شرکتکنندگان در نشست «روند وین برای افغانستان دموکراتیک» روز جمعه ۱۷ آذر نقشه راه آینده افغانستان را که در نتیجه سه دور گفتوگوهای این نشست تهیه شده است منتشر کردند.
در متن این طرح، از آن با عنوان چشمانداز ایجاد و احیای نظامی مبتنی بر قانون اساسی در افغانستان یاد شده و آمده است: «هدف این سند پایان بخشیدن به سلطه ظالمانه طالبان و پایان یافتن نقض سیستماتیک حقوق بشر و رفع اعمال آپارتاید جنسیتی در افغانستان و تلاش برای پیدا کردن راههای مشارکت اجتماعی، سیاسی، و فرهنگی مردم کشور ما است.»
در نقشه راهی که شرکتکنندگان روند وین برای افغانستان دموکراتیک تهیه کردهاند تاکید شده است که تلاش برای جلوگیری از کشتارهای هدفمند و جمعی در افغانستان، بهویژه کشتار هزارهها، متوقف کردن کوچ دادن اجباری اهالی بومی و غصب زمینهای آنها در رژیم طالبان، و رفع تهدید گروههای تروریستی از اولویتهای این نقشه راه است.
دور سوم نشست روند وین برای افغانستان دموکراتیک از دوازدهم تا چهاردهم آذر در شهر وین، پایتخت اتریش، با حضور احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان، و حدود ۵۰ تن از فعالان سیاسی و مدنی افغانستان برگزار شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
شرکتکنندگان در دور سوم این نشست همچنین بر حمایت از مقاومت در افغانستان علیه طالبان تاکید کردند و در مورد خطر تقویت تروریسم در این کشور هشدار دادند.
در نقشه راهی که شرکتکنندگان این نشست تهیه کردهاند آمده است که اتحاد میان همه نیروهای مخالف طالبان و تلاش برای جلب حمایت کشورهای منطقه از مقاومت مردم افغانستان علیه طالبان از هدفهای اساسی است که یک کارگروه پیگیری آن را به عهده دارد.
با گذشت بیش از دو سال از سلطه طالبان بر افغانستان و شکلگیری چند حزب و سازمان سیاسی و نظامی علیه طالبان، که همگی در تبعیدند، هنوز انسجام و اتحادی میان نیروهای مخالف طالبان شکل نگرفته است.
در این میان، جبهه مقاومت ملی افغانستان، که در ماه اوت ۲۰۲۱ و همزمان با فروپاشی دولت جمهوری مبارزه نظامی با طالبان را از پنجشیر آغاز کرد، همواره بر اتحاد سیاسی و کار مشترک در مبارزه با طالبان تاکید کرده است.
احمد مسعود، رهبر این جبهه، در پایان دور سوم نشست روند وین برای افغانستان دموکراتیک گفت مقاومت مسلحانه در برابر طالبان طلسم تسلیم شدن به این گروه را شکست و به مردم در تداوم مبارزه روحیه بخشید. مسعود از همه سازمانها و حزبهای سیاسی مخالف طالبان خواست که برای برپایی نظام مردمسالار بسیج شوند و از مقاومت جاری در افغانستان حمایت کنند.
در نقشه راه شرکتکنندگان این نشست آمده است که گروه کاری تشکیلشده موظف است با همه سازمانها و حزبهای سیاسی مخالف طالبان برای «ایجاد طرح ساختار بدیل» تماس بگیرد تا از راه هماهنگی و صحبت مشترک، بتوان چنین ساختاری را ایجاد کرد.
پس از جمعآوری دیدگاهها در مورد طرح ساختار بدیل، نشست سراسری و فراگیر برگزار خواهد شد. همزمان، گروه کاری برای جلب حمایت کشورهای منطقه اقدام خواهد کرد.
در این نقشه راه تاکید شده است که همزمان با این تلاشهای سیاسی، از تداوم مقاومت در داخل افغانستان حمایت میشود. همچنین، تماس با نهادهای حقوقی بینالمللی، از جمله دادگاه کیفری بینالمللی، برای پاسخگو ساختن طالبان در ارتباط با ارتکاب جرایمی مانند کشتار هدفمند، تبعیض جنسیتی، تبعیض مذهبی، و کوچ اجباری ادامه مییابد.