فرمانده نیروی هوایی آمریکا: تقویت حضورمان در خاورمیانه مانع حملات ایران به کشتی‌ها شد

ژنرال الکسوس گرینکویچ: امیدوارم جمهوری اسلامی این پیام را دریافت کرده باشد و در دراز‌مدت از این اقدام‌ها اجتناب کند

جنگنده اف‌ــ۳۵ اس نیروی هوایی آمریکا‌ــ @USAFCENT

ژنرال الکسوس گرینکویچ، فرمانده ستاد مرکزی نیروی هوایی آمریکا، می‌گوید اعزام کشتی‌ها و هواپیماهای آمریکایی بیشتر به منطقه خاورمیانه از حملات ایران به کشتی‌های تجاری در خلیج فارس جلوگیری کرده است.

ایالات متحده در ماه ژوییه، پس از بالا گرفتن تهدیدهای ایران در توقیف یا اخلال در حرکت کشتی‌ها در تنگه هرمز، حضور نیروهایش در منطقه را افزایش داد.

پنتاگون علاوه بر ناو یواس‌اس تامس هادنر، ناوشکن‌های جدید کلای آرلی بورک و همین‌طور جنگنده‌های اف‌ــ‌۳۵ و اف‌ــ۱۶ را به منطقه اعزام کرد. هم‌زمان هزاران تفنگدار نیز در منطقه مستقر شدند و مسئولیت حفاظت از نیروهای آمریکایی و تامین امنیت دریانوردی به فرماندهی مرکزی ایالات متحده سپرده شد. ناوگان پنجم دریایی آمریکا وظیفه حفاظت از منافع این کشور در خلیج فارس، دریای عمان، دریای سرخ، خلیج عدن و بخش‌هایی از اقیانوس هند را بر عهده دارد.

واشنگتن پس از آن چنین تصمیمی گرفت که جمهوری اسلامی پنجم ژوییه درصدد برآمد دو نفتکش تجاری را در نزدیکی تنگه هرمز توقیف کند. اقدامی که به گفته تیموتی هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم ایالات متحده، با دخالت نیروهای آمریکایی ناکام ماند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گفته ژنرال الکسوس گرینکویچ، فرمانده ستاد مرکزی نیروی هوایی ایالات متحده که بر عملیات در منطقه خاورمیانه نظارت دارد، ایران در دو سال گذشته، نزدیک به ۲۰ کشتی تجاری با پرچم بین‌المللی را در تنگه هرمز، یکی از شریان‌های اصلی کشتیرانی جهانی، هدف حمله قرار داده، توقیف کرده یا درصدد توقیف آن‌ها برآمده است.

به گزارش استارت اند استریپ، الکسوس گرینکویچ در گفت‌وگو با «گروه نویسندگان دفاع» افزود: «افزایش حضور هوایی و دریایی آمریکا در منطقه ایران را از هرگونه اقدام علیه کشتیرانی دریایی منصرف کرد.»

او اظهار امیدواری کرد که جمهوری اسلامی این پیام را دریافت کرده باشد و در دراز‌مدت از این اقدام‌ها اجتناب کند.

پیش‌تر، فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) با انتشار تصاویری از جنگنده‌های اف‌ــ‌۳۵ اس در اکس، نوشته بود که ماموریت این جنگنده‌ها پشتیبانی از ناوگان پنجم دریایی آمریکا «به‌منظور بازدارندگی از اقدام‌های رژیم ایران در منطقه» است.

فرمانده ستاد مرکزی نیروی هوایی آمریکا درباره تحرکات شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران در عراق هم گفت با اینکه آن‌ها در مقایسه با سه چهار ماه پیش تسلیحات بیشتری در اختیار دارند، در حال حاضر حمله‌ به نیروهای آمریکایی را متوقف کرده‌اند. او با اشاره به قوی‌تر شدن این شبه‌نظامیان در طول این سال‌ها، تصریح کرد که آن‌ها «در درازمدت» یک «تهدید واقعی» برای حاکمیت عراق محسوب می‌شوند.

الکسوس گرینکویچ در بخش دیگری از اظهاراتش، با اشاره به تنش‌های موجود میان نیروهای روسیه و ایالات متحده در سوریه گفت: برای جلوگیری از درگیری مستقیم «پروتکل‌های ارتباطی»  ایجاد شده و فعالیت روسیه در منطقه ثابت مانده است.