درباره سلامتی و تندرستی اطلاعات و اخبار زیادی وجود دارد. یاهو در گزارشی، برخی از عوامل موثر بر سلامتی را برشمرده است. این عوامل که ارتباط چندانی هم با هم ندارند، عبارتاند از پیادهروی، قهوه، انگور و ماهیگیری.
با توجه به پژوهشی جدید که در نشریه اینوایرنمتال هلت پرسپکتیو یا همان چشمانداز سلامت محیطی منتشر شد، محلههایی که برای پیادهروی مناسباند، خطر ابتلا به سرطان در زنان را کاهش میدهند. بر اساس پژوهشی که روی ۱۴ هزار زن انجام شد، زندگی در محلههایی که فضای مناسبی برای پیادهروی دارند، خطر ابتلا به سرطانهای مرتبط با چاقی را کاهش میدهد.
شواهدی که نشان میدهند پیادهروی برای سلامتی فوقالعاده است، هر روز بیشتر میشوند و مطالعات نشان دادهاند که پیادهروی بر طیف گستردهای از مشکلات مانند زوال عقل، فشار خون و همچنین سلامت روان اثرگذار است.
با افزایش سن، نوشیدن چای یا قهوه هم به یکی از عوامل موثر در سلامتی تبدیل میشود. نتایج یک پژوهش در سنگاپور نشان میدهد مصرف کافئین در قالب قهوه، چای سیاه و چای سبز احتمال ضعف جسمانی را کاهش میدهد.
بر اساس مطالعات، هیچ دلیلی ندارد که بخواهید مصرف کافئین را کاهش دهید. نتایج پژوهشی در سال ۲۰۱۹ نشان داد که نوشیدن قهوه خطر ابتلا به بیماریهای عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون را کاهش میدهد. تحقیقی در سال ۲۰۲۲ هم تاثیر نوشیدن دو تا سه فنجان قهوه در روز در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را تایید کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
از دیگر عواملی که مصرف آن بسیار توصیه شده، انگور است. نتایج یک تحقیق منتشرشده در مجله علمی فود اند فانکشن نشان میدهد خوردن انگور به طور مفیدی بر سلامتی چشم انسان تأثیر میگذارد. در اینباره انگور حتی از هویج هم بیشتر توصیه میشود.
دلیل آن چیست؟
یکی از عوامل موثر در بروز بیماری چشم فشار اکسیداتیو و سطح بالای محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته چشمی (AGEs) است که آنتیاکسیدانهای موجود در انگور به کاهش آنها کمک میکند.
افزودن یک فنجان یا بیشتر انگور به رژیم غذایی یکی از راههای جلوگیری از ابتلا به بیماری چشم است.
از دیگر عوامل بهبود بخش برای سلامتی ماهیگیری است.
نتیجه پژوهشی جدید در بریتانیا از تاثیر مثبت ماهیگیری بر مردان خبر میدهد. محققان دانشگاه آنگلیا راسکین در کمبریج، دانشگاه اولستر و دانشگاه کوئینز بلفاست طی این پژوهش، از یک هزار و ۷۵۲ مرد نظرسنجی کردند. با توجه به نتایج این تحقیقات، ماهیگیران تقریبا ۱۷ درصد کمتر با مشکلات روانی نظیر اضطراب، افسردگی و افکار خودکشی دستوپنجه نرم میکنند.
محققان معتقدند علت اهمیت این کار احتمالا به عمل ماهیگیری مربوط نیست بلکه این قرار گرفتن در معرض پدیدهای به نام «فضاهای آبی» است که به عنوان محیطهای آبی نیز شناخته میشود، در ارتقای سلامت روان بسیار موثر است.
نتایج پژوهشی در سال ۲۰۲۲ که در مجله روانشناسی محیطی منتشر شد، نشان میدهد بزرگسالانی که دوران کودکیشان را در این فضاهای آبی سپری کردهاند، از نظر روان سالمترند.