درخواست اروپایی‌ها برای خویشتن‌داری ایران؛ وزارت خارجه می‌گوید «وقیحانه» است

منابع خبری حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل را محتمل و نزدیک می‌دانند

تهدید اسرائیل در دیوارنگاره میدان ولیعصر تهران پس از کشته‌ شدن اسماعیل هنیه-رسانه‌های اجتماعی

پس از آنکه رهبران کشورهای غربی در بیانیه‌ای مشترک به جمهوری اسلامی درمورد حمله احتمالی به اسرائیل هشدار دادند، ناصر کنعانی، سخن‌گوی وزارت امور خارجه، گفت که جمهوری اسلامی «در استفاده از حقوق شناخته‌ خود از کسی اجازه نمی‌گیرد.»

سخن‌گوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی، بیانیه کشورهای بریتانیا، فرانسه و آلمان را «وقیحانه» توصیف کرد و گفت این بیانیه «بدون هیچ اعتراضی به جنایت‌های بین‌المللی رژیم صهیونیستی، از ایران برای عدم اقدام تنبیهی و بازدارنده» درخواست کرده است.

سه کشور بریتانیا، فرانسه و آلمان در بیانیه‌ای مشترک خواستار ازسرگیری فوری مذاکرات آتش‌بس در غزه شدند و ابراز نگرانی کردند که حمله جمهوری اسلامی و گروه‌های نیابتی به اسرائیل توافق آتش‌بس را به خطر می‌اندازد. آن‌ها از جمهوری اسلامی ایران و گروه‌های متحدش در منطقه خواستند به اسرائیل حمله‌ نکند.

کنعانی درخواست این سه کشور اروپایی برای کاهش تنش در منطقه را «فاقد منطق سیاسی و مغایر با اصول و قواعد بین‌الملل» خواند و مدعی شد که این اقدام به‌منزله «حمایت علنی و عملی از جنایت‌ها و تروریسم در منطقه» است و «پاداش به آمران و عاملان نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت» تلقی می‌شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

هم‌زمان با تداوم تهدیدهای جمهوری اسلامی، نگرانی‌های جامعه بین‌المللی از وقوع جنگی دیگر در منطقه افزایش یافته است و رهبران کشورهای مختلف می‌کوشند با گفت‌وگو و دعوت به خویشتن‌داری، جمهوری اسلامی را از حمله به اسرائیل منصرف کنند.

در پیوند با همین موضوع، کشورهای آمریکا، ایتالیا، فرانسه، بریتانیا و آلمان، روز دوشنبه ۲۲ مرداد بر حمایت از اسرائیل تاکید کردند و از مقام‌های حکومت ایران خواستند به تهدیدها پایان دهد.

هم‌زمان دفتر کی‌یر استارمر از گفت‌وگوی نخست‌وزیر بریتانیا با مسعود پزشکیان خبر داد و اعلام کرد که استارمر در این تماس تلفنی نیم ساعته جمهوری اسلامی را از جنگ با اسرائیل «برحذر» داشته است.

به گزارش اسکای‌نیوز، تماس تلفنی استارمر با پزشکیان پس از آن انجام شد که نخست‌وزیر بریتانیا با جو بایدن و دیگر همتایان اروپایی‌اش درباره تحولات منطقه صحبت کرده بود.

استارمر در این تماس تلفنی به پزشکیان گفت که نگران وقوع جنگ در منطقه است و از طرف‌ها می‌خواهد از ایجاد تنش بیشتر خودداری کنند. او همچنین تاکید کرد که جنگ به نفع هیچ‌کس نیست.

روز دوشنبه، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، نیز با مسعود پزشکیان تماس گرفت و از او خواست هر کاری می‌تواند برای جلوگیری از افزایش تنش انجام دهد. او نیز تاکید کرد که چرخه خشونت در خاورمیانه باید شکسته شود.

خبرگزاری دولتی ایرنا نیز نوشت که مسعود پزشکیان در تماس تلفنی به پیترو پارولین، نخست وزیر واتیکان، گفته است: «مطابق همه موازین و مقررات بین‌المللی، حق دفاع و پاسخ به متجاوز برای کشوری که مورد تجاوز قرار گرفته محفوظ است.»

آنتونیو تایانی، وزیر امورخارجه ایتالیا، نیز که با هدف میانجی‌گری با علی باقری کنی، سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، صحبت کرده بود، خبر داد که جمهوری اسلامی پاسخ به کشته شدن اسماعیل هنیه را «حق خود» می‌داند و در این مورد «موضع قاطعانه» دارد.

درخواست‌ها از ایران برای جلوگیری از حمله به اسرائیل پای ترکیه را هم به میانجی‌گری باز کرده است. روز سه‌شنبه سفیر آمریکا در ترکیه گفت که کشورش از مقام‌های ترکیه خواسته است برای منصرف کردن ایران از حمله به اسرائیل پا پیش بگذارند.

پس از کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران، مقام‌های جمهوری اسلامی به تناوب از «انتقام سخت» و «خون‌خواهی» سخن گفته‌اند. گزارش‌ها نیز از حمله قریب‌الوقوع به اسرائیل حکایت دارد.

روز دوشنبه فاکس‌نیوز به نقل از یک منبع آگاه پیش‌بینی کرد که ایران احتمالا ظرف ۲۴ ساعت آینده به اسرائیل حمله می‌کند. در نقطه مقابل، فایننشال تایمز از قول یک مقام حکومت ایران نوشت که ممکن است اصلا هیچ حمله‌ای انجام نشود و جمهوری اسلامی «کارزار جنگ روانی علیه اسرائیل راه انداخته است».

اصغر عباسقلی، فرمانده سپاه عاشورا، نیز به همین موضوع اشاره کرد و گفت: «با اینکه در ظاهر برای پاسخ‌گویی و انتقام دیر شده است، اسرائیل با منتظر ماندن فشار زیادی را تحمل می‌کند.»

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری پیشین آمریکا، نیز پیش‌بینی کرد که حمله ایران به اسرائیل به‌رغم تهدیدها رخ نخواهد داد. با این حال، منابع خبری حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل را محتمل و نزدیک می‌دانند.

جان کربی، سخن‌گوی شورای امنیت کاخ سفید، روز دوشنبه احتمال حمله ایران به اسرائیل «طی هفته جاری» را مطرح کرد و گفت: «باید برای آنچه ممکن است مجموعه گسترده‌ای از حملات باشد آماده باشیم.»

آمریکا طی روزهای اخیر نیروها و تجهیزات نظامی‌اش را در خاورمیانه افزایش داده است و نیروهای اسرائیلی نیز در حالت آماده‌باش کامل قرار گرفته‌اند.