سران نظامی و غیرنظامی پاکستان برای مقابله با موج فزاینده تروریسم در این کشور کارزار جدیدی را آغاز کردهاند. شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان، این عملیات نظامی را که تحت عنوان «عزم استحکام» در تمام ایالتهای پاکستان از جمله کشمیر راهاندازی خواهد شد، تایید کرده است.
دفتر نخستوزیری پاکستان روز شنبه ۲ تیر (۲۲ ژوئن) با صدور بیانیهای بر لزوم همکاری تمامی نهادها برای مبارزه با تروریسم تاکید کرد.
بر اساس این بیانیه، تصمیم به اجرای عملیات «عزم استحکام» در کمیته عالی برنامه اقدام ملی پاکستان و بهدنبال افزایش حملات شبهنظامیان و رویدادهای افراطگرایانه اتخاذ شده است. در این کمیته مقامهای ارشد نظامی و غیرنظامی شرکت داشتهاند و اعلام شده است که عملیات مذکور تلاشی جامع و قاطعانه وهماهنگ بهمنظور مبارزه با چالش افراطگرایی و تروریسم خواهد بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دفتر شهباز شریف در بیانیه یادشده بر تداوم تلاشهای سیاسی-دیپلماتیک از طریق همکاریهای منطقهای برای محدود کردن فضای عملیاتی تروریستها نیز تاکید کرد و افزود: «تلاشهای عملیاتی و گسترده نیروهای مسلح با حمایت کامل همه نهادهای قانونگذار تقویت میشود و با وضع قوانین لازم، خلاهای قانونی که مانع پیگیری موارد مرتبط با تروریسم و مجازات تروریستها میشود، برطرف خواهد شد.»
این بیانیه تاکید میکند که مبارزه با تروریسم و افراطگرایی برای بقای پاکستان الزامی است و هیچ گروه اجازه ندارد حاکمیت ملی این کشور را به چالش بکشد.
در گزارش رسانههای پاکستانی، به نقل از شهباز شریف آمده که تروریسم بیش از دو و نیم دهه پاکستان را درگیر کرده و مبارزه با تروریسم «مسئولیت مشترک تمام نهادهای فدرال و ایالتی این کشور» است؛ زیرا ثبات و حاکمیت قانون برای توسعه پایدار ضروری است. او گفت: «یک دولت ضعیف هرگز نمیتواند اعتماد سرمایهگذاران را جلب کند و برای کشوری بیثبات و گرفتار تروریسم نمیتوان یک اقتصاد سالم و قوی متصور بود.»
نخستوزیر پاکستان در ادامه تاکید کرد که مبارزه با تروریسم و رهایی از این چالش تنها وظیفه نیروهای مسلح این کشور نیست و همه باید برای ریشهکن کردن کامل تروریسم کمک کنند.
تهدید منافع چین در پاکستان
خطر حملات تروریستی پروژههای میلیارد دلاری چین در پاکستان، شامل احداث جاده، خط آهن، نیروگاههای برق، پالایشگاههای گاز مایع و خط لوله انتقال گاز، را با تهدید مواجه کرده است.
یک بمبگذار انتحاری در ۲۶ مارس ۲۰۲۴ خودرو حامل شهروندان چینی را در منطقه بشام ایالت خیبرپختونخوا پاکستان، هممرز با افغانستان، هدف قرار داد. در این حمله پنج مهندس چینی و راننده پاکستانی آنها کشته شدند.
این حمله نشان داد که منافع اقتصادی چین در پاکستان تحت خطر تروریسم قرار دارد. حکومت پاکستان ادعا میکند که تروریستهای مستقر در داخل خاک افغانستان امنیت این کشور را به خطر انداختهاند. به همین دلیل یک هیئت بلندپایه از وزارت کشور پاکستان به رهبری محمد خرم آغا، معاون این وزارتخانه، به کابل رفت و با مقامهای وزارتهای کشور و خارجه طالبان دیدار کرد. اما طالبان تاکید کردند که ناامنیها در پاکستان هیچ ربطی به افغانستان ندارد و اسلامآباد باید مشکلات امنیتیاش را خود حل کند.
این در حالی است که پاکستان یکی از حامیان اصلی رژیم طالبان بود و با حمایت اسلامآباد بود که طالبان توانستند پناهگاههای امن و پادگانهای آموزشی در مناطق مرزی پاکستان داشته باشند و در آنها نیروهایشان را آموزش دهند و تجدید قوا کنند. هنوز هم اعضای خانواده برخی رهبران و مقامهای ارشد طالبان در پاکستان ساکناند و بعضی از آنها املاک بزرگی در آن کشور دارند.
ارتش و سازمان استخبارات پاکستان با تعدادی از رهبران طالبان رابطه دارد و احتمالا در سفر رئیس ستاد ارتش پاکستان به آمریکا درباره این موارد هم صحبت خواهد شد.
اکسپرس تریبون پاکستان گزارش داد که یک مقام عالیرتبه چینی هنگام بازدید از این کشور اعلام کرده که وضعیت امنیتی این کشور اعتماد سرمایهگذاران چینی را متزلزل کرده است.
پاکستان با تهدید گروههای تروریستی همچون شاخه خراسان دولت اسلامی (داعش)، تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) و گروههای متحد آن و ارتش آزادیبخش بلوچستان مواجه است. این گروهها در دو سال گذشته مسئولیت حملاتی مرگبار در این کشور را برعهده گرفتهاند.