جان کربی: شرایط به رسمیت شناختن طالبان فراهم نیست

آمریکا هنوز از تهدیدهایی که ممکن است از افغانستان ناشی شود نگران است

کربی این اظهارات را در واکنش به اظهارات مایکل مک‌کال مطرح کرد که گفته بود آمریکا در حال عادی‌سازی روابط با طالبان است‌-AFP

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، می‌گوید با آنکه طالبان تشنه به رسمیت‌ شناخته‌ شدن‌اند، به هیچ‌یک از تعهداتشان عمل نکرده‌اند. او تاکید کرد که همه زنان در افغانستان از حق کار و تحصیل محروم شده‌اند و این گروه باید در قبال عملکردش پاسخگو باشد.

کربی که روز سه‌شنبه ۱۱ مهر در نشست خبری صحبت می‌کرد، در واکنش به سخنان مایکل مک‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، گفت: «آنچه ما اکنون انجام می‌دهیم، نباید به معنی عادی‌سازی روابط با طالبان قلمداد شود.»

مک‌کال پیش‌تر دولت بایدن را به عادی‌سازی روابط با گروه طالبان متهم کرده بود. رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز دوشنبه دهم مهر در بیانیه‌ای، اعلام کرد مدیران دولت بایدن با کم‌اهمیت جلوه دادن فعالیت‌های تروریستی طالبان در پی عادی‌سازی روابط با این گروه‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گفته او، مدیران دولت بایدن همواره به مبارزه طالبان با داعش اشاره می‌کنند و مدعی‌اند که این گروه بر اساس تعهداتشان در توافق صلح دوحه، با گروه‌های تروریستی می‌جنگند اما «حقیقت این است که طالبان به عنوان بخشی از جنگ داخلی برای قدرت که از سال ۲۰۱۴ ادامه دارد، با متحدانشان از جمله القاعده برای شکست دادن دشمن مشترکشان، داعش خراسان، همکاری می‌کنند».

مک‌کال تاکید کرد که طالبان به هیچ وجه روابطشان با القاعده را قطع نکرده‌اند و به مبارزه با تروریسم متعهد نیستند. او خاطرنشان کرد: «اگر طالبان واقعا به تعهدات ضدتروریسم پایبند بودند، به جای پرداخت هزینه، محافظت و به کارگیری القاعده، برای شکست دادن القاعده تلاش می کردند.»

جان کربی تصریح کرد: «ما آن‌ها (طالبان) را به عنوان قدرت حاکم در افغانستان به رسمیت نشناخته‌ایم. آ‌ن‌ها این را می‌خواهند. آن‌ها مشروعیت می‌خواهند. پس باید به تعهداتشان عمل کنند.» 

او گفت: «منظورم این است که چگونه می‌توانید به‌طور موثر حکومت کنید و چگونه می‌توانید به طور موثر اقتصادی مفیدی داشته باشید، در حالی که اساسا نیمی از نیروی کار شما‌ــ زنان‌ــ از مشارکت در این فرایند منع شده‌اند؟ بنابراین، ما همچنان آن‌ها را در قبال تعهداتشان مسئول می‌دانیم.» 

جان کربی افزود که آمریکا به دلیل کمک به همکاران محلی و خارج کردن آن‌ها از افغانستان و همچنین رساندن کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان با طالبان در تماس است. او تاکید کرد: «من فکر می‌کنم و در واقع، می‌توانم بگویم ما به نحوی یک عذرخواهی به مردم آمریکا بدهکاریم؛ زیرا ما با نحوه حکومت طالبان مشکل داریم و فقط چشممان را بر تهدیدهای ضدتروریسم که ممکن است هنوز در افغانستان وجود داشته باشد، بسته‌ایم.»

بیشتر از جهان