کمک آمریکا به پاکستان برای تقویت مرزهای این کشور

از زمان بازگشت طالبان افغان به قدرت در کابل، میزان حمله‌های مرگبار در پاکستان بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته است

مرزبانان پاکستانی در حال حفاظت از مرز این کشور با افغانستان-AFP

همزمان با درگیری‌های مرزی میان مرزبانان طالبان و نیروهای پاکستانی، ودانت پاتل، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده گفت که آمریکا برای تقویت امنیت مرزهای پاکستان، به حکومت این کشور کمک‌های فنی ارائه می‌کند.

عرب نیوز، روز چهارشنبه، ۲۶ اردیبهشت گزارش داد که در گفت‌وگوهای اخیر مقام‌های پاکستانی و آمریکایی، در مورد همکاری‌های مشترک در زمینه مبارزه با تروریسم، تهدیدهای نوظهور و تامین امنیت مرز پاکستان مذاکره شده است.

در یک ماه اخیر، چند هیئت از وزارت خارجه آمریکا به رهبری الیزابت ریچاردز، هماهنگ کننده در امور مبارزه با تروریسم و جان بس معاون این وزارتخانه به اسلام‌آباد سفر کردند و در دیدار با مقام‌های پاکستانی بر همکاری‌های مشترک در زمینه‌های مختلف از جمله مبارزه با تروریسم تاکید شد.

همچنین هفته گذشته در روز ۱۸ اردیبهشت، ارتش ایالات متحده از سفر مایکل کوریلا، فرمانده ستاد فرماندهی ارتش ایالات متحده به پاکستان خبر داد. کوریلا ضمن ملاقات با فرماندهان ارتش و مقام‌های ارشد حکومت پاکستان، از مناطق مرزی این کشور با افغانستان دیدن کرد که از زمان بازگشت طالبان به قدرت شاهد حمله‌های مرگبار است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پاکستان در کنار درگیری‌های مرزی با طالبان، از افزایش حمله‌های مرگبار تحریک طالبان پاکستان به قرارگاه‌های نظامی و مراکز دولتی در ایالت خیبرپختون‌خوا نگران است. روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه، مرزبانان طالبان و پاکستانی در شهرستان آریوب زازی استان پکتیا باهم درگیر شدند. هنوز مقام‌های پاکستانی و طالبان در این مورد اظهارنظر نکرده‌اند.

در همین حال، ودانت پاتل گفت آمریکا در زمینه جستجو و ردیابی بمب‌های دست‌ساز که شبه‌نظامیان از آن برای هدف قرار دادن نیروهای پاکستانی استفاده می‌کنند کمک خواهد کرد. پاتل جزئیات بیشتری در مورد چگونگی ارائه کمک‌ها به پاکستان بیان نکرد.

از زمان بازگشت طالبان افغان به قدرت در کابل، میزان حمله‌های مرگبار در پاکستان بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است. مقام‌های پاکستانی بارها طالبان افغان را به حمایت و ارائه پناهگاه و تجهیزات نظامی به طالبان پاکستانی متهم می‌کنند، اما طالبان افغان این اتهام را رد کرده‌اند.

مایکل کوریلا که یک هفته پیش از پاکستان بازدید کرد، در اوایل فروردین، در نشستی که در کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا برگزار شد، گفت طالبان افغان برای طالبان پاکستان پناهگاه امن فراهم کرده‌است. کوریلا گفت طالبان افغان به دیگر شبه‌نظامیان از جمله القاعده نیز پناه داده‌ است و این خطر گسترش تروریسم از افغانستان به دیگر کشورها را افزایش می‌دهد.

ارتش پاکستان در ماه‌های اخیر، چندین‌بار مواضع فرماندهان تحریک طالبان پاکستان را در خاک افغانستان و پاکستان هدف قرار داد، اما در بیشتر این حمله‌ها زنان و کودکان کشته شدند. روز سه‌شنبه نیز موشکی که از یک هواپیمای بدون سرنشین ارتش پاکستان شلیک شد، به یک خانه در وزیرستان شمالی اصابت کرد و در نتیجه دست‌کم چهار نفر از جمله کودکان کشته شدند. وزیرستان شمالی از مناطق تحت نفوذ تحریک طالبان پاکستان است، اما مسئولیت حمله موشکی را هنوز ارتش پاکستان برعهده نگرفته‌ است.

گروهی از ساکنان وزیرستان شمالی در اعتراض به حمله موشکی و کشته شدن چهار نفر از جمله کودکان، تجمع اعتراضی تشکیل دادند و از حکومت پاکستان خواستند در این مورد تحقیق کند.

بیشتر از جهان