دومین تماس بایدن با نتانیاهو؛ شهروندان چندین کشور قربانی حمله حماس شده‌اند

در حمله حماس به اسرائیل، تعدادی از شهروندان آمریکا، آلمان، بریتانیا، فرانسه، اوکراین، تایلند، نپال و آرژانتین نیز کشته، یا گروگان گرفته شده‌اند

جو بایدن، رئیس‌ جمهوری ایالات متحده، در دومین گفت‌وگوی تلفنی خود با نتانیاهو بر حمایت از اسرائیل تاکید کرد - AFP

همزمان با تاکید جو بایدن بر «حمایت بی‌قیدو‌شرط» آمریکا از اسرائیل، وزیر دفاع ایالات متحده دستور اعزام ناو هواپیمابر جرالد فورد و ناوگروه ضربت همراه آن را برای حمایت از اسرائیل صادر کرد. در همین حال، گزارش‌ها حاکی است که تعدادی از شهروندان دست‌کم هشت کشور، از جمله آمریکا، بریتانیا، آلمان، فرانسه و آرژانتین نیز در حمله حماس کشته شده یا به دست این گروه گروگان گرفته شده‌اند.

جو بایدن، رئیس‌ جمهوری ایالات متحده، یکشنبه، ۸ اکتبر (۱۶ مهر)، در دومین گفت‌وگوی تلفنی خود در شبانه‌روز گذشته با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، بر حمایت «بی‌قیدوشرط» آمریکا از اسرائیل تاکید کرد.

رئیس جمهوری آمریکا گفت که ایالات متحده در «جنگی که به اسرائیل تحمیل شده، بی‌قید‌و‌شرط از اسرائیل حمایت می‌کند».

همزمان، لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، اعلام کرد که به گروه ضربتی ناو جرالد فورد دستور داده است که برای کمک به اسرائیل آماده باشند.

این ناوگروه علاوه بر ناو هواپیمابر جرالد فورد، شامل پنج هزار ملوان، هواپیماهای جنگی، رزمناوها و ناوشکن‌هایی است که آمادگی پاسخ به هر حمله‌ای را دارند.

از سوی دیگر، گزارش‌ها حاکی از کشته یا گروگان گرفته شدن شماری از شهروندان آمریکا، بریتانیا، فرانسه، اوکراین، آلمان، تایلند، نپال، آرژانتین و چند کشور دیگر در جریان حمله  حماس و جهاد اسلامی فلسطین به اسرائیل است.

در همین حال، در پی انتشار گزارش‌هایی درباره کشته شدن دست‌کم چهار شهروند آمریکا و گروگان گرفته شدن تعداد بیشتری از شهروندان ایالات متحده به دست نیروهای حماس، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولت جو بایدن، گفت که آمریکا در حال بررسی گزارش‌ها درباره این موضوع است.

وزیر خارجه آمریکا افزود: «گزارش‌هایی داریم مبنی بر اینکه احتمالا چندین آمریکایی در میان کشته‌شدگان‌اند و به راستی‌آزمایی این گزارش‌ها مشغولیم.»

خبرگزاری اسوشیتدپرس نیز اعلام کرد که دست‌کم سه مرد بریتانیایی در جریان حمله حماس به اسرائیل کشته یا مفقود شده‌اند.

گابی شالف، خواهر یکی از این افراد، در فیسبوک گفت که ناتانیل یانگ، ۲۰ ساله، هنگام خدمت در نیروهای دفاعی اسرائیل، کشته شده است. سفارت اسرائیل در لندن نیز سپس مرگ او را تایید کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بستگان دارلینگتون، عکاس بریتانیایی ساکن برلین، و کارولین بول، دوست‌دختر آلمانی‌ او، نیز که از بی‌خبری کامل از آن‌ها پس از پنهان شدنشان در پناهگاهی در یکی از دهکده‌ها‌ی نزدیک شهرک نهال‌اوز، خبر داده بودند، اواخر یکشنبه از کشته شدن این دو به دست نیروهای حماس و شناسایی اجساد آن‌ها مطلع شدند.

جیک مارلو، ۲۶ ساله، نیز که به حفاظت و تامین امنیت یک جشنواره موسیقی در نزدیکی کیبوتز ریم مشغول بود، پیش از سپیده‌دم با مادرش لیزا تماس گرفت و گفت موشک‌هایی بر فراز آن منطقه در حال پروازند و پس از آن ارتباط او با مادرش قطع شده است.

سخنگوی سفارت اسرائیل در لندن گفته است که نمی‌داند که آیا جیک مارلو «گروگان گرفته شده یا کشته شده، یا در بیمارستان است.»

وزارت امور خارجه فرانسه نیز کشته شدن دست‌کم یک شهروند فرانسوی را در حمله حماس به اسرائیل تایید، و اعلام کرد که «یک زن فرانسوی در اسرائیل در جریان حمله‌های تروریستی» حماس کشته شده است.

وزارت خارجه فرانسه همچنین مفقود شدن و احتمال گروگان گرفته شدن تعداد دیگری از شهروندان این کشور را در جریان حمله حماس و جهاد اسلامی فلسطین به اسرائیل تایید کرد و افزود که برای روشن شدن وضعیت این شهروندان فرانسوی، تیم‌هایی را در اسرائیل و پاریس تشکیل داده است.

مقام‌های دولت اوکراین نیز گفتند که دست‌کم دو شهروند زن این کشور که مدتی طولانی در اسرائیل سکونت داشتند، در جریان حمله‌های حماس به این کشور کشته شده‌اند.

دست‌کم یک زن جوان آلمانی نیز در حمله حماس به اسرائیل کشته شده و نیروهای این گروه همچنین دست‌کم یک زن آلمانی دیگر را با دو فرزندش گروگان گرفته و به غزه منتقل کرده‌اند.

شانی لوک، زن جوانی که شهروند آلمان بوده و برای شرکت در یک کنسرت به اسرائیل سفر کرده بود، در حمله حماس کشته شده است.

نیروهای حماس جسد این زن آلمانی را در حالی که برهنه‌اش کرده بودند، شنبه در یک وانت پیکاپ در خیابان‌های غزه گرداندند و ویدیوهای آن را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کردند، در حالیکه برخلاف ادعاهای آنان، پیکر یک سرباز اسرائیلی نبود، بلکه جسد همین زن جوان، یعنی شانی لوک، شهروند آلمان، بود.

وزارت امور خارجه آلمان نیز تایید کرد که تعدادی از شهروندان این کشور در جریان حمله‌های شنبه، ۷ اکتبر (۱۵ مهر)، به دست نیروهای حماس ربوده شده‌اند.

رسانه‌های اسرائیل شامگاه شنبه نیز تصاویری از کارگران تایلندی شاغل در اسرائیل، در حالت دست‌بسته و در محاصره نیروهای حماس، منتشر کردند و گفتند که حماس این کارگران را نیز به گروگان گرفته و با خود به غزه منتقل کرده‌اند.

وزارت خارجه بلاروس نیز تایید کرد که دو شهروند این کشور در شهر اشکلون در اثر حمله‌های حماس زخمی شده‌اند که حال یکی از آنان وخیم گزارش شده است.

 کشور نپال هم اعلام کرد که دست‌کم ۱۰ تن از شهروندان این کشور در جریان حمله حماس به اسرائیل کشته شده‌اند.

دست‌کم دو شهروند آرژانتینی نیز در میان کشته‌شدگان حمله شنبه نیروهای حماس به خاک اسرائیل شناسایی شده‌اند.

یکی از این قربانیان، رودولفو فابین اسکاریزوسکی ۵۶ ساله بوده که در روستایی در نزدیکی باریکه غزه کشته شده است.

رئیس جمهوری آرژانتین در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) کشته شدن دست‌کم یک شهروند این کشور را به نام رودولفو فابین اسکاریزوسکی تایید کرد و ضمن ابراز همدردی با خانواده این شهروند، حمله حماس به اسرائیل را «حمله تروریستی وحشیانه» خواند و محکوم کرد.

گزارش‌های دیگری نیز درباره «کشته شدن یک شهروند آرژانتینی به نام ابی کورین به دست نیروهای حماس» منتشر شده که دولت این کشور هنوز رسما آن‌ها را تایید نکرده است.

بیشتر از جهان