ایالات ‌متحده مهمات و تجهیزات نظامی به اسرائیل ارسال می‌کند

سازمان ملل می‌گوید نگران پایان ذخایر مواد غذایی و مایحتاج اولیه در اسرائیل و سرزمین‌های فلسطینی است

حملات اسرائیل به نوار غزه-MAHMUD HAMS / AFP

پنتاگون یکشنبه، ۸ اکتبر (۱۶ مهر)، اعلام کرد که ایالات‌ متحده مهمات و تجهیزات نظامی تازه‌ای در اختیار اسرائیل قرار خواهد داد.

 وزارت دفاع آمریکا با انتشار بیانیه‌ای تاکید کرد که در همین راستا و در پاسخ به حمله‌های گروه شبه‌نظامی فلسطینی حماس، نیروهای آمریکایی را در خاورمیانه تقویت خواهد کرد. 

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، یکشنبه گفت: «دولت ایالات متحده به سرعت تجهیزات و منابع اضافی، از جمله مهمات تازه، در اختیار ارتش اسرائیل قرار خواهد داد.» 

پنتاگون همچنین در این بیانیه اعلام‌ کرد که ناو هواپیمابر جرالد فورد و چندین ناوچه‌ جنگی را به خاورمیانه  اعزام کرده‌ است. 

پیش‌تر، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، نیز تاکید کرده بود که کشورش می‌خواهد اطمینان یابد که ارتش اسرائیل در‌ زمینه تجهیزات نظامی دچار کمبود و نقصان نخواهد شد. 

بلینکن اعلام‌ کرد که بلافاصله پس از حمله حماس به اسرائیل، جو بایدن دستور ارسال تسلیحات جدید را به اسرائیل صادر کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

هشدار سازمان ملل درباره کمبود مایحتاج اولیه در نوار غزه

در حالیکه جنگ غزه وارد سومین روز خود می‌شود، «برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد» یکشنبه، ۸ اکتبر، اعلام کرد که به‌شدت نگران تاثیر جنگ اسرائیل و حماس بر غیرنظامیان و شهروندانی است که می‌کوشند مواد غذایی ضروری خود را تامین کنند. 

نوار غزه از نظر جمعیتی، پرتراکم‌ترین منطقه دنیا است و بیش از دو میلیون ساکن این باریکه جز دریا و دیوارهای مرزی با اسرائیل، راه دیگری برای ارتباط با جهان ندارند. 

برنامه جهانی غذای سازمان ملل مستقر در رم ایتالیا، با انتشار بیانیه‌ای تاکید کرد که سازمان ملل «عمیقا نگران وضعیت رو به وخامت» در اسرائیل و سرزمین‌های فلسطینی در پی آغاز جنگ است. 

در بخشی از این بیانیه آمده است: «با تشدید درگیری، غیرنظامیان، از جمله کودکان و خانواده‌های آسیب‌پذیر، با چالش‌های فزاینده‌ای در دسترسی به منابع غذایی ضروری مواجه می‌شوند.  به ‌دلیل جنگ، [روند فعالیت] شبکه‌های توزیع و تولید مواد غذایی به‌شدت مختل شده است.» 

نوار غزه که پیش از آغاز درگیری‌های اخیر هم با مشکلات متعددی دست‌به‌گریبان بود، اینک با قطعی مداوم برق نیز روبه‌رو شده است. برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد می‌گوید: «قطعی‌های مکرر برق، خطر فاسد شدن مواد غذایی را در پی دارد.»

به گفته سازمان ملل، «در حالیکه اکثر مغازه‌ها در مناطق آسیب‌دیده در فلسطین در حال حاضر یک ماه ذخایر مواد غذایی دارند، این خطر مطرح است که به دلیل ترس شهروندان، این ذخایر به‌سرعت تخلیه شود.» 

این آژانس سازمان ملل از طرف‌های درگیر خواست که در جریان جنگ، به حقوق بشر و اصول بشردوستانه احترام بگذارند.

بیشتر از جهان