رزا اوتونبایوا با وزیر خارجه قرقیزستان در مورد فعالیت‌های سازمان ملل در افغانستان گفت‌وگو کرد

کاهش قابل‌توجه کمک‌ها و وضع محدویت‌های طالبان بر نهادهای امدادگر چالش‌های جدی سر راه امور بشردوستانه در افغانستان‌اند

وزیر خارجه قرقیزستان می‌گوید کشورش از توسعه پایدار و ثبات درازمدت در افغانستان حمایت می‌کندــ X/@MFA_Kyrgyzstan

رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان، در دیدار با جن‌بیک کولوبایف، وزیر خارجه قرقیزستان، در مورد فعالیت‌های سازمان ملل در افغانستان گفت‌وگو کرده است. 

بنا بر اعلام وزارت خارجه قرقیزستان در روز پنجشنبه هشتم شهریور (۳۰ اوت)، هر دو طرف در مورد فعالیت‌های سازمان ملل متحد در افغانستان و ارائه کمک‌های چندجانبه به این ماموریت در اجرای موفقیت‌آمیز ماموریت افغانستان تبادل نظر کردند.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه قرقیزستان، این کشور از فعالیت‌های ماموریت سازمان ملل متحد در افغانستان و تلاش‌های فعالانه نماینده ویژه آن برای ارائه حمایت‌های اجتماعی، خدمات بشردوستانه و سایر حمایت‌های ضروری در  افغانستان حمایت می‌کند.

وزیر خارجه قرقیزستان در این دیدار تاکید کرد: «قرقیزستان از توسعه پایدار و ثبات دراز‌مدت در افغانستان حمایت می‌کند. ما در ابتکارات منطقه‌ای و بین‌المللی مرتبط فعالانه مشارکت داریم و به ارائه کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان متعهدیم.»

رزا اوتونبایوا هم در این دیدار، فعالیت‌های نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان را توضیح داد و از تلاش‌های قرقیزستان در ارائه کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان در بحبوحه بحران‌های اجتماعی‌ــ‌اقتصادی و انسانی در این کشور استقبال کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

افغانستان در دو سال گذشته هم‌زمان با تسلط طالبان بر آن کشور، با بحران شدید کمک‌های بشردوستانه روبرو است. کاهش قابل‌توجه کمک‌های بشردوستانه و نهادهای خارجی و همچنین وضع محدویت‌های طالبان بر نهادهای امدادگر در آن کشور از جمله چالش‌های جدی پیش‌روی نهادهای امدادرسان در دو سال گذشته در افغانستان بوده است. 

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ به‌تازگی اعلام کرده که بیش از ۵۵ درصد مردم افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و تحریم‌های اقتصادی وضعیت را در افغانستان «وخیم‌تر» کرده است.  

در گزارش صلیب سرخ، ذکر شده که با وجود محدودیت‌های شدید طالبان بر فعالیت‌های نهادهای حقوق‌بشری، این نهاد در ۴۷ مرکز خدمات درمانی به بیش از نیم میلیون بیمار که بیشترشان زنان و کودکان‌اند، مراقبت‌های بهداشتی اولیه ارائه کرده و بخشی از حقوق کادر درمان افغانستان را هم پرداخته است.

سازمان بهداشت جهانی هم روز دوشنبه ششم شهریور با انتشار گزارشی اعلام کرد در افغانستان روزانه حدود ۲۴ مادر در اثر بیماری‌هایی که قابل‌ درمان‌اند، جانشان را از دست می‌دهند. این سازمان هشدار داد در صورتی که در وضعیت تامین بودجه برای خدمات بهداشتی تغییری به‌وجود نیاید، این تعداد به‌سرعت افزایش خواهد یافت.

سازمان بهداشت جهانی در این گزارش تاکید کرد کاهش توزیع کمک‌های بهداشتی و رسیدگی نکردن سریع و به‌موقع به‌دلیل کمبود بودجه بر آمار مرگ‌ومیر مادران در افغانستان تاثیر مستقیم گذاشته است.

بیشتر از جهان