استانداری قم با صدور بخشنامهای، پوشش چادر را برای تمام کارمندان و کارکنان ادارات اجباری اعلام کرد. در بخشنامه معاون اجتماعی استانداری قم آمده است: «مقرر گردید کلیه کارمندان خواهر بر اساس قوانین عفاف و حجاب از سوی وزارتخانههای متبوع و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدام و تردد در سطح اداره و محل کار با پوشش چادر و بدون آرایش صورت پذیرد.»
در این بخشنامه که هفتم آذر ماه ابلاغ شده است کادر بهداشت و درمان از این مصوبه مستثنی است. صدور این بخشنامه در حالی است که شهروندان با از سر برداشتن حجاب در بیش از یکسال گذشته مرحله تازهای از مقاومت زنان را آغاز کردهاند.
حاکمیت با راهاندازی گشتهای حجاب و به خیابان فرستادن حجاببانها و آمران به معروف برای مقابله رو در رو با شهروندان در تلاش است تا مقابل مبارزه زنان با حجاب اجباری بایستد. از سوی دیگر، نیز با نهایی شدن تصویب لایحه حجاب در هفتههای آینده موج تازهای از این فشارها علیه شهروندان شکل خواهد گرفت.
جزئیات این لایحه چند باری به بیرون درز کرد که با واکنش حقوقدانان و شهروندان مواجه شد. در این لایحه نه تنها در مورد چادر به سر کردن کارمندان بلکه در مورد حجاب عروسکها و اسباببازیها نیز تصمیمگیری شده بود. در لایحه حجاب، برای رعایت حجاب در اسباببازیفروشیها مقرراتی پیشبینی شده است. در این مصوبه مجلس شورای اسلامی که با پیشنهاد دولت تهیه شده، آمده است: «تمام مغازههای اسباببازیفروشی باید بر سر عروسکهای پشت ویترین، روسری و چادر قرار دهند و لباسها گشاد بر تن مجسمهها و عروسکها بپوشانند.»
محسن برهانی، وکیل دادگستری و استاد ممنوعالتدریس دانشگاه تهران در این باره نوشته بود: «براساس ماده ۴۳ مصوبه حجاب و عفاف، تمام مغازههای اسباببازیفروشی باید بر سر عروسکهای پشت ویترین، روسری و چادر قرار دهند و لباسها گشاد بر تن مجسمهها و عروسکها بپوشانند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در هفته گذشته، همچنین فشارها روی دانشجویان برای رعایت حجاب اجباری افزایش یافت. شوراهای دانشجویان ضمن بیان اینکه «دانشگاه سراسری تبریز، کمیتهای به نام افاد (اقدام فرهنگی اجتماعی دانشگاه) تاسیس کرده است» اعلام کرد: «این نهاد تازهتاسیس بر اساس لیست تهیهشده توسط حراست دانشگاه با ارسال پیام به دانشجویان دختر از آنها خواسته است تا برای بررسی وضعیت پوشش حجاب به محل معرفی شده مراجعه کنند.»
همچنین در این گزارش آمده است که در پی تهدیدهای ایجادشده، فضای عمومی این دانشگاه پر استرس و شرایط روانی برای دانشجویان ناامن شده است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز هفته گذشته اعلام کرده بود که به ۲۰۰ هزار شهروند تذکر حجاب داده شده است. به گفته او، حدود سه درصد از تذکرهای دادهشده به شهروندان، به ایجاد درگیری و مشاجره میان افراد منجر شده است. کارشناسان بسیاری همواره مسئله امر به معروف را دخالت در حوزه شخصی زندگی افراد و متضمن رواج بیقانونی و خشونت دانسته و در مورد آن هشدار دادهاند.
طاهری آکردی در گفتوگو با ایسنا گفت: «براساس گزارشات رسیده، تعداد افراد تذکر لسانی بیش از ۲۸۵۰ نیروی انقلابی و جهادی هستند که فی سبیل الله مشغول به فعالیت هستند.» او در ادامه افزود: «براساس آخرین گزارشی که چندی پیش به ما دادند، حدود ۲۰۰ هزار تذکر داده بودند. براساس گفته خودشان مشکل بالای ۹۷ درصد افراد با تذکر اولیه حل شده و به درگیری، مشاجره و... نکشیده است.»
شهر کتاب اصفهان نیز در هفته گذشته به بهانه «رعایت نکردن حجاب»، از طرف پلیس نظارت بر اماکن عمومی این شهر پلمب شد. به گزارش هرانا، شهر کتاب اصفهان واقع در محله عباسآباد این شهر، روز یکشنبه پنجم آذرماه بهدلیل رعایت نکردن حجاب از طرف پلیس نظارت بر اماکن عمومی این شهر پلمب شد. گفته میشود مدیریت این مجموعه را سروش صحت، بازیگر و کارگردان بر عهده دارد. پیشتر نیز این واحد صنفی با دلایل مشابه پلمب شد و موقتا از ادامه فعالیت آن ممانعت به عمل آمد. اواسط فروردین ماه امسال، شهر کتاب اصفهان با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود از پلمب این مجموعه به دست ماموران اماکن خبر داده بود.