نمایندگان سه حزب سیاسی مطرح آلمان گفتهاند که روند اخراج پناهجویان مجرم و خطرناک به افغانستان باید از سر گرفته شود و تاکید کردهاند که بازگرداندن این پناهجویان به افغانستان اکنون امکانپذیر شده است.
دویچه وله گزارش داد که برخی از اعضای حزب دموکرات آزاد آلمان، اتحادیه سوسیال مسیحی بایرن و اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان در پارلمان آن کشور خواستار از سرگیری اخراج پناهجویان به افغانستان شدهاند.
الکساند تروم، سخنگوی سیاست داخلی گروه پارلمانی احزاب همکار اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان و اتحادیه سوسیال مسیحی بایرن، خواسته است که زمینههای لازم برای اخراج افغانها، دستکم اخراج مجرمانی که جرائم جدی مرتکب شدهاند و نیز افراد خطرناک به افغانستان فراهم شود.
این عضو پارلمان آلمان به عنوان نمونه به ترکیه اشاره کرد که اخراج شهروندان افغانستان را کماکان ادامه میدهد. الکساندر تروم افزود: «فرودگاه کابل باز است و در اصل اخراج به افغانستان امکانپذیر است.»
او به اخراج حدود ۶۵۰ افغان در نیمه اول سال جاری از آلمان به کشورهای هممرز با افغانستان اشاره کرد و گفت: «این موضوع که آیا افغانستان برای جنایتکاران، مجرمان اسلامگرا، جهادیها یا سلفیها هم ناامن است یا خیر، باید موردی ارزیابی شود.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
از سوی دیگر، اشتیفن تومای، رئیس فراکسیون پارلمانی دموکرات آزاد آلمان، هم در مصاحبه با گروه رسانهای بایرن گفت: «هر شخص خارجی که به دلیل ارتکاب جرائم جنایی به طور قانونی محکوم و به عنوان یک فرد خطرناک طبقهبندی شده است، باید آلمان را ترک کند.»
در عین حال، دیرک ویزی، معاون جناح پارلمانی حزب سوسیال دموکرات آلمان، در مخالفت با این درخواستها گفت که پیشنهادها باید قابلاجرا باشند و وضعیت امنیتی باید امکان اخراج به کشور مقصد را امکانپذیر کند.
ویزی تاکید کرد: «پناهجویان پذیرفتهنشده که جنایات جدی در آلمان مرتکب شدهاند، اجازه اقامت خود را از دست دادهاند. ما نمیتوانیم مردم را به سوی مرگ احتمالی بفرستیم.»
پیش از این در ماه ژوئن، دبیرکل حزب دموکراتهای آزاد آلمان هم که شریک حکومت ائتلافی اولاف شولتس است، خواسته بود پس فرستادن پناهجویان ردشده به کشورهایشان بیشتر شود و اخراجها به کشورهایی مانند افغانستان نیز شروع شود.
بیژن جیرسرایی، دبیرکل حزب دموکراتهای آزاد (اف دی پی)، خواستار درجهبندی کشورهای بیشتری به عنوان «کشورهای امن» شد تا پناهجویان ردشده این کشورها از آلمان اخراج شوند.
او افزود: «علاوه بر این، ما باید در برگرداندن [پناهجویان ردشده] بسیار بهتر عمل کنیم و آنها را به کشورهایی مانند افغانستان نیز اخراج کنیم. حکومت فدرال آلمان باید در این زمینه راههایی را پیدا کند.»
دولت آلمان پیشتر از این در ماه مارس امسال اعلام کرده بود که طرح اخراج پناهجویان مجرم افغان در دست بررسی است.