آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا، سهشنبه ۸ اسفند (۲۷ فوریه) در نشست «ابتکار توانمندسازی اقتصادی زنان افغان» گفت که جهان مصمم به حمایت از زنان و دختران اهل افغانستان است که میخواهند مدرسه و دانشگاه بروند.
او افزود کشورهایی مانند اندونزی و قطر فرصت آموزش به زنان افغان را فراهم کردهاند و بیش از ۷۰ کشور در خاورمیانه، آسیا، اروپا، آمریکا در یک بیانیه مشترک در سازمان ملل متحد، خواستار مشارکت کامل، برابر و معنیدار زنان و دختران در جامعه شدهاند.
او افزود: «ایالات متحده مفتخر است که بخشی از این تلاشها است. در دو سال گذشته، ما اتحاد برای تابآوری اقتصادی زنان افغانستان را شکل دادهایم، شرکای بیشتری را استخدام کردهایم و برنامههای اضافی را توسعه دادهایم. دانشگاه بوستون نقش حیاتی ایفا کرده است و ما از این مشارکت بسیار سپاسگزاریم.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او گفت که با مشورت با رهبران زن افغان اطمینان حاصل میکنند که برنامهها برای شرکتکنندگان قابل دسترسی باشد.
وزیر خارجه آمریکا گفت که برنامه ابتکار توانمندسازی زنان افغانستان روی برگزاری دورههای آموزشی مجازی و مهارتآموزی برای زنان افغان متمرکز است تا آنها بتوانند شغل پیدا کنند و درآمد کسب کنند.
او گفت: «بهعنوان مثال، دولت قطر و پلتفرم آموزشی کورسرا به صدها هزار زن افغان کلاسهای آموزشی شغلی فنی ارائه خواهند داد. مایکروسافت، لینکدین، به زنان فرصتی برای کسب گواهینامه میدهد و سپس آنها را با کارفرمایان مرتبط میکند تا بتوانند از مهارتهای جدید خود استفاده کنند.»
آنتونی بلینکن گفت که ایالات متحده آمریکا برای پناهجویان زن اهل افغانستان بورسیههای تحصیلی در مقطع لیسانس و فوقلیسانس فراهم خواهد کرد و از زنان حمایت خواهد کرد تا در زمینه مالی و بازاریابی اینترنتی آموزش ببیند و شغل ایجاد کنند.
بلینکن از صدور فرمانهای زنستیزانه طالبان انتقاد کرد و گفت که این فرمانها آزادیهای اساسی زنان و حقوق بشر را نقض میکند.
او گفت: «آنها (طالبان) بر خلاف خواست مردم افغانستان عمل میکنند و بررسیها نشان میدهد که بیش از ۸۵ درصد مردم این کشور معتقدند که زنان باید دسترسی به آموزش داشته باشند.»
بلینکن گفت که زنان و دختران افغانستان مصمم به درس خواندناند و آنها علیرغم موانع زیادی که با آن مواجهاند، به آینده جوامع خود کمک میکنند.
طالبان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ بر افغانستان تسلط یافتند و از آن زمان تاکنون، محدودیتهای زیادی علیه حقوق و آزادیهای زنان وضع کردهاند. طالبان به دختران فقط تا کلاس ششم دبستان اجازه درس خواندن میدهند و زنان را از بسیاری از حقوق و آزادیهای خود، از جمله کار در نهادهای غیردولتی، محروم کردهاند.
طالبان در نیمه دوم دهه ۹۰ میلادی نیز در افغانستان حکومت میکردند و در آن زمان هم تحصیل و کار را برای زنان ممنوع اعلام کرده بودند. در آن زمان هم آموزش مخفیانه به زنان و دختران در بخشهایی از افغانستان شکل گرفته بود.
با سرنگونی رژیم طالبان در حمله ائتلاف جهانی به رهبری آمریکا در سال ۲۰۰۱، فصلی جدید برای رشد دختران و زنان افغانستان آغاز شد. دو دهه حضور غرب در افغانستان باعث شد میلیونها دختر به مدرسه و دانشگاه بروند. اما تاریخ در افغانستان تکرار شد و بخش زیادی از زنان بار دیگر از کار و تحصیل محروم شدند.