نگرانی اوچا از شمار بالای تلفات کودکان در انفجار مین‌ در افغانستان

طالبان در جریان جنگ با حکومت افغانستان، از مرگبارترین مین‌ها و مواد منفجره حتی در مناطق مسکونی و پرازدحام استفاده می‌کردند

‌برنامه آگاهی‌دهی درباره خطرات مین‌ها برای خانواده‌های افغانستان-WAKIL KOHSAR / AFP

اوچا، دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد، دوشنبه، ۲۲ مه (یکم خرداد)، در هفته «حفاظت از غیرنظامیان»، از تلفات زیاد کودکان افغانستان در نتیجه انفجار مین‌ها و مواد منفجره دیگر ابراز نگرانی کرد.

اوچا در توییتر نوشت که سال گذشته میلادی بیش از ۷۰۰ کودک در نتیجه انفجار مین‌های زمینی، مواد منفجره جنگی و بمب‌های دست‌ساز، در افغانستان کشته و زخمی شده‌اند.

به گفته اوچا، مین‌ها و انفجارها در افغانستان، میانگین روزانه دو کودک قربانی می‌گیرد.

اوچا این آمار را به مناسبت هفته حفاظت از غیرنظامیان ارائه کرده است.

 

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، قرار است گزارش سالانه خود را در مورد حفاظت از غیرنظامیان ارائه کند.

اوچا نوشت که در این نشست کشورهای عضو سازمان ملل، نهادهای مختلف این سازمان، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، هلال احمر و نهادهای جامعه مدنی حضور خواهند داشت.

از چهار دهه پیش در افغانستان جنگ جریان داشته است و در این مدت، شمار زیادی از شهروندان این کشور طعمه مین‌ها و انفجارهای دیگر شده‌اند. بیش از ۲۱ ماه است که طالبان بر افغانستان حکومت می‌کنند. این گروه در طول دو دهه جنگ با حکومت پیشین و متحدان غربی آن، از مرگبارترین مین‌ها و مواد منفجره، حتی در مناطق مسکونی و پرازدحام، استفاده می‌کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نهادهای مین‌روب در افغانستان طی دو دهه اخیر توانستند مناطق وسیعی را از وجود مین‌ها پاکسازی کنند. بیشتر این مین‌ها در هنگام تهاجم ارتش سرخ شوروی پیشین در دهه ۸۰ میلادی در افغانستان کارگذاری شده بود. با این حال، هنوز هم بخش‌هایی از خاک افغانستان آلوده به مین‌هایی است که طالبان کار گذاشته‌اند. افغانستان به کشوری عاری از خطر مین‌ها بدل نشده است، و این وضعیت تهدیدی جدی برای شهروندان غیرنظامی، به‌ویژه کودکان است که در اثر انفجار مین‌ها کشته، یا با معلولیت مواجه می‌شوند.

طالبان نیز در جریان جنگ به کارگذاری مین‌ها روی آورده بودند. این گروه با افتخار از کارنامه‌ خود در زمینه استفاده از مین‌های مغناطیسی، خودروهای بمب‌گذاری‌شده و مواد منفجره دیگر یاد می‌کنند و در چند مناسبت، این مواد منفجره را به نمایش گذاشته‌اند. شماری از نیروهای طالبان مین‌های مغناطیسی، بمب‌‌های خودکار و جلیقه‌های انتحاری خود را برای تهدید کشورهای همسایه، تبلیغ می‌کنند. 

حکومت طالبان از توان و قابلیت لازم برای رفع خطر مین‌های کارگذاری‌شده برخوردار نیست و هرازگاهی گزارش‌هایی از تلفات غیرنظامیان در اثر انفجار این مین‌ها منتشر می‌شود.

بیشتر از جهان