اختلال در برنامه‌های کنسرت برونو مارس پس از جنگ حماس و اسرائیل

برونو مارس و ۶۰ نفر از اعضای گروهش تا ساعت ۱۴ شنبه در فرودگاه بن گوریون بودند و از آنجا سوار هواپیمایی به مقصد آتن شدند

RICH FURY/Getty Images via AFP

برونو مارس، خواننده مشهور جهانی، که قرار بود روز شنبه ۸ اکتبر در تل‌آویو، پایتخت اسرائیل دو کنسرت پرفروش ۷۰هزار نفری برگزار کند، پس از لغو کنسرت‌هایش به دلایل امنیتی، اجرایش در دوحه قطر در روز یکشنبه را هم از دست داد.

برونو مارس که سومین خواننده آمریکایی است که پس از مایکل جکسون (۱۹۹۳) و مدونا (۲۰۰۹)، در اسرائیل روی صحنه رفت، قرار بود آخرین اجراهایش را بعدازظهر شنبه برگزار کند.

به گزارش نشریه بیلبورد، این کنسرت در ادامه توری بود که مارس را از تفلیس در گرجستان به تل‌آویو آورد و بعد از آن قرار بود در مسابقات فرمول ۱ گرند پری دوحه ادامه یابد.

مارس که اولین اجرایش در تل‌آویو را چهارشنبه چهارم اکتبر به مدت چهار ساعت به همراه دو هنرمند اسرائیلی، روی صحنه برده بود، شنبه ۸ اکتبر، به همراه گروه موسیقی‌اش از اسرائیل خارج شد و به آتن در یونان پرواز کرد.

در ساعت‌های اولیه روز شنبه ۸ اکتبر، گزارش‌هایی مبنی بر یک حمله تروریستی هماهنگ به رهبری حماس منتشر شد که به تشدید درگیری‌های جاری میان اسرائیل و فلسطین منجر شد. همان روز، کمی بعد‌تر، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، بر صفحه تلویزیون ظاهر شد و اعلام کرد که کشورش با حماس «در جنگ» است.

لایو نیشن، شرکت برگزار‌کننده اسرائیلی، هم با توجه به شرایط، کنسرت بعدازظهرشنبه را لغو کرد. بیلبورد، به نقل از منبعی، نوشت که برونو مارس و ۶۰ نفر از اعضای گروهش تا ساعت ۱۴ آن روز در فرودگاه بن گوریون بودند و در آنجا سوار هواپیمایی به مقصد آتن شدند.

مارس که باید روز یکشنبه ۹ اکتبر هم‌زمان با مسابقه فرمول ۱، در دوحه قطر حاضر می‌شد، به دلیل شرایط اضطراری پیش‌آمده، نتوانست تجهیزات فنی‌اش را به‌موقع به دوحه برساند و تنها چند ساعت قبل از آغاز کنسرت، برنامه‌اش با اجرای «دی‌جی اسنیک» (DJ Snake) جایگزین شد.

لغو کنسرت مارس، شکستی نمادین برای صنعت گردشگری اسرائیل است. در بیش از دو دهه گذشته هنرمندانی که قصد داشتند در این کشور روی صحنه بروند، هدف انتقاد فعالان و هنرمندانی چون راجر واترز و برایان انو قرار می‌گرفتند که از اهالی موسیقی‌ می‌خواستند این کشور را به دلیل نوع برخورد با فلسطینی‌ها تحریم کنند.

در سال ۲۰۱۸، زمانی که قرار بود دانا دل ری در جشنواره موسیقی متِر اجرا داشته باشد، واترز از او خواست در تصمیمش تجدیدنظر کند. واترز یکی از طرفداران جنبش بایکوت برای سرمایه‌گذاری نکردن و تحریم‌ اسرائیل (BDS/ Boycott, Divestment and Sanctions) است؛ کارزاری فلسطینی که به منظور منزوی کردن اسرائیل ایجاد شده است.

نسل جدید سرمایه‌گذران در تل‌آویو از جمله شرکت بلواستون گروپ که شرکت لیو نیشن را در سال ۲۰۱۷ خرید، تلاش می‌کنند هنرمندان بیشتری را به اسرائیل بیاورند تا با کمک آن‌ها جو ضداسرائیلی در دنیا را تضعیف کنند.

در سال ۲۰۲۳ اسرائیل میزبان نمایش‌های درجه یک هنرمندان غربی بود که ایمجین دراگونز، تیستو، کریستین آگیولرا و گانزان‌روزز برخی از شناخته‌شده‌ترین نام‌های آن بودند.

بیشتر از زندگی