اسکات میلر، آخرین فرمانده نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان، پنج سال پس از ترور ژنرال عبدالرازق، فرمانده مشهور پلیس قندهار، سکوت خود را شکست.
او گفت که پس از ترور ژنرال عبدالرازق درسهایی آموخته است که در جنگ اسرائیل در غزه میتوان از آنها استفاده کرد.
ژنرال عبدالرازق، فرمانده وقت پلیس قندهار، در ۱۸ اکتبر ۲۰۱۸، زمانی که از نشستی با اسکات میلر خارج میشد، یک نفوذی طالبان او را کشت و آن مهاجم نیز فوری کشته شد.
اسکات میلر در لینکدین نوشت: «پنج سال پیش در چنین روزی، عبدالرازق، رئیس پلیس استان قندهار، بهدست یکی ازافراد نفوذی طالبان کشته شد. آن روز، روز مهمی برای افغانستان بود. رازق نهتنها در میان نیروهای امنیتی افغانستان، بلکه در سراسر کشور به رهبری الهامبخش تبدیل شده بود. [کشتن او] تروری بود که از نزدیک صورت گرفت و وضع بسیار آشفتهای ایجاد کرد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او گفت که طالبان با بهرهگیری از تبلیغات، ادعای موفقیتآمیز بودن حملهشان به رازق را برجسته کرده بودند و سپس این روایت را مطرح کردند که «گویا نیروهای آمریکایی و بهویژه من مسئول کشتن ژنرال عبدالرازقیم».
او نوشت: «در همان نظر اول، این ادعا پوچ بود، زیرا هر کس من را از نزدیک میشناخت میدانست که من و رازق تقریبا از ابتدای درگیری افغانستان یکدیگر را میشناختیم و رابطه خوبی با هم داشتیم. ما اغلب برای رسیدگی به اوضاع امنیتی دیدار و گفتوگو کرده بودیم. با این حال، این ادعا خیلی زود در رسانههای اجتماعی جهادی و جریان اصلی تقویت شد و به اعتراض و خشم گسترده علیه نیروهای ما منجر شد و انبوهی از تهدیدهای شخصی به مرگ به دنبال آورد.»
به نوشته اسکات میلر، سکوتی که در پاسخ به شایعات پس از ترور ژنرال عبدالرازق کرده بودند، اشتباه بوده است و نمیبایست از شیوه معمول «با دادن پاسخ به ادعاهای پوچ آن را تقویت نکنید» پیروی میکردند.
او گفت: «با گذشت زمان، این غوغا فروکش کرد، اما با هزینهای گزاف.»
او نوشت که پس از ترور این ژنرال افغان، تهدید علیه نیروهای ائتلاف در افغانستان افزایش یافت و در دو حمله خودی، یک سرباز چک و یک سرباز آمریکایی کشته شدند.
این ژنرال بازنشسته آمریکایی گفت که درسهای آموختهشده پس از ترور ژنرال عبدالرازق را میتوان در نبرد کنونی در اسرائیل و فراتر از آن استفاده کرد.
او سه نتیجهگیری از این موضوع دارد:
اول، خلأ اطلاعاتی را با نشر سریع حقایق پر کنید؛ نگهداری اطلاعات به دلایل امنیتی اغلب نتیجه معکوس دارد.
دوم، این تبلیغ نیست؛ شفاف باشید و مایل به نشان دادن خوب و بد باشید؛ همیشه اعتبار داشته باشید.
سوم، سریع باشید و از پرخاشگری نترسید؛ امروز دیدگاه افراد بهسرعت شکل میگیرد و میتواند کشنده باشد و تغییر آن دشوار است. این کار به سیستمی کارآمد و سریع نیاز دارد، چون گاهی اطلاعات را باید در چند دقیقه به مراجع بالاتر رساند.
او نوشت: «شاهد نبردی غمانگیز و چندبعدی در خاورمیانهایم که امکان زیادی برای گسترش به دیگر نقاط جهان دارد. اطلاعات مهم خواهد بود. اگرچه بسیاری از طرفهای درگیر جانبداری زیادی خواهند داشت، هرگز به اتکای حقایق از رقابت دست نکشید.»
ژنرال اسکات میلر از نظامیان برجسته آمریکایی در افغانسان بود و در برخی از گفتوگوهای آمریکا با طالبان در دوحه قطر نیز حضور داشت. در زمان فرماندهی این ژنرال آمریکایی بود که طالبان حملاتشان به نیروهای افغان را روزبهروز افزایش دادند.