پنتاگون تصمیم دارد با ۲۲ نظامی که در زمان حمله بمبگذار انتحاری در جریان عقبنشینی پرهرجومرج نیروهای آمریکایی از افغانستان در فرودگاه کابل حضور داشتند مصاحبه کند.
به گزارش آسوشیتدپرس، این مصاحبه با نظامیانی است که در تحقیق اولیه ارتش شرکت نداشتند.
این مصاحبهها به این منظور صورت میگیرد که روشن شود آیا هیچکدام این نظامیان اطلاعات جدید یا متفاوتی دارند یا خیر. این مصاحبهها به دستور ژنرال اریک کوریلا، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام)، انجام میشود.
به احتمال زیاد، منتقدان کنگره و عمدتا جمهوریخواهان مصاحبههای بیشتری خواهند کرد و از آنها بهعنوان مدرکی برای اثبات اینکه مدیریت حکومت جو بایدن در روند خروج از افغانستان «نادرست» بوده است استفاده خواهند کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
از سویی نیز خانوادههای ۱۳ سرباز آمریکایی کشتهشده در بمبگذاری شکایت دارند که پنتاگون شفافیت کافی در این مورد نداشته است.
تحقیق سنتکام در اکتبر ۲۰۲۱ نشان میداد که با توجه به ازدحام بیش از حد شهروندان افغان برای وارد شدن در پروازهای تخلیه آمریکاییها در دروازه ابی فرودگاه کابل، نمیشد از انفجار پیشگیری کرد.
سنتکام تصمیم دارد با شماری از نظامیان آمریکایی صحبت کند که در حمله انتحاری در دروازه ابی فردودگاه کابل بهشدت زخمی و برای مراقبتهای پزشکی بهسرعت از افغانستان خارج شده بودند. اما با چند نظامی آمریکایی نیز که زخمی نشده بودند مصاحبه خواهد شد.
مقامهای پنتاگون احتمال افزایش شمار مصاحبهها را رد نکردهاند.
مایکل لاهورن، سخنگوی ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام)، گفت که هدف این مصاحبهها آشکار شدن حقایق است و در آنها دقت لازم خواهد شد.
او گفت که این مصاحبهها با کسانی میشود که قبلا بهدلیل تخلیه فوری پزشکی با آنها مصاحبه نشده است، یا اطلاعات جدیدی دارند که قبلا در نظر گرفته نشده است، یا برای اینکه روشن شود آیا چنین اطلاعات جدیدی، در صورت وجود، بر نتایج تحقیق اثری میگذارد یا خیر.
مقامهای آمریکایی روز جمعه ۱۵ سپتامبر در مورد طرح مصاحبه، اطلاعرسانی به اعضای خانواده کشتهشدگان بمبگذاری فرودگاه کابل و همچنین به اعضای کنگره را آغاز کردند.
پاتریک فرانک، از مقامهای ارشد سنتکام، بر مصاحبهها نظارت میکند. او قرار است در مدت ۹۰ روز جزئیات را با ژنرال کوریلا در میان بگذارد.
پیشتر، شماری از اعضای جمهوریخواه کنگره خواستار مصاحبه با ۹ مقام حکومت بایدن در مورد خروج آمریکا از افغانستان شده بودند. این افراد عبارتاند از راس ویلسون، سفیر سابق آمریکا در افغانستان، برایان مککئون، معاون پیشین وزیر امور خارجه در امور مدیریت و منابع، زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان، کارول پرز، معاون سابق وزیر امور خارجه، جانبس، سفیر پیشین آمریکا در افغانستان، درک شولت، مشاور وزیر امور خارجه، سوزی جورج، رئیس دفتر وزیر خارجه، و دین تامپسون، سفیر آمریکا در نپال.
در پی به قدرت رسیدن مجدد طالبان در اوت ۲۰۲۱، روند تخلیه نیروهای آمریکایی و همکاران افغان آنها از فرودگاه کابل آغاز شد. روز ۲۶ اوت، در گرماگرم این خروج آشفته، بین جمعیت هزاران نفری افغانهایی که نزدیک یکی از ورودیهای فرودگاه تجمع کرده بودند، انفجار شدیدی رخ داد. مسئولیت این حمله را، که در آن ۱۷۰ شهروند غیرنظامی افغانستان و ۱۳ سرباز آمریکایی کشته شدند، شاخه خراسان دولت اسلامی (داعش) به عهده گرفت.