مرگ یکی از فراریان متهم به نسل‌کشی در رواندا تایید شد

آلویس ندیمباتی، متهم فراری دادگاه کیفری رواندا، به نسل‌کشی و مشارکت در سازماندهی نسل‌کشی و جنایات علیه بشریت متهم بود

پوستری از عکس‌های متهمان تحت تعقیب دادگاه کیفری رواندا بر دیوار دفتر این نهاد در کیگالی- Mariam KONE / AFP

آلویس ندیمباتی، یکی از آخرین فراریان تحت تعقیب دادگاه نسل‌کشی رواندا، درگذشته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دادستان‌های دادگاه کیفری بین‌المللی رواندا روز سه‌شنبه ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان)، مرگ آلویس ندیمباتی را سه دهه پس از این نسل‌کشی تایید کردند.

دادگاه کیفری بین‌المللی رواندا ندیمباتی را در پرونده این نسل‌کشی، در هفت مورد متهم دانسته بود. نسل‌کشی، همدستی در نسل‌کشی، تحریک مستقیم وعلنی برای ارتکاب نسل‌کشی و جنایات علیه بشریت از جمله کشتار، قتل، تجاوز جنسی و آزار و اذیت، اتهام‌های این فراری تحت تعقیب بود.

ندیمباتی، مقام دولتی وقت رواندا، همچنین متهم بود که در سازماندهی و هدایت کشتار هزاران توتسی دست داشته است.

دفتر دادستانی «سازوکار دادگاه‌های بین‌المللی جنایی»، جانشین دادگاه سازمان ملل متحد، اعلام کرد که «در پی تحقیقات جامع و چالش‌برانگیزی» به این نتیجه رسیده که ندیمبانی در اواخر ژوئن ۱۹۹۷ درگذشته است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

«سازوکار دادگاه‌های بین‌المللی جنایی»، یک دادگاه بین‌المللی است که شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۰ آن را تاسیس کرد تا وظایف باقی‌مانده دادگاه کیفری بین‌المللی برای یوگسلاوی سابق و دادگاه بین‌المللی کیفری برای رواندا را انجام دهد.

از جمله وظایف این نهاد یافتن آخرین فراریان دادگاه جنایات جنگی سازمان ملل در رواندا است. به گفته این نهاد بین‌المللی، هنوز دو نفر دیگر در ارتباط با این پرونده تحت تعقیب‌اند.

در آوریل ۱۹۹۴، پس از توطئه نافرجام ساقط کردن هواپیمای جووینال هابیاریمانا، رئیس‌جمهوری وقت رواندا، از هوتو تبارهای این کشور، کشتار توتسی‌تبارها آغاز شد.

تندروهای قبلیه هوتو به رهبری ارتش رواندا و شبه‌نظامیان موسوم به «اینترهاموه» با سلاح گرم و سرد، از جمله چوب، چماق و سنگ طی سه تا چهار ماه ۸۰۰ هزار توتسی و هوتو میانه‌رو را قتل‌عام کردند. گفته می‌شود در جریان این درگیری‌ها به ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار زن تجاوز جنسی شد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد سه ماه پس از شروع درگیری‌ها، با صدور قطعنامه ۹۲۸ با هدف جلوگیری از ادامه کشتار و شکل‌گیری موج تازه‌ای از انتقاجویی، ورود نظامیان بین‌المللی به رهبری ارتش فرانسه به رواندا را مجاز اعلام کرد.

بیشتر از جهان