موج اعتراضها و اعتصابها در مناطق تحت کنترل دولت بشار اسد در جنوب سوریه وارد دومین هفته شد. این تجمعهای اعتراضآمیز با گذشت زمان در حال گسترش است و تظاهراتکنندگان به طور فزایندهای درخواست برکناری رئیسجمهوری سوریه را مطرح میکنند.
به گزارش گاردین، معترضان روز دوشنبه ۲۸ اوت (ششم شهریور) در شهر سویدا واقع در جنوب سوریه تجمع کردند و بسیاری از مسیرها به خارج شهر را بستند. استان سویدا از زمان آغاز مشکلات داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ تحت کنترل دولت باقی ماند و محل اسکان بیشترین تعداد از اقلیت دروزیهای این کشور است. دروزیان با اینکه از نظر دینی از مسلمانان اسماعیلی منشعب شدهاند، خود را مسلمان نمیدانند.
ویدیوهای منتشرشده از شهر سویدا نشان میدهد که چندصد نفر در میدان مرکزی این شهر تجمع کردهاند. آنها پرچم دروزیها را به اهتزاز درمیآورند و شعار میدهند: زندهباد سوریه، مرگ بر بشار اسد.
ویدیو دیگری که در فضای مجازی منتشر شد، معترضانی را نشان میدهد که عصر یکشنبه در شهر ملح واقع در شرق استان سویدا تجمع کردهاند و شعار میدهند. یکی از معترضان توضیح میدهد که آنها ساختمانهای دولتی را به دلیل نقش داشتن در سرکوب اعتراضهای قبلی هدف قرار دادند. او سپس با شعار دادن علیه بشار اسد خطاب به رئیسجمهوری سوریه میگوید: «تو داری سقوط میکنی و دو راه در پیش داری: یا با عزت کشور را ترک کن یا به مرگ سلام کن.»
بر اساس گزارشها، دور جدید اعتراضها در سوریه ناشی از افزایش قیمت سوخت و خشم مردم از فساد اقتصادی و سوءمدیریت است که بهسرعت به تظاهرات ضددولتی و درخواست برکناری بشار اسد منجر شد. این اعتراضها بهویژه در جنوب سوریه پیوسته افزایش یافته است.
در استان سویدا، مردم با استناد به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنی بر تشکیل دولت انتقالی، خواستار آزادی هزاران زندانی شدند که دستگاه امنیتی از زمان آغاز تظاهرات در ۱۲ سال پیش بازداشت کرده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
برخی رهبران معترضان سویدا با تاکید بر اینکه چنین اعتراضهایی در سالهای گذشته سابقه نداشته است، گفتند که مردم دیگر اصلاحات یا بهبود وضعیت اقتصادی را نمیخواهند، زیرا میدانند که این رژیم قادر نیست هیچ یک از نیازهایشان را تامین کند.
به گفته آنها، دور جدید اعتراضها علیه بشار اسد مردم سوریه به شکلگیری تغییرات اساسی در وضعیت سیاسی امیدوار کرده است.
تظاهرات در مناطق محل سکونت دروزیها که با حمایت شخصیتهای مذهبی محلی و دیگر گروههای منطقه مانند بادیهنشینان مواجه شده، ضربهای به رژیم اسد است که مدتها است درباره دفاع از اقلیتها وعده میدهد.
ارزش پوند سوریه در طول تابستان به پایینترین سطح آن در تاریخ این کشور رسید. با اینکه دولت تلاش میکند به افزایش دستمزدها و طرحهایی از جمله اختصاص یارانه به کالاهای اساسی مانند نان و بنزین ادامه دهد، مشکلات اقتصادی همچنان گریبان بسیاری از سوریها را گرفته است.
سازمان ملل در ماه ژوئن اعلام کرد که جنگ ۱۲ ساله سوریه سبب افزایش هزینههای غذا و کاهش دسترسی به برق و سوخت شده و ۹۰ درصد از جمعیت این کشور را به زیر خط فقر برده است.
با وجود تلاشهای بشار اسد برای بازگشت به اتحادیه عرب و برقراری مجدد روابط با کشورهای خلیجفارس، کنترل او بر قلمرو سوریه همچنان شکننده است و بحران اقتصادی عمیق در این کشور ادامه دارد.
دولت سوریه در مورد اعتراضهای اخیر در این کشور چندان اظهارنظر نکرده و به نظر میرسد امیدوار است آتش اعتراضها خودبهخود خاموش شود.