وزیر بهداشت طالبان در سوییس با رئیس سازمان بهداشت جهانی دیدار کرد

سفر مولوی نورجلال جلالی به اروپا با انتقادهایی مواجه شده است

وزیر بهداشت طالبان سمت راست و رئیس سازمان بهداشت جهانی، سمت چپ‌- X/@DrTedros

وزارت صحت عامه (بهداشت) طالبان یکشنبه ۳۱ تیر (۲۱ ژوییه) اعلام کرد که مولوی نورجلال جلالی، وزیر بهداشت این گروه، در راس هیئتی به سوییس رفته و با تدروس آدانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی، دیدار کرده است. 

بر اساس اطلاعیه این وزارتخانه، جلالی و آدانوم گبریسوس در این دیدار، درباره کنترل بیماری‌های واگیر، ریشه‌‌کن کردن فلج اطفال در افغانستان، گسترش خدمات پزشکی، شفافیت و استانداردسازی خدمات درمانی در افغانستان گفت‌و‌گو کرده‌اند.  

در این اطلاعیه ادعا شده که مسئولان نهادهای بین‌المللی تعهدشان را به ادامه همکاری در بخش درمان با وزارت بهداشت طالبان اعلام کرده‌‍اند و قرار است وزارت بهداشت طالبان افزون بر تخصیص بودجه داخلی، تلاش‌هایش را در راستای استانداردسازی خدمات درمانی در سطح بین‌المللی سرعت بخشد تا زمینه برای ارائه خدمات درمانی استاندارد بیشتر فراهم شود. 

تدروس آدانوم، رئیس سازمان بهداشت جهانی، هم در حسابش در ایکس تایید کرده که اوایل این هفته با نورجلال جلالی، وزیر بهداشت طالبان، درباره وضعیت بهداشت و درمان در افغانستان گفت‌وگو کرده است.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او اعلام کرد که با وزیر بهداشت طالبان در مورد افزایش اقدام‌ها در بخش مهار فلج اطفال نیز صحبت کرده است و تاکید کرد: «سازمان بهداشت جهان به حمایت از مردم افغانستان، به‌ویژه زنان و کودکان، ادامه خواهد داد، تا نیازهای بهداشتی آن‌ها برآورده شود.» 

آدانوم تصریح کرد که در مورد دسترسی زنان افغانستان به فرصت‌های تحصیلی و شغلی هم با هیئت طالبان صحبت کرده است.  

با فروپاشی حکومت افغانستان در اوت ۲۰۲۱، تدروس آدانوم در راس هیئتی به کابل رفت و با مقام‌های طالبان دیدار کرد.  

سفر وزیر بهداشت طالبان به اروپا و دیدار او با رئیس سازمان بهداشت جهانی با انتقادهای مواجه شده است. 

خوشحال نبی‌زاده، وزیر بهداشت سابق افغانستان، پیام رئیس سازمان بهداشت جهانی درباره دیدار با وزیر طالبان را در شبکه ایکس بازنشر و اعلام کرد که مانع اصلی ریشه‌کن نشدن فلج اطفال در افغانستان خود طالبان‌اند. او نوشت: «طی ۲۰ سال گذشته، بیماری فلج اطفال در تمام جهان به جز افغانستان و پاکستان ریشه‌کن شد. دلیل اصلی آن هم جلوگیری طالبان دو طرف مرز از اجرای کارزارهای واکسیناسیون علیه فلج اطفال در این دو کشور است. نهادهای سازمان ملل متحد تنها بابت تامین امنیت کارزار واکسیناسیون علیه فلج اطفال از حملات طالبان، میلیون‌ها دلار بودجه اضافی دریافت می‌کردند.» 

او یادآوری کرد در حالی که طالبان صدها نیروی شاغل در این کارزار را کشته‌اند، سازمان بهداشت جهانی میزبان نماینده طالبان شده است. نبی‌زاده افزود: «نه طالبان به لزوم ریشه‌کنی فلج اطفال اعتقادی دارند و نه سازمان ملل متحد باور دارد که طالبان در ریشه‌کنی فلج اطفال همکاری می‌کنند. این نشست یک نمایش محض است.» 

رژیم طالبان را هیچ کشوری به رسمیت نشناخته اما در ماه‌های اخیر، سفر هیئت‌های طالبان به کشورهای همسایه و منطقه افزایش یافته است. برخی از مقام‌های طالبان سفرهایی به اروپا نیز داشته‌اند.  

بیشتر از جهان