جنگ خونبار و ویرانگر روسیه و اوکراین که از فوریه ۲۰۲۲ با تهاجم نظامی مسکو آغاز شد، درحالی ادامه دارد که سرنوشت این نبرد هنوز مشخص نیست و هر دو طرف به ادامه عملیات تا رسیدن به اهدافشان تاکید دارند. در همین حال، طولانیشدن این جنگ موجب شده است که ارسال کمکهای نظامی بیشتر از طرف کشورهای غربی به کییف در هالهای از ابهام قرار گیرد و برای ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، و ارتش این کشور نگرانیهایی به همراه بیاورد.
جمهوریخواهان در واشنگتن که از کمکهای نظامی کلان جو بایدن به کییف اظهار نارضایتی میکنند، تصویب بودجه جدید حمایت از اوکراین را معلق نگه داشتهاند. این در شرایطی است که بعضی کارشناسان اعتقاد دارند اگر ایالات متحده کمکهای نظامی به اوکراین را قطع کند، ممکن است اروپا نیز از همین روش پیروی کند و ورق به نفع روسیه برگردد.
به گفته آنها، چنین وضعیتی بهویژه در سال ۲۰۲۴ خطرناک به نظر میرسد، سالی که انتخابات ریاستجمهوری آمریکا برگزار خواهد شد و دونالد ترامپ، از نامزدهای جدی این رقابت، آماده است هم اوکراین و هم ناتو را کنار بگذارد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گزارش اسکاینیوز، موسسه مطالعات جنگ (ISW) سناریوهای احتمالی درباره پیروزی ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، در جنگ با اوکراین را بررسی کرده است. این اندیشکده مستقر در واشنگتن دیسی استدلال میکند که ایالات متحده در جنگ کنونی مسکو و کییف «بسیار بیشتر از آنچه اغلب مردم فکر میکنند»، سهم دارد.
نویسندگان گزارش موسسه مطالعات جنگ تاکید میکنند: «اگر ایالات متحده تمام کمکهای نظامیاش به کییف را قطع و اروپا نیز از آن پیروی کند، تسخیر تمام اوکراین برای روسیه بههیچوجه غیرممکن نیست. چنین نتیجهای ارتش درهمشکسته اما پیروز روسیه را به مرزهای ناتو از دریای سیاه تا اقیانوس منجمد شمالی خواهد رساند.»
این تحلیلگران میگویند اوکراین با حمایت غرب، نزدیک به ۹۰درصد از ارتش روسیه را نابود کرد، اما با وجود این میزان تلفات وحشتناک، باز هم روسیه آنها را جایگزین کرد و توانست خسارات مادی را جبران کند.
بر اساس گزارش موسسه مطالعات جنگ، ارتش پیروز روسیه در پایان جنگ اوکراین، دارای تجربه جنگی و بسیار بزرگتر از پیش از سال ۲۰۲۲ خواهد بود.
به گفته تحلیلگران این موسسه، اقتصاد مسکو هم «بهتدریج بهبود مییابد، زیرا تحریمها به طور اجتنابناپذیری فرسایشی میشوند» و ارتش روسیه نیز «با تکیه بر انبوهی از تجربیات سخت بهدستآمده در مبارزه با جنگ مکانیزه» دوباره منسجم و بازسازی خواهد شد.
در ادامه این گزارش، اشاره شد: «در صورت پیروزی پوتین در جنگ اوکراین، ارتش روسیه سامانههای دفاع هوایی پیشرفتهای به دست خواهد آورد که تنها هواپیماهای رادارگریز آمریکایی میتوانند به آن نفوذ کنند. از این رو، روسیه اولین بار پس از دهه ۱۹۹۰، میتواند برای ناتو یک تهدید نظامی جدی ایجاد کند.»
کارشناسان استدلال میکنند که توانایی نظامی ناتو بسیار بیشتر از روسیه است- حتی اگر آن کشور اوکراین و بلاروس را بهطور کامل به خود ضمیمه کند- با این حال به گفته آنها، هزینههای اجازه دادن به روسیه برای پیروزی در اوکراین بیشتر از آن چیزی است که تصور میشود. در گزارش موسسه مطالعات جنگ هشدار داده شد که در صورت پیروزی پوتین در نبرد با ارتش زلنسکی، ایالات متحده باید «بخش قابلتوجهی» از نیروهای زمینیاش را در شرق اروپا مستقر کند. در عین حال آمریکا ممکن است با یک انتخاب سخت بین مستقر کردن هواپیماهای رادارگریزش در آسیا برای دفاع از تایوان یا استقرار آنها در اروپا برای حمایت از متحدانش در برابر تجاوز روسیه روبهرو شود.
در گزارش این اندیشکده آمده است: «کمک به اوکراین برای ایالات متحده بسیار سودمندتر و ارزانتر از شکست این کشور در برابر روسیه است. هرچه اوکراین بتواند قلمروهای بیشتری به دست آورد، نیروهای کرملین را بیشتر به سمت شرق سوق خواهد داد.»
به گفته کارشناسان این اندیشکده، در شرایط فعلی بهترین گزینه حمایت از اوکراین برای پیروزی و سپس کمک به بازسازی آن است.