آغاز تلاش‌های دیپلماتیک پوتین برای توقف جنگ در نوار غزه

کاخ کرملین اعلام ‌کرد که رئيس ‌جمهوری روسیه در راستای تلاش برای پایان دادن به جنگ غزه، دوشنبه با برخی از رهبران کشورهای منطقه خاورمیانه تلفنی گفت‌وگو کرده ‌است

ولادیمیر پوتین- Pavel BEDNYAKOV / POOL / AFP

ولادیمیر پوتین از دوشنبه، ۱۶ اکتبر (۲۴ مهر)، رسما وارد کارزار دیپلماتیک برای خاتمه ‌دادن به جنگ بین حماس و اسرائيل شد. 

به گفته کاخ کرملین، رئیس ‌جمهوری روسیه در همین راستا صبح دوشنبه با ابراهیم رئیسی و بشار اسد گفت‌وگو کرد.

دولت روسیه همچنین اعلام ‌کرد که پوتین قراراست دوشنبه با رهبران کشورهای عربی، از جمله رئیس جمهوری مصر، و محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، و نیز بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفت‌وگو کند. 

یوری اوشاکوف، مشاور سیاست خارجی دولت پوتین، دوشنبه گفت که مسکو معتقد است اولویت جامعه جهانی باید «توقف فوری جنگ و آغاز پروسه آتش‌بس» باشد.

 اوشاکوف که در تصمیم‌گیری‌های وزارت خارجه روسیه تاثیرگذار است، با اشاره به اینکه مناقشه خاورمیانه و درگیری بین اسرائیل و فلسطین، بیش از ۵۰ سال قدمت دارد، از همه طرف‌های درگیر و متحدان اسرائیل خواست که گام‌های سریعی برای توقف جنگ غزه بردارند. 

به گفته این مقام روسیه، ادامه جنگ غزه می‌تواند پیامدهای فاجعه‌باری برای سراسر منطقه خاورمیانه داشته ‌باشد. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

کرملین اعلام‌ کرد که روسای جمهوری ایران و سوریه در گفت‌وگوی تلفنی با پوتین، خواستار توقف هرچه سریع‌تر عملیات اسرائیل در غزه و ارسال کمک به شهروندان این باریکه شدند. 

دولت روسیه اعلام ‌کرد که پوتین برای رایزنی‌های بیشتر، در هفته‌ جاری با شی جین ‌پینگ، همتای چینی‌اش، نیز دیدار و گفت‌وگو و خواهد کرد. 

پوتین در روزهای گذشته، «سیاست‌های ورشکسته ایالات ‌متحده» را در منطقه خاورمیانه، عامل اصلی بحران‌‌های فعلی دانست. 

وزارت خارجه روسیه هم پیش‌تر با انتشار بیانیه‌ای هشدار داده بود که ادامه جنگ بین حماس و اسرائیل، می‌تواند دامنه درگیری را به مناطق دیگر نیز گسترش دهد. 

روسیه و چین، دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، در آخرین جلسه این شورا که هفته گذشته با موضوع بحران فلسطین برگزارشد، تاکید کردند که فقدان عدالت برای شهروندان فلسطینی، عامل اصلی مناقشه و درگیری در منطقه خاورمیانه است.

 سرگئی لاوروف و وانگ يی، وزیران خارجه روسیه و چین، نیز پس از دیداری با یکدیگر، با هشدار به جامعه جهانی، خواستار رایزنی هرچه سریع‌تر کشورهای دنیا برای جلوگیری از یک «فاجعه انسانی» در غزه شدند. 

وزیر خارجه چین در این دیدار تاکید کرد که شورای امنیت سازمان ملل باید در این زمینه نقش فعالی ایفا کند. 

وزارت‌های خارجه چین و روسیه دوشنبه، ۱۶ اکتبر، بر ضرورت «برقراری آتش‌بس، بازگرداندن دو طرف به میز مذاکره و ایجاد یک کانال اضطراری بشردوستانه برای جلوگیری از بروز فاجعه‌ای انسانی در نوار غزه،» تاکید ورزیدند.

بیشتر از جهان