نامه نماینده کنگره به ترامپ: ارسال پول نقد برای طالبان را متوقف کن!

تیم بورچت کمک به طالبان و دیگر دشمنان آمریکا را «خیانت به کهنه‌سربازان آمریکا» خواند

ترکیبی از عکس دونالد ترامپ و نامه‌ تیم بورچت‌ــ facebook.com/DonaldTrump

تیم بورچت، نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا، در نامه‌ای از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب ایالت متحده، خواست از کمک به دشمنان آمریکا خودداری کند و ارسال بسته‌های پول نقد به بانک مرکزی افغانستان را که به دست طالبان می‌افتند و قابل ردیابی و نظارت نیستند، متوقف کند.

در نامه تیم بورچت به ترامپ که یک کپی آن در ایکس منتشر شده، آمده است: «پرداخت ۴۰ میلیون دلار در هفته به دشمنان ما توهین به کسانی است که خدمت نظامی کردند.» 

از زمان بازگشت طالبان به قدرت، ایالات متحده با اعلام آمادگی برای حمایت از ارائه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، هرهفته به کابل پول نقد می‌فرستد. این پول‌ها که به درخواست سازمان ملل متحد و از طریق هواپیماهای متعلق به سازمان ملل متحد به کابل فرستاده می‌شوند، در اختیار بانک مرکزی افغانستان (تحت کنترل طالبان) و بانک بین‌المللی افغانستان که یک بانک خصوصی است، قرار می‌گیرند.

سازمان ملل متحد اواخر سال ۲۰۲۱ برای جبران کمبود نقدینگی در بانک‌های افغانستان، به ایالات متحده و دیگر کمک‌کنندگان پیشنهاد کرد که کمک‌هایشان را در قالب پول نقد به افغانستان بفرستند تا از ورشکستگی نظام بانکی این کشور جلوگیری شود.

اداره بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان (سی‌گار) نوامبر ۲۰۲۴ در گزارشی نوشت که از اکتبر ۲۰۲۱ تا سپتامبر ۲۰۲۴، ایالات متحده ۲۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار برای افغانستان هزینه کرده است. اسکان مجدد افغان‌ها، فعالیت‌های بشردوستانه و کمک به صندوق امانی افغانستان در سوییس هم در این آمار محاسبه شده‌اند.

بر اساس گزارش سی‌گار، مجموع کمک‌های ایالات متحده برای خدمات بشردوستانه در افغانستان، به سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار می‌رسد که در بسته‌های پول نقد از طریق سازمان ملل متحد به کابل منتقل شده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

تیم بورچت در نامه‌اش به ترامپ نوشت که این کمک‌ها به دست طالبان می‌افتند و طالبان از آن برای تقویت گروه‌های تروریستی که دشمنان ایالات متحده‌اند، هزینه می‌کنند.

او تداوم این کمک‌ها را «خیانت به کهنه‌سربازان» خواند، «چون کمک‌ها به جای اینکه به دست نیازمندان برسد، از طریق اشخاص ثالث به طالبان واگذار می‌شوند».

تیم بورچت افزود که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولت بایدن، در پاسخ به پرسش او در مورد کمک‌ها به افغانستان اعلام کرده است که طالبان ۱۰ میلیون دلار از این کمک‌ها را به‌عنوان مالیات دریافت کرده‌اند. سی‌گار نیز در گزارشی، واریز این مبلغ را به خزانه طالبان تایید کرد. همچنین در چندین گزارش درباره نحوه هزینه‌کرد کمک‌های نقدی آمریکا در افغانستان، اشاره کرد که طالبان مسیر این کمک‌ها را به سمت وابستگان خود منحرف و از رسیدن آن‌ها به دست نیازمندان واقعی جلوگیری می‌کنند.

تیم بورچت با اشاره به اینکه پول مالیات‌دهندگان آمریکایی به جیب دشمنان آمریکا می‌رود، تاکید کرد که آنتونی بلینکن نیز نتوانست درباره چگونگی توزیع کمک‌های آمریکا به افغانستان پاسخ قانع‌کننده‌ای بدهد، زیرا این کمک‌ها پس از تحویل داده شدن به بانک مرکزی افغانستان که اعضای طالبان آن را اداره می‌کنند، دیگر قابل‌ردیابی نیستند.

این نماینده جمهوری‌خواه پیش از این نیز بارها برای توقف ارسال کمک به افغانستان تحت سلطه طالبان تلاش کرده است. او در ژوئن ۲۰۲۴ لایحه‌ای با عنوان «منع ارسال پول مالیات‌دهندگان به طالبان» ارائه کرد که به تصویب مجلس نمایندگان رسید. این لایحه با هدف جلوگیری از دسترسی طالبان به کمک‌های مالی آمریکا تدوین شد و بورچت در آن تاکید کرد که پول مالیات‌دهندگان آمریکایی نباید به دشمنان این کشور داده شود.

او سپس از وزارت خارجه آمریکا هم به‌ دلیل جلوگیری نکردن از دسترسی طالبان به کمک‌های بشردوستانه انتقاد کرد و خواستار بازنگری در ساختار این وزارتخانه شد.

برای اجرایی شدن این لایحه، نیاز است که سنا و رئیس‌جمهوری آمریکا نیز آن را تایید کنند. در صورت تصویب نهایی، وزارت خارجه موظف خواهد بود از کشورهایی که از سال ۲۰۲۱ به افغانستان تحت حاکمیت طالبان کمک کرده‌اند، گزارشی ارائه دهد و برای جلوگیری از دسترسی طالبان به این کمک‌ها راهبردی تدوین کند.

تیم بورچت در پایان نامه‌اش به ترامپ نوشت که منتظر بازگشت او به کاخ سفید است و تلاش‌هایش را برای به نتیجه رسیدن لایحه توقف کمک به افغانستان تحت سلطه طالبان از سر می‌گیرد.

تعحب ایلان ماسک از ارسال کمک مالی به طالبان

ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت‌های تسلا و اسپیس‌اکس، با بازنشر نامه تیم بورچت در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) از احتمال ارسال کمک‌های مالی ایالات متحده به طالبان ابراز تعجب کرد و نوشت: «آیا ما واقعا پول مالیات‌دهندگان آمریکایی را برای طالبان می‌فرستیم؟»

این اظهارنظر ماسک که بیش از ۱۵۰ میلیون دنبال‌کننده دارد، توجهات بیشتری را به این موضوع جلب و درباره سیاست‌های دولت بایدن در قبال افغانستان پرسش‌هایی جدی مطرح کرد. این توییت بازتابی گسترده در رسانه‌ها و میان کاربران داشت و درباره نظارت بر نحوه استفاده از کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی بحث‌هایی را برانگیخت. 

منتقدان ارسال کمک‌های بین‌المللی به افغانستان از جمله بورچت، معتقدند که طالبان ممکن است از این کمک‌ها برای تقویت حکومتشان استفاده کنند. در حالی که مدافعان این کمک‌ها بر اهمیت کمک‌های بشردوستانه برای مردم افغانستان تاکید دارند. این موضوع همچنان یکی از بحث‌برانگیزترین مسائل در سیاست خارجی ایالات متحده است.

بیشتر از جهان