پاپ فرانسیس خواستار پایان تبعیض‌های مبتنی بر مذهب و جنسیت در افغانستان شد

رژیم طالبان به آپارتاید جنسیتی علیه زنان متهم است

دیدار پاپ فرانسیس با رهبران جامعه افغان‌ها در ایتالیا، واتیکان‌ــ CNS photo/Vatican Media

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، در دیدار با نمایندگان جامعه افغان‌ها در ایتالیا، خشونت و تبعیض بر اساس مذهب را محکوم کرد و سپس در دیدار عمومی از مردم خواست تا برای پایان دادن به تبعیض در افغانستان و پاکستان، به‌ویژه تبعیض علیه زنان، دعا کنند.

وب‌سایت خبری واتیکان روز چهارشنبه ۱۷ مرداد (۷ اوت) گزارش داد که پاپ در دیدار عمومی هفتگی خود از مردم خواسته است برای پایان دادن به تبعیض‌های قومی در پاکستان و افغانستان و به‌ویژه تبعیض علیه زنان، هم تلاش‌ و فعالیت و هم دعا کنند. 

او قبل از این دیدار عمومی، با گروهی ۹ نفره که نمایندگان انجمن جامعه افغان‌ها در ایتالیا بودند، ملاقات کرده بود.

پاپ فرانسیس به آن‌ها گفت: «افغانستان و پاکستان متشکل از اقوام زیادی‌اند که همگی به فرهنگ، سنت‌ها و شیوه زندگی منحصر‌به‌فرد خود افتخار می‌کنند. اما متاسفانه به جای اینکه از این ویژگی‌ها و حقوق تمام گروه‌ها محافظت و حمایت شود، برخی افراد از تنوع فرهنگی، قومی یا دینی به عنوان بهانه‌ای برای تبعیض و طرد سایر گروه‌ها استفاده می‌کنند.» 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او تصریح کرد: «عامل مذهبی بنا به ذات و ماهیتش باید به کاهش شدت تضادها کمک و فضایی ایجاد کند که در آن همه افراد بتوانند از حقوق کامل شهروندی به صورت برابر و بدون تبعیض برخوردار شوند اما اغلب اوقات، دین را دستکاری و به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهدافی متضاد مانند ایجاد تنش، نفرت و خشونت استفاده می‌کنند.» 

رهبر کاتولیک‌های جهان تاکید کرد: «هیچ‌کس نباید به نام خدا نفرت، کینه و خشونت علیه دیگران را تشویق کند.» 

با توجه به وضعیت متشنج خاورمیانه پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران، پاپ فرانسیس در پایان جلسه دیدار عمومی خود، بار دیگر از افزایش تنش و درگیری در خاورمیانه ابراز نگرانی کرد و گفت: «من وضعیت خاورمیانه را همچنان با نگرانی زیاد دنبال و درخواستم از همه طرف‌های درگیر را تکرار می‌کنم که این درگیری گسترش نیابد و در تمام جبهه‌ها، به‌ویژه در غزه که وضعیت انسانی بسیار وخیم و تحمل‌ناپذیر است، آتش‌بس فوری برقرار شود.»

 با گذشت حدود سه سال از عمر حکومت طالبان، گزارش‌ها از افغانستان حاکی از اعمال تبعیض گسترده میان اقوام، مذاهب، اقلیت‌ها و زنان در این کشور است. اکثر اعضای رژیم طالبان پشتون‌تبار و سنی‌مذهب‌اند و فعالیت سایر مذاهب را نیز به‌شدت محدود کرده‌اند. از طرفی این رژیم به اعمال آپارتاید جنسیتی علیه زنان متهم است. زیرا تحصیل دختران بالاتر از مقطع دبستان را ممنوع و بیشتر زنان و دختران را از کار کردن در ادارات دولتی و نهادهای خصوصی و داخلی منع کرده است. همچنین فشار و سختگیری‌های زیادی بر زنان و دختران اهل افغانستان اعمال و تجمع‌های اعتراضی زنان را هم با گلوله و بازداشت سرکوب می‌کند. 

بیشتر از جهان