت کنند متهم کرد و مدعی شد که این افراد با «برنامه دشمن» به میدان آمدهاند. او روز پانزدهم مرداد نیز در جلسه هیئت دولت، ادعا کرد کشف حجاب «هنجارشکنی» و «معضل» است و باید رفع شود.
رئیس دولت جمهوری اسلامی پیش از آن نیز در جلسه شورای اجتماعی کشور گفته بود که باید هزینه «کشف حجاب» و «هنجارشکنی» را افزایش داد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با نزدیک شدن سالگرد کشته شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی تهران، تهدیدهای مقامهای حکومت علیه مخالفان حجاب اجباری نیز افزایش یافته است. همچنین نمایندگان مجلس قصد دارند لایحه موسوم به «حمایت از خانواده از طریق ترویج حجاب و عفاف» را طبق اصل ۸۵ قانون اساسی، بررسی و تصویب کنند.
بررسی این لایحه طبق اصل ۸۵ قانون اساسی، به موافقان حجاب اجباری کمک میکند این لایحه را بهطور پنهانی تصویب و به قانون تبدیل کنند. طی روزهای اخیر برخی نمایندگان مجلس نیز از این اقدام دفاع کردهاند.
حسن نوروزی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس که به سخنان زنستیزانه شهرت دارد، به صراحت گفت بررسی لایحه عفاف و حجاب در صحن علنی مجلس ممکن بود آن را به سرنوشت طرح صیانت دچار کند. او همچنین مدعی شد که این لایحه را باید نمایندگانی نهایی کنند که تجربه تفهمیم اتهام یا کار قضایی دارند.
به گفته حسینعلی حاجیدلیگانی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، درخواست بررسی لایحه حجاب و عفاف، طبق اصل ۸۵ قانون اساسی، روز ۲۲ مرداد در دستورکار مجلس قرار میگیرد. این لایحه ۷۰ ماده دارد و مجازات سنگینی برای مخالفان حجاب اجباری در نظر گرفته است.