کره جنوبی میگوید نخستین ماهواره جاسوسی ساخت این کشور را در پایان ماه جاری به فضا میفرستد. سئول هدف از این اقدام را نظارت بهتر بر فعالیتهای «تهدیدآمیز» همسایه شمالی اعلام کرد.
به گفته مقامهای کره جنوبی، پیونگیانگ این روزها همزمان با گسترش زرادخانه تسلیحات هستهایاش، در تدارک آخرین مراحل پرتاب ماهواره جاسوسی این کشور است.
کره شمالی در ماههای مه و اوت دو تلاش ناکام در پرتاب ماهواره جاسوسی به فضا را پشت سر گذاشت و قرار بود ماه اکتبر ماهواره جاسوسیاش را به فضا بفرستد اما هنوز خبری در این زمینه منتشر نشده است.
آسوشیتدپرس به نقل از جئون ها گیو، سخنگوی وزارت دفاع کره جنوبی، نوشت که موشک فالکون ۹ اسپیساکس نخستین ماهواره جاسوسی نظامی این کشور را ۳۰ نوامبر از پایگاه نیروی هوایی وندنبرگ کالیفرنیا به فضا خواهد برد.
کره جنوبی در حال حاضر بهتنهایی هیچ ماهواره جاسوسی نظامی ندارد و برای نظارت بر تحرکات کره شمالی به ماهوارههای جاسوسی ایالات متحده وابسته است. سئول در قراردادش با اسپیساکس قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ چهار ماهواره جاسوسی دیگر به فضا پرتاب کند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به باور کارشناسان نظامی، در اختیار داشتن سامانه نظارتی فضایی مستقل به کره جنوبی این امکان را میدهد که به نحو موثرتری در برابر تهدیدهای بالقوه کره شمالی عمل کند. اگرچه ماهوارههای جاسوسی ایالات متحده تصاویری با وضوح بسیار بالاتر تولید میکنند، اما عملکرد آنها احتمالا در راستای اهداف راهبردی آمریکا تعریف شده و نه کره جنوبی. علاوه بر این گمان میرود که ایالات متحده تمامی تصاویر ماهوارهای حاوی اطلاعات حساس را در اختیار کره جنوبی نمیگذارد.
برخورداری از ماهوارههای جاسوسی بخشی از برنامه بلندپروازانه تسلیحاتی کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی نیز محسوب میشود. علاوه بر این، پیونگیانگ برای مقابله با «تهدیدهای نظامی ایالات متحده» به موشکهای قارهپیمای بیشتر، زیردریاییهای هستهای، سلاحهای مافوق صوت و موشکهای چندکلاهکی نیاز دارد.
نهاد جاسوسی و اطلاعاتی کره جنوبی هفته گذشته اعلام کرد که کره شمالی احتمالا در برنامه پرتاب ماهواره جاسوسیاش از فناوری روسیه بهره خواهد برد.
کره جنوبی و ایالات متحده میگویند کره شمالی در ازای تامین مهمات، موشک و سایر تجهیزات نظامی موردنیاز مسکو در جنگ اوکراین، به فناوری پیشرفته تسلیحاتی روسیه چشم دوخته است. مسکو و پیونگیانگ ادعای کمک تسلیحاتی کره شمالی به روسیه را رد کردهاند.
همزمان، رویترز به نقل از دفتر ریاستجمهوری کره جنوبی، از موافقت این کشور، ایالات متحده و ژاپن برای راهاندازی یک گروه مشورتی خبر داد. این گروه در «سطح عالی» با هدف مقابله با فعالیتهای سایبری کره شمالی که به گفته آنها، برنامههای تسلیحاتی «غیرقانونی» این کشور را تامین مالی میکند، تشکیل میشود.
رهبران این سه کشور پیشتر در نشستی که ماه اوت در کمپ دیوید داشتند، توافق کردند که یک کارگروه سهجانبه جدید برای تهدیدهای سایبری شمال تشکیل دهند.
کره شمالی متهم است که از طریق حملات سایبری بودجه مورد نیاز برای برنامههای هستهای و موشکیاش را تامین میکند. پیونگیانگ اتهامهای مرتبط با حملات سایبری را رد کرده است.