گام بلند ترکیه برای عضویت سوئد در ناتو

ترکیه هرچند از اعضای قدیمی ناتو است اما برخلاف بسیاری از متحدان نظامی خود در ناتو، تاکنون نه‌تنها سلاح و تجهیزات نظامی در اختیار اوکراین قرار نداده، بلکه با اعمال تحریم‌ها علیه روسیه هم مخالفت کرده است

کمیسیون روابط خارجی پارلمان ترکیه در نهایت روز سه‌شنبه به لایحه پیشنهادی دولت برای عضویت سوئد به پیمان نظامی ناتو رای مثبت داد. اقدامی که گام بلندی در راستای گسترش بیشتر ناتو، پس از یک تاخیر ۱۹ ماهه از زمان طرح درخواست استکهلم محسوب می‌شود.

در اواخر آبان‌ماه امسال، کمیسیون روابط خارجی پارلمان ترکیه اعلام کرد نمایندگان این کمیسیون به زمان بیشتری برای بررسی لایحه دولت برای عضویت سوئد در این پیمان نظامی نیاز دارند.

ترکیه از اعضای قدیمی پیمان نظامی ناتو به‌شمار می‌رود و از سال ۱۹۵۲ عضو این ائتلاف نظامی است. برابر سازوکار عضویت ناتو، تمامی کشورها باید با درخواست عضویت کشورهای جدید موافقت کنند چرا که برابر اساسنامه ناتو، حمله نظامی به هریک از اعضا، به‌مثابه حمله به سایر کشورها به‌حساب می‌آید.

خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه ۲۶ دسامبر، پنجم دی‌ماه ۱۴۰۲ در گزارشی این اقدام کمیسیون روابط خارجی پارلمان ترکیه را «گام بلندی» توصیف کرد و نوشت انتظار می‌رود طی چند هفته آینده، نمایندگان پارلمان ترکیه در صحن عمومی مجلس هم به لایحه عضویت سوئد رای مثبت دهند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پس از آن، رجب‌طیب اردوغان، در مقام رئیس‌جمهوری ترکیه این قانون را امضا خواهد کرد و در نهایت نماینده دولت سند موافقت با درخواست عضویت سوئد را به دبیرخانه ناتو ارائه خواهد داد. 

ترکیه هرچند از اعضای قدیمی ناتو است، اما برخلاف بسیاری از متحدان نظامی خود در ناتو، تاکنون نه‌تنها سلاح و تجهیزات نظامی در اختیار اوکراین قرار نداده، بلکه با اعمال تحریم‌ها علیه روسیه هم مخالفت کرده است.

پیش‌تر خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشته بود تغییر مواضع دولت اردوغان پس از آن رخ داد که سوئد به مقام‌های دولت ترکیه قول داد تا همکار‌های مشترک بیشتری برای مبارزه با تروریسم داشته باشند.

علاوه بر این، مقام‌های ناتو با شروع به‌ کار یک دفتر ویژه هماهنگی برای مبارزه با تروریسم موافقت کرده‌اند. دولت اردوغان، فعالیت گروه‌های کرد مخالف خود در کشورهای اسکاندیناوی را «تروریستی» می‌داند و بارها از مقام‌های دولتی این کشورها خواسته است تا جلوی فعالیت گروه‌های کرد را بگیرند.

بیشتر از جهان