ماشین اعدام جمهوری اسلامی خاموش نمی‌شود؛ اعدام دست‌کم ۱۹ نفر در یک هفته

این ۱۹ نفر به اتهام ارتکاب جرائم مرتبط با مواد مخدر و تجاوز به عنف اعدام شده‌اند

در هفته گذشته دست‌کم ۱۹ نفر در زندان‌های ایران اعدام شده‌اند. رسانه‌های حقوق بشری، روز جمعه بیستم مرداد‌ماه، از اعدام دست‌کم چهار زندانی در زندان مرکزی کرج، دو زندانی بلوچ در زندان مشهد، یک زندانی در همدان و یک زندانی در زندان یاسوج خبر دادند.

پیش از این، روز پنجشنبه، مجموعه‌های حقوق بشری در گزارش‌هایی از اعدام شش زندانی در روزهای سه‌شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه ۱۷، ۱۸ و ۱۹ مرداد، به اتهام ارتکاب جرائم مرتبط با مواد مخدر خبر دادند. پس از آن نیز خبرهایی از اعدام پنج نفر به جرم «تجاوز به عنف» در زندان مرند منتشر شد و در نهایت تعداد اعدام‌های ثبت‌شده حکومت طی سه روز، دست‌کم ۱۱ نفر عنوان شد.

اکنون با آمارهای تازه‌ای که رسانه‌های حقوق بشری منتشر کرده‌اند، می‌توان گفت که علاوه بر آمار فوق، دست‌کم هشت نفر دیگر نیز طی چهار روز گذشته اعدام شده‌اند و آمار اعدام در هفته گذشته، تا‌کنون به ۱۹ نفر رسیده است.

بر اساس این گزارش‌ها، حکم اعدام دو زندانی بلوچ در زندان مشهد اجرا شد. به گزارش کمپین فعالین بلوچ، سحرگاه پنجشنبه ۱۹ مرداد‌ماه ۱۴۰۲، دو زندانی بلوچ با اتهام‌های مرتبط با مواد مخدر در زندان مشهد اعدام شدند.

هویت این زندانیان برای کمپین احراز شده است؛ احمد کریمدادزهی، ۳۵ ساله فرزند عبدالله، متاهل و دارای دو فرزند اهل تاجر‌آباد مشهد و حمید براهويی(بریچی)، ۴۴ ساله فرزند عبدالعزیز، متاهل، دارای شش فرزند و ساکن زابل روستای مارگان‌.

کمپین فعالین بلوچ به نقل از یک منبع مطلع نوشت که حمید و احمد در سال ۱۴۰۰ با اتهامات مرتبط با مواد مخدر در مشهد بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند. گفته می‌شود این دو زندانی بلوچ بدون آخرین ملاقات با خانواده اعدام شده‌اند.

هرانا نیز اعلام کرد که با احراز هویت یک زندانی دیگر که سحرگاه روز چهارشنبه هجدهم مردادماه، در زندان همدان اعدام شده است، تعداد اعدام‌شدگان در این زندان به دو تن افزایش یافت.

به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه چهارشنبه هجدهم مردادماه ۱۴۰۲، دو زندانی در زندان همدان اعدام شدند. یکی از این زندانیان که هویتش احراز شده است، احد هاشمی نام دارد. روز گذشته نیز سازمان حقوق بشر ایران از اعدام یکی از این افراد با هویت منوچهر خزایی خبر داده بود.

این زندانیان پیش از این بابت اتهام مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند. خبر اعدام این زندانیان تا‌کنون در رسانه‌های داخل ایران و منابع رسمی اعلام نشده است.

حکم یک زندانی نیز که پیش‌تر  بابت اتهام قتل، به اعدام محکوم شده بود، سحرگاه روز چهارشنبه هجدهم مرداد‌ماه در زندان یاسوج اجرا شد.

به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه روز چهارشنبه حکم اعدام اسدالله ارجمند، از اهالی دهدشت، اجرا شد.

هرانا به نقل از منابع خود اعلام کرد که اسدالله ارجمند که از ۱۴ سال پیش در زندان یاسوج محبوس بوده است، در مراجع قضایی به اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود. اعدام این زندانی نیز در رسانه‌های داخل ایران  یا منابع رسمی اعلام نشده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

از سوی دیگر، حکم اعدام دست‌کم چهار زندانی به نام‌های امیر جهانگیری، جواد بازگری، سجاد نظری و محسن شرفی، بابت جرائم مرتبط با مواد مخدر در زندان مرکزی کرج اجرا شده است. به گزارش سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، این حکم سحرگاه روز یکشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۲، اجرا شده است.

به گفته منابع مطلع، این چهار زندانی پیش‌تر در پرونده‌های جداگانه بابت جرائم مرتبط با مواد مخدر بازداشت و سپس در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده‌اند. خبر اعدام این چهار زندانی در رسانه‌های حکومتی به‌ویژه رسانه‌های نزدیک به قوه قضاییه اعلام نشده است.

همچنین هرانا اعلام کرد که پنجشنبه نوزدهم مردادماه، سه زندانی در ندامتگاه مرکزی کرج به سلول‌های انفرادی این زندان منتقل شدند. انتقال این زندانیان که پیش‌تر بابت اتهام‌های مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، برای اجرای حکم آنان صورت گرفته است.

از سوی دیگر، کیوان زند کریمی، سردار شاهمرادی، آرام آزاد و هوشنگ چهار گرگه، چهار شهروند بازداشت‌‌شده در خیزش «زن، زندگی، آزادی» در سنندج، به محاربه متهم شدند. سازمان حقوق بشری هه‌نگاو خبر داد که با انتساب چنین اتهامی به این شهروندان محبوس در زندان مرکزی سنندج که ممکن است به صدور حکم اعدام منجر شود، جان آن‌ها در خطر جدی است.

پرونده مجزای سردار شاهمرادی (دانشجوی دکتری پزشکی)، کیوان زند کریمی (مغازه‌دار)، هوشنگ چهار گرگه و آرام آزاد به اتهام محاربه در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی سعیدی در دست بررسی است. در گزارش هه‌نگاو آمده است که این چهار شهروند که در هشتمین ماه بازداشت به سر می‌برند، بارها در بازداشتگاه شهرام‌فر سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در سنندج، برای اعتراف‌گیری اجباری و پرونده‌سازی تحت شکنجه شدید جسمی و روانی قرار گرفته‌اند و همه آن‌ها زیر شکنجه، به اعتراف علیه خود وادار شده‌اند.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دست‌کم ۶۱۷ شهروند از‌جمله ۱۳ زن و شش کودک-مجرم در سال ۱۴۰۱ اعدام شده‌اند که در مقایسه با مدت مشابه در سال پیش از آن، بیش از ۸۰ درصد افزایش داشته است. از میان اعدام‌شدگان، اعدام دو نفر در ملاعام صورت گرفته است. همچنین طی این تاریخ، ۱۳۶ تن دیگر به اعدام محکوم شدند که از این میزان شش نفر به اعدام در ملاعام محکوم شده‌اند.