امیرخان متقی، سرپرست وزارتخارجه رژیم طالبان، با اعلام شرطهای طالبان برای شرکت در نشست سازمان ملل با موضوع افغانستان، گفت اگر شرطهای آنها پذیرفته نشود، هیئت این گروه در نشست دوحه شرکت نخواهد کرد.
وزارت خارجه طالبان شامگاه چهارشنبه، ۲۵ بهمن (۱۴ فوریه) با انتشار خبر دیدار امیرخان متقی، سرپرست این وزارت، با دیمیتری ژیرنوف، سفیر روسیه در کابل، گفت که متقی شرطهای طالبان را برای شرکت در نشست دوحه با آنها در میان گذاشته است. «فراهمشدن زمینه رایزنی معنادار درمورد تمامی مسائل موجود میان هیئت طالبان و سازمان ملل متحد»، و «پذیرفته شدن طالبان به نمایندگی از افغانستان» دو شرط اساسی طالبان برای شرکت در نشست دوحه است.
در اعلامیه وزارت خارجه طالبان به نقل از متقی آمده است: «اگر در نشست دوحه میان هیئت طالبان و سازمان ملل متحد فرصت رایزنی معنادار در سطوح عالی و درمورد تمامی مسائل فراهم شود و امارت اسلامی بتواند مسئولیت نمایندگی افغانستان را برعهده داشته باشد، فرصت خوبی است.»
سرپرست وزارت خارجه رژیم طالبان افزود که در صورت بیتوجهی به این شرایط، مشارکت در نشست دوحه برایشان ارجحیت ندارد و تنها به گفتوگو با شماری از شرکتکنندگان نشست دوحه در کابل اکتفا خواهند کرد.
پیش از این، حسن کاظمی قمی، فرستاده ویژه و سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل، روز چهارشنبه ۲۵ بهمن، در شبکه اجتماعی ایکس، بدون اشاره به این جزئیات، نوشت که رژیم طالبان برای مشارکت در نشست آتی دوحه دو شرط مهم دارد.
او تاکید کرد که این نشست فرصت خوبی است، اما باید روشن شود که «گزاره یافتن راهی منصفانه برای تعامل، که ذیل اهداف نشست آمده، چه قدر جدی است؟»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دومین دور نشست سازمان ملل متحد و فرستادگان ویژه کشورها در امور افغانستان قرار است ۱۸ و ۱۹ فوریه در دوحه قطر برگزار شود. از طالبان نیز برای شرکت در این نشست دعوت شده است اما تصمیم طالبان هنوز در این مورد مشخص نیست.
موضوع این نشست بر مفاد قطعنامه ۲۷۲۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد متمرکز است، و گفتوگوی برای تشکیل دولت فراگیر و تعیین نماینده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان از مهمترین بندهای آن است.
طالبان تاکید دارند که، با وجود یوناما، دیگر به انتصاب نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان نیازی نیست. اما انتقادی که به یوناما وارد میشود این است که با فعالان سیاسی و مخالفان طالبان در خارج از افغانستان ارتباط برقرار نکرده است و ماموریتش فقط بر امور داخلی این کشور متمرکز بوده است.