امید جلیلی:‌ بعضی‌ها به نمایش کمدی می‌آیند تا به آن‌ها توهین شود

«در برنامه‌های زنده باید مراقب حرفمان باشیم که به کسی برنخورد»

امید جلیلی در افتتاحیه فیلم «فندق‌شکن و چهار قلمرو» در لندن (سال ۲۰۱۸)- ANTHONY HARVEY/AFP

امید جلیلی درباره بحث جاری درخصوص «فرهنگ طرد» (کنسل کالچر) و کمدی صحبت کرده است.

بسیاری از چهره‌های صنعت [سینما] ابراز نگرانی کرده‌اند که این پدیده مرگ کمدی را به دنبال دارد، درحالی‌که دیگران از بحث درباره این اصطلاح گلایه کرده‌اند. این اصطلاح زمانی استفاده می‌شود که شخصی به دلیل گفتن حرفی یا انجام کاری که از نظر اجتماعی نامناسب تلقی می‌شود، خود را طردشده می‌یابد.

پس از اینکه ویل اسمیت سال گذشته روی صحنه مراسم اسکار آمد و به کریس راک، مجری مراسم، سیلی زد، این بحث در ماه‌های اخیر، به‌‌گونه‌ای تغییر کرده است و ترس از انتقام‌گیری مخاطبانی که از شوخی یک سخنران آزرده می‌شوند، در آن گنجانده شده است.

جلیلی در گفت‌وگو با [روزنامه] مترو (Metro) گفت: «همه ما فضای امن لازم داریم، اما با توجه به فرهنگ طرد باید بسیار مراقب گفتارمان باشیم، چون افراد زیادی [هستند] که می‌آیند تا به آن‌ها توهین شود.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

«همه آن‌ها می‌خواهند معروف شوند، می‌دانند که دوربین هست. در برنامه زنده باید کمی مراقب حرف‌هایمان باشیم که توجه آدم‌های عجیب‌و‌غریب را جلب نکنیم.»

این بازیگر ایرانی-بریتانیایی ادامه داد:«اما در برنامه زنده هر اتفاقی ممکن است بیفتد. اتفاق‌های زیادی در جریان کار برای من رخ داده است و آدم باید به‌نوعی خودش را با آن‌ها تطبیق بدهد.»

«این کار در لحظه زیستن را به آدم یاد می‎‌دهد، اما اگر باعث حس ناامنی بازیگران کمدی شود، باید به این موضوع رسیدگی کرد.»

دیو چپل، بازیگر معروف کمدی، حین اجرای جشنواره «نتفلیکس یک جشنواره شوخی» است، ماه مه سال گذشته در هالیوود بول لس‌آنجلس هدف حمله قرار گرفت.

مردی که در‌پی این حادثه به حمله متهم شد، گفت شوخی‌های این بازیگر کمدی درباره جامعه دگرباشان جنسی موجب این رفتار شد.

مایکل شین، بازیگر و فعال (اجتماعی)، در گفت‌وگو با ایندیپندنت از این میزان بحث درباره «فرهنگ طرد» در رسانه‌ها انتقاد کرد و آن را «اتلاف وقت» خواند.

این ستاره اهل ولز گفت: «همه جا درباره این موضوع می‌خوانیم. هر یک ستونی که درباره فرهنگ طرد نوشته می‌شود، یک ستون درباره خطرهای واقعی و بی‌عدالتی کمتر می‌شود.»

«این فکر که آگاهی از مسائل اجتماعی و نابرابری‌هایی که چه در طول تاریخ و چه اکنون نسبت به برخی افراد روا می‌شود، این ایده که به این آگاهی برچسب بیدار (Woke) می‌زنند و سپس مثل توهین از آن استفاده می‌کنند، فقط کار را برای افرادی که در سمت درست قرار دارند بسیار راحت می‌کند، غیر از این است؟‌»

شین گفت وقت گذاشتن برای گفت‌وگو درباره فرهنگ طرد «مثل آن است که غذای مایکروویوی را شام به حساب بیاوریم.»

© The Independent

بیشتر از فرهنگ و هنر