جبهه آزادی افغانستان دوشنبه، ۸ آبان (۳۰ اکتبر)، ادعا کرد که به دفتر حقنواز گجر، رئیس پلیس طالبان در شهرستان جلگه استان بغلان، حمله کرده است.
این جبهه گفت که در این حمله سه طالب، از جمله دو محافظ حقنواز، کشته شدند، اما از سرنوشت خود او اطلاعی در دست نیست.
در بیانیه جبهه آزادی آمده است که حقنواز از فرماندهان محلی طالبان در استان بغلان بوده است و در دو سال گذشته در شهرستانهای خوست، فرنگ، گذرگاهنور، جلگه، نهرین و دیگر بخشها به آزار و آذیت، کوچاندن اجباری و «تاراج» داراییهای مردم اقدام کرده است.
حمله به دفتر سردستهٔ پولیس طالبان در جلگهٔ بغلان!
— جبههَ آزادی افغانستان (@AfgFreedomAFF) October 30, 2023
مبارزان جبهه آزادی با راه اندازی یک عملیات اپراتیفی، حقنواز گُجُر سردستهٔ پولیس گروه طالبان در ولسوالی جلگهٔ ولایت بغلان را در دفتر کارش هدف قرار دادند.
در نتیجهٔ این عملیات هدفمند که به ساعت ۱۰ امروز دوشنبه مؤرخ ۸ عقرب ۱۴۰۲… pic.twitter.com/t9LdQMf9ca
هفته گذشته نیز جبهه آزادی به یک قرارگاه طالبان در منطقه «کوه ریگ روان» در مرکز استان کاپیسا حمله راکتی کرده بود که در اثر آن چهار طالب کشته و دو طالب زخمی شدند.
جبهه آزادی متشکل از نیروهای نظامی پیشین حکومت افغانستان است که یاسین ضیا، رئیس ستاد ارتش در حکومت پیشین، آن را مدیریت و رهبری میکند. این جبهه در ماههای اخیر حملههای چریکی به طالبان را افزایش داده و تلفاتی به آنها وارد کرده است.
جبهه آزادی افغانستان بر تداوم حملههای چریکی به طالبان تاکید دارد و میگوید که این حملهها را در تلافی حملههای انتقامجویانه طالبان و نقض حقوق شهروندان افغانستان انجام میدهد.
فشار نظامی به طالبان از جانب جبهه آزادی و جبهه مقاومت ملی به رهبری احمد مسعود، فرزند احمد شاه مسعود (قهرمان ملی افغانستان)، در قیاس با سال گذشته افزایش یافته است.
این دو جبهه بر اجماع میان رهبران و مخالفان رژیم طالبان تاکید دارند تا از این طریق، صف واحدی علیه طالبان شکل بگیرد و فشار نظامی و سیاسی بر این گروه تشدید شود.
طالبان برای مقابله با این دو جبهه، شمار زیادی از ساکنان پنجشیر و استانهای همجوار آن را بازداشت و شکنجه کردهاند و این روند همچنان ادامه دارد.
طالبان ادعا دارند که نظام اسلامی بر افغانستان حاکم کردهاند و فعالیت نظامی یا حتی انتقادی علیه آنان مشروعیت دینی ندارد و باید سرکوب شود. طالبان از شهروندان افغانستان خواستهاند که از همکاری با جبهههای مخالف این گروه خودداری کنند.
طالبان در اوت ۲۰۲۱، پس از فرار اشرف غنی، رئیس جمهوری وقت افغانستان، به قدرت دست یافتند و در این مدت با کنترل و سرکوب شدید و صدور و اجرای فرمانهای متعدد محدودکننده، زندگی را بر شهروندان، بهویژه زنان، بسیار دشوار کردهاند.