دیده‌بان حقوق بشر از استرالیا خواست برای افغان‌های در معرض خطر ویزا صادر کند

در روند تخلیه نظامی افغانستان در سال ۲۰۲۱ حدود شش هزار نفر به استرالیا منتقل شدند

دیده‌بان حقوق بشر، روز جمعه ۲۷ مرداد، از دولت استرالیا خواست که در روند صدور ویزای مهاجرت به افغان‌های در معرض خطر اولویت دهد. براساس گزارش دیده‌بان حقوق بشر، دولت استرالیا اخیرا میزان پذیرش درخواست‌های ویزای مهاجرت را از ۱۷ هزار و ۸۷۵ مورد به ۲۰ هزار مورد افزایش داده است.

دیده‌بان حقوق بشر نوشت هرچند هنوز مشخص نیست که در روند صدور ویزای مهاجرت به استرالیا، افغان‌هایی که به دلیل سلطه طالبان در معرض تهدید قرار دارند در اولویت دریافت ویزا قرار گرفته‌اند یا خیر.

با فروپاشی دولت جمهوری و خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان، هزاران نفر از ترس طالبان از این کشور خارج شدند. در جریان عملیات تخلیه نظامی کابل که از ۱۵ تا ۳۱ اوت ۲۰۲۱ صورت گرفت، حدود ۱۲۰ هزار افغان به‌وسیله پروازهای نظامی از کابل و مزارشریف به کمپ‌های موقت در امارات متحده عربی، قطر و آلبانی منتقل شدند. این افراد شامل مقام‌های دولتی، کارمندان نهادهای بین‌المللی و همکاران نیروهای آمریکایی و مترجمان نیروهای ائتلاف بین‌المللی بودند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پس از پایان یافتن عملیات تخلیه نظامی، روند خروج افراد آسیب‌پذیر همچنان ادامه یافت، اما برخی کشورها در زمینه انتقال همکاران محلی خود از افغانستان، به غفلت و بی‌پروایی متهم شدند.

در این میان حدود شش هزار نفر، از‌جمله افرادی که با نیروهای نظامی استرالیا در افغانستان کار کرده بودند، از این کشور به استرالیا منتقل شدند. همچنین اعضای تیم فوتبال دختران افغانستان و شماری دیگر از ورزشکاران نیز با حمایت دولت استرالیا به این کشور رفتند. دولت استرالیا اخیرا اعلام کرد که از اوت ۲۰۲۱ تا مارس ۲۰۲۳، حدود ۱۷۰ هزار نفر از افغانستان درخواست پناهندگی به استرالیا داده‌اند.

دولت استرالیا در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد که در یک برنامه پنج ساله، برای ۲۶ هزار و ۵۰۰ افغان واجد شرایط، ویزای بشردوستانه صادر می‌کند. دیده‌بان حقوق بشر نوشت که تاکنون برای حدود نیمی از این افراد، ویزا صادر شده است، در حالی که بیش از ۴۰ هزار نفر از افغانستان برای این برنامه درخواست داده‌اند.

با این حال، دیده‌بان حقوق بشر از دولت استرالیا خواست که «با بدتر شدن وضعیت حقوق بشر و افزایش بحران در افغانستان، باید تشریفات اداری را کاهش دهد و رسیدگی به ویزاهای بشردوستانه را برای افرادی که برای فرار تلاش می‌کنند، در اولویت قرار دهد.»