طالبان پروژه سیمان جبل‌السراج را به قطری‌ها واگذار کردند

قطر از حامیان اصلی گروه طالبان و یکی از عوامل به قدرت رسیدن این گروه در افغانستان است

مقام‌های طالبان در هنگام عقد قرارداد پروژه سیمان جبل‌السراج-شبکه‌های اجتماعی

وزارت معادن و پترولیم طالبان، روز پنجشنبه ۲۰ مهر ، قرارداد پروژه سمنت (سیمان) جبل‌السراج را با قطری‌ها امضا کرد و مدعی شد که شرکت‌های عوفی بهرام، الفلاح العالمی و مجموبه المهام الدولی قطر، بیش از ۲۲۰ میلیون دلار در این پروژه سرمایه‌گذاری خواهند کرد.  

خبرگزاری باختر طالبان نوشت که قرارداد پروژه سیمان جبل‌السراج با شرکت‌های قطری امضا شده است.  

در بیانیه وزارتخانه معادن و پترولیم آمده است که شهاب‌الدین دلاور، وزیر معادن و پترولیم طالبان، گفته است که سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن سیمان به گونه معیاری تولید و برای پنج هزار نفر به‌طور مستقیم زمینه کار فراهم خواهد شد.  

در این بیانیه ذکر شده که مسئول شرکت المهام الدولی قطر سرمایه‌گذاری در پروژه سمنت جبل‌السراج را در راستای اشتغال‌زایی و توسعه در افغانستان مهم دانسته است.  

وزارت معادن و پترولیم طالبان گفت که شهاب‌الدین دلاور در مراسم عقد قرارداد پروژه جبل‌السراج، اطلاعاتی درباره پروژه‌های سیمان استان‌های قندهار و هرات، نفت و گاز هرات، طلای بدخشان و زمرد پنجشیر ارائه و بر بهره‌برداری از این منابع زیرزمینی تاکید کرده است.  

کارخانه تولید سیمان جبل‌السراج از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۵ خورشیدی غیر‌فعال بود و حکومت پیشین افغانستان توانست با سرمایه‌گذاری بیش از یک میلیون دلار، این کارخانه را بازسازی کند، اما پس از مدتی این کارخانه دوباره تعطیل شد.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این کارخانه در سال ۱۳۳۷ با ظرفیت تولید ۱۰۰ تن سمنت در یک شبانه‌روز تاسیس شده بود و با شعله‌ور شدن جنگ‌های داخلی از فعالیت بازماند. این کارخانه در استان پروان قرار دارد.  

افغانستان با وجود این‌که منابع زیرزمینی تولید سیمان را در اختیار دارد، اما بیشتر سیمان موردنیازش را از پاکستان و ایران وارد می‌کند. مقام‌های حکومت پیشین امیدوار بودند که با سرمایه‌گذاری در کارخانه‌های تولید سیمان، بخشی از نیازهای داخلی کشور را برطرف کنند، اما موفقیت چندانی نداشته‌اند. 

قطر از حامیان اصلی گروه طالبان و یکی از عوامل به قدرت رسیدن این گروه در افغانستان است. قطر زمانی که طالبان سرگرم جنگ و شورش در افغانستان بودند، برای این گروه یک دفتر سیاسی در دوحه راه‌اندازی کرد تا مذاکرات را با کشورهای غربی آغاز کنند. توافقنامه دوحه میان آمریکا و طالبان در ۲۹ فوریه ۲۰۲۰ در قطر به امضا رسید.  

بسیار‌ی‌ معتقدند که یکی از دلایل سرنگونی حکومت افغانستان، امضای این توافقنامه بود که بر اساس آن، حمایت سیاسی و نظامی از حکومت این کشور کاهش یافت.  

حکومت طالبان تلاش زیادی برای جلب نظر کشورها و سرمایه‌گذاران خارجی برای سرمایه‌گذاری روی منابع زیرزمینی افغانستان انجام داده و چین علاقه زیادی به سرمایه‌گذاری در این بخش نشان داده است. چینی‌ها می‌خواهند که روی منابع زیرزمینی و پروژه‌های اقتصادی که در سریع‌ترین زمان ممکن به بهره‌برداری می‌رسند، سرمایه‌گذاری کنند.  

حکومت طالبان هم تلاش می‌کند که به هر شکل ممکن معادن افغانستان را استخراج کند، تا از این طریق بخشی از هزینه‌هایشان را تامین کنند. 

حکومت طالبان با بحران مشروعیت داخلی و جهانی روبرو است و با گذشت بیش از دو سال از سلطه‌ بر افغانستان، تاکنون هیچ کشوری حکومت آن‌ها را به رسمیت نشناخته است. کارشناسان حقوقی معتقدند که عقد قرارداد معادن با طالبان که ازنظر بین‌المللی مشروعیت ندارند، ضمانت اجرا ندارد و با تشکیل حکومت جدید در افغانستان، لغو می‌شود.  

بیشتر از اقتصاد