موشه تترو، رئیس اداره هماهنگی و ارتباط با غزه در اسرائیل، اعلام کرد که کمبود مواد غذایی در نوار غزه وجود ندارد و تنها مشکل موجود ناتوانی سازمان ملل در توزیع مناسب کالاها است.
به گزارش تایمز اسرائیل، نزدیک به یک ماه است که گذرگاه مرزی کرم شالوم برای انتقال کمکهای بشردوستانه بازگشایی شده و اسرائیل روزانه تلاش میکند تا کمکها به غزه را افزایش دهد.
موشه تترو گفت: «کامیونهایی که در اینجا از بازرسیهای امنیتی عبور میکنند، در سمت غزه از گذرگاه تخلیه میشوند، سپس سازمانهای بینالمللی کمکها را به مردم غزه تحویل میدهند.»
تترو گفت این واحد تعداد کامیونهایی را که روزانه از مرز عبور میکنند افزایش میدهد. به گفته او، پیش از جنگ ۷۰ کامیون در روز از این گذرگاه عبور میکرد و اکنون این آمار به میانگین ۱۱۰ کامیون در روز رسیده است. اسرائیل در ابتدا کمکهای خود به غزه را پس از حمله هفتم اکتبر که حدود سه هزار تروریست حماس به اسرائیل هجوم بردند و حدود ۱۲۰۰ نفر را که بیشتر آنها غیرنظامی بودند کشتند و ۲۴۰ نفر را به گروگان گرفتند، محدود کرد.
آمریکا هفتهها است که به اسرائیل فشار میآورد تا اجازه دهد کمکهای بشردوستانه بیشتری وارد نوار غزه شود. این صحبتها در حالی صورت گرفت که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، برای چهارمین بار از زمان آغاز جنگ به اسرائیل سفر کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
تترو معتقد است که «هیچ کمبود مواد غذایی در غزه وجود ندارد» و برخلاف گفته او، گزارشهای سازمان ملل حاکی است که بحران گرسنگی گستردهای در نوار غزه وجود دارد. اکنون اسرائیل معتقد است که این بحران به علت کوتاهی و ناتوانی سازمان ملل در تقسیم کمکهای بشردوستانه میان مردم است.
تترو دراینباره میگوید: «از نظر مواد غذایی، ذخایر غزه برای کوتاهمدت کافی است. با این حال، اگر سازمانهایی وجود داشته باشند که بخواهند غذای بیشتری بیاورند، ما خوشحال میشویم که عبور آن را به سمت جنوب و شمال غزه تسهیل کنیم.»
ماه گذشته، سازمان ملل و نهادهای دیگر گزارش دادند که بیش از نیم میلیون نفر در غزه، یعنی یکچهارم جمعیت، به دلیل ناکافی بودن مواد غذایی که وارد این منطقه میشود گرسنهاند. شورای امنیت سازمان ملل متحد اواخر دسامبر قطعنامهای را که در آن خواستار «ارسال فوری، ایمن و بدون مانع کمکهای بشردوستانه» به غیرنظامیان در نوار غزه شد تصویب کرد.
تترو همچنین نقش اسرائیل را در ممانعت از رسیدن این کمکها به غزه تکذیب و تاکید کرد مشکل در سازمانهای بینالمللی است که این کمکها را پردازش و دریافت میکنند. این اظهارات او با گفتههای مقامهای سازمان ملل که اسرائیل را مقصر میدانند، در تضاد است.
کارل اسکائو، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا، هفته گذشته با اشاره به اینکه دلیل تاخیرها دخالت اسرائیل در گذرگاه مرزی رفح است نه کمبود پرسنل سازمان ملل، گفت: «تیمهای ما در آنسوی مرز نشستهاند و منتظر هستند تا آنچه را که از راه میگذرد جمعآوری کنند، بنابراین این کار به روشی پایدار انجام نمیشود.»