یونیسف: افغانستان یکی از آلوده‌ترین کشورها از نظر تسلیحات جنگی است

۸۵ درصد قربانیان انفجار مین در افغانستان کودکان‌اند

با تسلط طالبان، فعالیت نهادهای امدادگر در زمینه مین‌روبی در افغانستان محدود شد‌- Twitter/@UNICEFAfg

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل‌متحد (یونیسف) اعلام کرده است که افغانستان یکی از آلوده‌ترین کشورها از نظر تسلیحات جنگی است و حدود ۸۵ درصد قربانیان آن در این کشور کودکان‌اند.

این نهاد روز چهارشنبه، اول شهریور در حساب رسمی اکس (توییتر) خود اعلام کرد که با کمک اتحادیه اروپا در افغانستان به کودکان می‌آموزد مهمات منفجرنشده را بشناسند و از آن‌ها دوری کنند.

بر اساس آمار کمیته‌ بین‌المللی صلیب سرخ که چندی پیش منتشر شد، از ابتدای سال ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۳، تعداد ۶۴۰ کودک در افغانستان بر اثر انفجار مین یا سلاح‌های باقی‌مانده از جنگ کشته یا زخمی شده‌اند که معادل ۶۰ درصد کل تلفات غیرنظامیان (یک هزار و ۹۲ نفر) در افغانستان در پی انفجارهایی از این دست است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

آمار این کمیته نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲ حدود ۴۵۰ مورد انفجار مین و بمب عمل‌نکرده در افغانستان به ثبت رسیده است.

اوچا، دفتر هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، هم مه ۲۰۲۲، هم‌زمان با هفته حفاظت از غیرنظامیان، از تلفات زیاد کودکان افغان در نتیجه انفجار مین‌ها و سایر ادوات جنگی ابراز نگرانی کرد. اوچا در اکس نوشت که در سال ۲۰۲۲ بیش از ۷۰۰ کودک در نتیجه انفجار مین‌های زمینی، مواد منفجره جنگی و بمب‌های دست‌ساز در افغانستان کشته و زخمی شده‌اند. به گفته اوچا، در افغانستان هر روز به طور متوسط دو کودک قربانی مین‌ و انفجار می‌شوند.

اوچا نوشت: «در روز جهانی آگاهی از مین‌ها، هم از زندگی‌های از دست‌رفته و هم از زندگی‌هایی که در اثر این انفجارها برای همیشه تغییر کرده‌اند، یاد‌ می‌کنیم.»

بر اساس آمارهای دفتر هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، از سال ۱۹۸۹ تاکنون، حدود ۵۷ هزار غیرنظامی افغان بر اثر انفجار مین‌ و ادوات جنگی در افغانستان کشته یا زخمی شده‌اند. در این مدت، همچنین بیش از ۱۹ میلیون مین و بمب عمل‌نکرده پاکسازی و بیش از چهار هزار و ۱۵۰ منطقه دارای خطر مین که تهدیدی مرگبار به‌ویژه برای کودکان است، شناسایی شده‌اند.

جنگ در افغانستان از چهار دهه پیش تاکنون ادامه داشته است و در این مدت، شمار زیادی از شهروندان این کشور قربانی مین‌ و انفجارهای دیگر شده‌اند.

در دو سال گذشته که طالبان بر افغانستان مسلط شده‌اند، فعالیت شماری از نهادهای امدادگر از جمله نهادهایی که در بخش مین‌روبی فعالیت می‌کنند، محدود شده است. سازمان ملل به‌تازگی اعلام  کرده است که در دو سال گذشته بیش از ۳۰ امدادگر در افغانستان کشته شده‌اند که بیشتر آن‌ها مین‌روب و تزریق‌کننده واکسن بوده‌اند.

بیشتر از جهان