سالاد الویه در روسیه برای مراسم شام سال نو میلادی، به اندازه بوقلمون شام شکرگزاری در آمریکا مهم است و مردم این کشور طبق سنت قدیمی این سالاد را تهیه و صرف میکنند. سالاد الویه را اولین بار لوسیون الویه، سرآشپز فرانسوی، در سال ۱۶۸۰ به امپراتوری روسیه معرفی کرد، اما امروز هرکس دستور تهیه متفاوتی برای آن دارد.
این سالاد آنقدر محبوب است که رسانههای روسیه معمولا در بررسی قیمتها، بهای مواد اصلی آن را بهعنوان یک شاخص بررسی میکنند. با توجه به تورم سرسامآور و کاهش ارزش روبل به یکی از پایینترین سطوح آن در برابر دلار از زمان آغاز جنگ ولادیمیر پوتین در اوکراین، امسال روسها مجبور بودند برای تهیه این غذای خوشمزه که به صورت سنتی در کنار خاویار و نارنگی سرو میشود، هزینه بیشتری پرداخت کنند.
به گزارش انبیسی نیوز، علاوه بر افزایش قیمت مواد غذایی، ضعیفتر شدن روبل که نتیجه دور جدید تحریمهای آمریکا در ماه نوامبر است، تورم را تشدید کرد و هزینه واردات به روسیه را بالا برد. از طرفی افزایش چشمگیر هزینههای نظامی هم به کمبود نیروی کار برای زنجیره تامین و تولید منجر شد و در شرایطی که کارگران از صنایع مختلف داوطلبانه یا به اجبار به جنگ اوکراین اعزام شدند، کشاورزی جزو بخشهایی بود که بیشترین آسیب را دید.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
طبق گزارش سازمان آمار فدرال روسیه (Rosstat)، شاخص «الویه» که هزینه تهیه این سالاد برای چهار نفر را بررسی میکند، نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد افزایش یافته و از ۳۴۸ روبل به ۴۱۴ روبل رسیده است ( معادل از ۳.۳۱ دلار به ۳.۹۴ دلار).
بنا بر اعلام روستات، قیمت سایر مواد غذایی نیز بهشدت افزایش یافته است؛ به طوری که از آغاز ژانویه، مرغ ۴۵ درصد و کره حدود ۴۰ درصد افزایش قیمت یافته و بهای سیبزمینی هم در مقایسه با سال قبل، دو برابر شده است. خاویار هم که جز مواد غذایی اصلی محسوب نمیشود، از کیلویی شش هزار روبل در دسامبر ۲۰۲۳ به ۹ هزار روبل رسیده است.
به این ترتیب، توانایی خرید مردم عادی که میانگین حقوق ماهیانه آنها حدود ۸۳۰ دلار (۸۹ هزار روبل) است، کاهش یافته است.
تحلیلها حاکی از آن است که روند افزایش قیمتها از فوریه ۲۰۲۲، زمانی که پوتین دستور حمله به اوکراین را صادر کرد، آغاز شد. متخصصان میگویند افزایش قیمتها بهویژه برای قشر فقیرتر بسیار آسیبزننده است، اما طبقه متوسط که به مصرف مواد باکیفیتتر عادت دارند و اغلب کالاهای وارداتی خریداری میکنند، تاثیر گرانیها را بیشتر حس میکنند.
ولادیمیر پوتین در کنفرانس خبری پایان سال ۲۰۲۴ به مشکلات اقتصادی پرداخت.
پوتین تحریمهای بینالمللی را از عوامل افزایش قیمتها خواند، زیرا باعث افزایش هزینههای لجستیکی شدهاند، اما در عین حال به نظر میرسید از بانک مرکزی روسیه نیز به دلیل ناکامی در کنترل تورم انتقاد میکند. بانک مرکزی هم در واکنشی آشکار، روز بعد نرخ بهره را به ۲۳ درصد افزایش نداد؛ اقدامی که بهطور گسترده انتظار میرفت انجام شود.