اداره ملی امتحانات افغانستان، زیر نظارت طالبان، از دهها متقاضی برای گمارده شدن در وزارت امر به معروف و نهی از منکر در کابل آزمون ورودی گرفته است.
تلویزیون ملی افغانستان زیر نظارت طالبان روز پنجشنبه ۳۱ شهریور (۲۲ سپتامبر) گزارش داد که افرادی که در این آزمون قبول شوند در کابل برای تطبیق احکام شرعی گمارده میشوند.
رحیم الله حقانی، معاون اداره ملی امتحانات طالبان، گفت: «گرفتن آزمون از گذشته تا امروز ادامه داشته است و این برای آن است که کار به کاردان سپرده شود.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
طالبان بخشی از نیروی باتجربه و کارآزموده اداره ملی امتحانات را خانهنشین کرده یا به حاشیه راندهاند و نیروهای خودشان را، که بیشترشان جز آموزش دینی از علوم امروزی آگاهی ندارند، در این اداره گماردهاند.
مولوی فضل ربیع، رئیس نظارت و ارزیابی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، ادعا کرد که برای اصلاح جامعه و جلوگیری از منکرات و دعوت به دین، افراد جدید در این وزارتخانه استخدام میشوند.
مولوی نورجان، یکی از شرکتکنندگان در آزمون، ابراز امیدواری کرده است که پس از موفق شدن در این آزمون، در وزارت امر به معروف و نهی از منکر آغاز به کار کند.
او گفت: «ما از منکرات و کارهای خلاف شریعت ممانعت میکنیم و به مردم راه خوب را نشان میدهیم.»
در نخستین روزهای سرنگونی حکومت جمهوری در افغانستان، طالبان وزارت امور زنان را به وزارت امر به معروف و نهی از منکر تبدیل کردند. مسئولیت این وزارتخانه را خالد حنفی، یکی از چهرههای تندرو دینی طالبان و نزدیک به ملا هیبتالله رهبر طالبان، به عهده دارد. او موافق وضع محدودیت بر شهروندان و بهویژه زنان است. در ماههای اخیر، خالد حنفی سفرهای متعددی به استانهای افغانستان داشته است و در سخنرانیهایش در جمع مردم، آنها را به حمایت از رهبر این گروه تشویق کرده است.
روایت وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان از دین اسلام تندروانه است. بر اساس همین روایتها، طالبان فرمانهایی را برای اعمال محدودیت بر زندگی فردی و اجتماعی شهروندان اهل افغانستان صادر میکنند.
در دوره حکومت مجدد طالبان، بخش زیادی از حقوق شهروندی و بهویژه حقوق زنان نقض شده است. اما طالبان تاکید دارند که شریعت اسلامی را به جامعه تطبیق میدهند و در این کار هیچ نرمشی نشان نمیدهند.
کارکنان وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان با نام «محتسبین» در حریم خصوصی شهروندان مداخله میکنند. این کارکنان در سطح شهر حضور دارند و به رانندگان خودروهای مسافربری تاکید میکنند که زنان با پوشش مخالف اندیشه طالبانی را سوار نکنند.
امر به معروف و نهی از منکر طالبان در دوره نخست حاکمیت طالبان در نیمه دوم دهه ۹۰ میلادی در نزد بسیاری از شهروندان افغان نهادی «بدنام» بود. عاملان امر به معروف و نهی از منکر زنان را در شهرها و خیابانها شلاق میزدند و با مردانی که به نمازهای جماعت نمیرفتند یا ریش میتراشیدند نیز با خشونت برخورد میکردند.