در پی وقوع زلزلهای به بزرگای ۳.۹ در نزدیکی دماوند، مدیر کل مدیریت بحران استان تهران اعلام آمادهباش کرد. به گزارش وبسایت انتخاب، حامد یزدیمهر روز شنبه چند دقیقه پس از وقوع این زلزله با حضور در بین خبرنگاران، تاکید کرد که مرکز این زلزله در استان تهران بوده است و افزود: «با توجه به وقوع این زمینلرزه، مدیریت بحران با اعلام به تمام دستگاههای عضو ستاد در آمادهباش کامل قرار گرفته است.»
یزدیمهر در ضمن مدعی شد ستاد بحران کاملا آماده است و گفت: «از مردم درخواست میکنم، آرامش خود را حفظ کنند.» او افزود: «خوشبختانه این زمینلرزه تاکنون هیچگونه تخریب و خسارتی بر جای نگذاشته است.»
شاهین فتحی مدیرعامل هلال احمر استان تهران نیز از اعزام تیمهای ارزیاب به محل حادثه، بلافاصله بعد از زمین لرزه دماوند خبر داد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
زلزله دماوند نزدیک ساعت ۲ بعدازظهر به وقت محلی روی داد. به گزارش وبسایت جماران، موسسه ژئوفیزیک اعلام کرد که زمینلرزه روی گسل مشا-فشم رخ داد و بر نواحی مرز بین استانهای تهران و مازندران نیز تاثیر گذاشته است.
به گزارش رسانههای داخلی، در پی زلزله اول، زلزله کوچکتری به بزرگای ۲.۵ نیز حوالی ساعت ۲:۴۲ بعدازظهر دماوند را لرزاند. دو زلزله دماوند در شهرستانهای فیروزکوه، دماوند و پردیس احساس شدند. محمود حیدری، رئیس ستاد بحران فرمانداری پردیس، در گفتوگو با خبرگزاری فارس گفت: «با فراخوان عمومی انجامشده تمامی دستگاههای شهرستان پردیس به حالت آمادهباش درآمده تا درصورت بروز پسلرزه احتمالی امدادگری لازم صورت بگیرد.»
نگرانیهای بسیاری در مورد وقایع بروز یک زلزله بزرگ در تهران وجود دارد. با اینکه پیشبینی دقیق زلزله ممکن نیست، برخی پیشبینیهای عمومی از احتمال فعال شدن گسلهای نزدیک تهران در دهه جاری خبر دادهاند. گسل مشا-فشم در چند کیلومتری شمال تهران است اما برخی گسلها از خود منطقه شهر عبور میکنند مثل «گسل شمال تهران» و گسلهای شمال و جنوب ری و گسل پارچین.
برخی پژوهشها نشان میدهند که زلزله در ایران احتمالا به تخریب دهها هزار واحد مسکونی و مرگ و میر گسترده منجر خواهد شد.