چین روز پنجشنبه در پرتاب فضاپیمای سرنشیندار شنژوــ۱۷ جوانترین تیم فضانوردانش را به ایستگاه فضاییاش فرستاد.
این فضاپیما و سه فضانورد چینی که به نام تایکونات نیز شناخته میشوند، ساعت ۱۱:۱۴ صبح [پنجشنبه ۲۶ اکتبر] (به وقت محلی) با یک موشک لانگمارچــ۲اف از مرکز پرتاب ماهواره جیوچوان در شمال غربی چین از زمین بلند شدند.
سازمان فضایی سرنشیندار چین (سیاساماِی) در بیانیهای اعلام کرد که از زمان آغاز ساخت ایستگاه فضایی تیانگونگ چین، اینها جوانترین سرنشینان آنــ دو فضانورد در دهه ۳۰ زندگی خودــ به شمار میروند.
سیاسامای اعلام کرد که فضاپیما از موشک جدا و تقریبا ۱۰ دقیقه پس از پرتاب در شرایط خوبی به مدار ازپیشتعیینشده آن وارد شد. این سیامین ماموریت پروازی «برنامه فضایی سرنشیندار چین» و دوازدهمین ماموریت با سرنشین بود.
این ماموریت شش ماهه را تانگ هونگبو ۴۸ ساله، خلبان سابق نیروی هوایی که در نخستین ماموریت سرنشیندار به ایستگاه فضایی در سال ۲۰۲۱ حضور داشت، هدایت کرد.
اعضای تیم او تانگ شنجی ۳۴ ساله و جیانگ شینلین ۳۵ ساله بودند که هر دو آنها برای نخستین بار به فضا سفر میکردند. آنها در سپتامبر ۲۰۲۰ به سومین گروه فضانوردان چینی پیوستند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بازگشت تانگ به ایستگاه مداری تیانگونگ یا به زبان چینی «کاخ آسمانی»، برای کوتاهترین فاصله بین دو ماموریت فضایی تایکوناتها رکورد جدیدی را به ثبت میرساند که از تعویض سریعتر فضانوردان در سالهای آینده حکایت دارد.
تانگ از دومین گروه فضانوردان چینی در سال ۲۰۱۰ است، اما باید بیش از یک دهه منتظر میماند تا برای نخستین پرواز فضاییاش در سال ۲۰۲۱ انتخاب شود.
او در مدت یک سال پس از بازگشت به زمین، به عنوان یکی از این سرنشینها انتخاب شد. خبرگزاری شینهوا به نقل از او میگوید: «من به ماموریتم برای انجام دادن یک پرواز فضایی برای کشورم پایبند میمانم.»
«این هرگز تغییر نمیکند و من هرگز تلاشم را کمتر نکردهام.»
گزارشها حاکی از آن است که پکن، روند انتخاب چهارمین گروه از فضانوردان را آغاز کرده است و به دنبال داوطلبانی با مدرک دکترا در رشتههایی از زیستشناسی، فیزیک و شیمی گرفته تا مهندسی زیستپزشکی و نجوم میگردد.
چین برای نخستینبار این فرایند [گزینش] را برای متقاضیانی از هنگکنگ و ماکائو هم باز میکند.
گروه اول و دوم فضانوردان همگی خلبانان سابق نیروی هوایی بودند؛ از جمله تانگ پیرتر که سال ۱۹۹۵ در سن ۲۰ سالگی به ارتش آزادیبخش خلق پیوست.
به گزارش سیجیتیان، رسانه دولتی چین، فضاپیمای شنژوــ۱۷ «با مجموعه متعلقات ایستگاه فضایی چین که ترکیبی از سه ماژول و سه سفینه فضایی است یک تلاقی خودکار سریع» انجام خواهد داد.
فضانوردان شنژوــ۱۷ جایگزین سرنشینان شینزوــ۱۶ خواهند شد که در پایان ماه مه به تیانگونگ رسیدند.
سرنشینان شنژوــ۱۶ متشکل از جینگ هایپنگ، فضانورد باسابقه، و ژو یانگژو و گوی هایچائو قرار است ۳۱ اکتبر به زمین بازگردند.
© The Independent