رویترز: ارتباط با هاشم صفی‌الدین پس از حمله اسرائیل قطع شده است

همزمان با ادامه درگیری‌های اسرائیل و حزب‌الله، گزارش‌هایی از آماده شدن تل‌آویو برای حمله به ایران منتشر می‌شود

خبرگزاری رویترز روز شنبه پنجم اکتبر (چهاردهم مهر) به نقل از یک منبع امنیتی در لبنان نوشت که پس از حمله هوایی اسرائیل که گفته می‌شود هاشم صفی‌الدین را هدف قرار داده، جانشین احتمالی سید حسن نصرالله برای فرماندهی حزب‌الله لبنان، دیگر در دسترس نیست.

اسرائیل اواخر روز پنجشنبه حمله بزرگی را به حومه جنوبی بیروت انجام داد. پس از آن خبرگزاری آکسیوس به نقل از سه مقام اسرائیلی نوشت در آن حمله، هاشم صفی‌الدین در یک پناهگاه زیرزمینی هدف گرفته شده است.

یک منبع امنیتی لبنانی و دو منبع امنیتی دیگر روز شنبه به رویترز گفتند که حملات مداوم اسرائیل به حومه جنوبی بیروت - معروف به ضاحیه - از روز جمعه، نیروهای امدادی را از جستجوی محل حمله بازداشته است.

گروه شبه‌نظامی حزب‌الله مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران، پس از حمله شدید اسرائیل، تاکنون هیچ اظهارنظری درباره هاشم صفی‌الدین نکرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ناداو شوشانی، سرهنگ اسرائیلی روز جمعه گفته بود که ارتش اسرائیل همچنان در حال ارزیابی حملات هوایی پنجشنبه‌شب است. او تایید کرد که مقر اطلاعات حزب‌الله هدف گرفته شده است.

نیویورک‌تایمز نیز به نقل از سه مقام اسرائیلی نوشت که هاشم صفی‌الدین در نشستی با دیگر رهبران ارشد حزب‌الله در یک پناهگاه زیرزمینی شرکت کرده بود که هدف حمله قرار گرفت.

هنوز به طور دقیق مشخص نیست که آیا صفی‌الدین در این حمله آسیب دیده است یا خیر، اما کانال ۱۲ اسرائیل جمعه شب گزارش داد که مقامات امنیتی به طور فزاینده‌ای اطمینان دارند که او کشته شده است.

از دست دادن جانشین احتمالی حسن نصرالله ضربه بزرگ دیگری به حزب‌الله لبنان خواهد بود. اسرائیل با عملیات پیاپی در سراسر منطقه در طول سال گذشته و تشدید حملاتش در چند هفته گذشته، رهبری حزب‌الله را از بین برده است.

اسرائیل بمباران شدیدی را در لبنان آغاز کرده و در هفته‌های اخیر پس از نزدیک به یک سال تبادل آتش با حزب‌الله، نیروهای خود را به آن سوی مرز فرستاده است. نبردها پیش از این بیشتر محدود به منطقه مرزی اسرائیل و لبنان بود و به موازات جنگ یک ساله اسرائیل در غزه علیه گروه فلسطینی حماس در جریان بود.

مقامات لبنانی می‌گویند که حمله اسرائیل علاوه بر از میان بردن فرماندهان حزب‌الله، صدها شهروند عادی لبنانی از جمله نیروهای امدادی را نیز کشته و ۱.۲ میلیون نفر - تقریبا یک چهارم جمعیت لبنان - را مجبور به ترک خانه‌هایشان کرده است.

تازه‌ترین گزارش‌ها از حمله روز شنبه اسرائیل به اردوگاه آوارگان فلسطینی در طرابلس حاکی از آن است که یکی از اعضای ارشد گروه حماس به نام سعید عطاءالله علی به همراه همسر و دو فرزندش کشته شدند.

وب‌سایت خبری اسرائیل وای‌نت نیز روز شنبه گزارش داد که ژنرال ارشد ارتش آمریکا در خاورمیانه، مایکل کوریلا، یکشنبه عازم اسرائیل می‌شود.

آمادگی اسرائیل برای پاسخ به حملات موشکی سپاه

در همین حال، گمانه‌زنی‌هایی درباره پاسخ احتمالی اسرائیل به حملات موشکی اخیر جمهوری اسلامی ایران مطرح است.

یک مقام نظامی اسرائیل به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که ارتش اسرائیل در حال آماده‌سازی پاسخی به حمله موشکی ایران است. این مقام که نخواست نامش فاش شود، ‌گفت که اسرائیل به «حمله بی‌سابقه و غیرقانونی ایران» پاسخ خواهد داد.

همچنین روزنامه هاآرتص گزارش داد که پاسخ اسرائيل «قابل توجه» خواهد بود.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز جمعه گفت که اگر جای اسرائیل بود، به جای حمله به تاسیسات نفتی ایران به گزینه‌های جایگزین‌ فکر می‌کرد. او افزود که فکر می‌کند اسرائیل هنوز به این نتیجه نرسیده است که چگونه به جمهوری اسلامی ایران پاسخ دهد.

بایدن روز چهارشنبه گفته بود که آمریکا از حمله احتمالی اسرائيل به تاسیسات هسته‌ای ایران حمایت نمی‌کند. او پنجشنبه شب در جمع خبرنگاران گفت که آمریکا در حال مذاکره با اسرائیل درباره گزینه‌های پاسخ به حمله موشکی اخیر جمهوری اسلامی ایران است.

در همین حال، یک مقام وزارت خارجه آمریکا در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان، اعلام کرد که اسرائیل هنوز به دولت بایدن تعهد نداده است که در پاسخ به حمله موشکی بالیستیک روز سه‌شنبه، تاسیسات هسته‌ای ایران را هدف قرار نخواهد داد.

این مقام آگاه به سی‌ان‌ان گفت ارزیابی اینکه اسرائیل چه زمانی تلافی خواهد کرد، دشوار است، اما تخمین می‌زند که حمله متقابل احتمالا قبل یا بعد از هفتم اکتبر انجام شود، نه در همان روز سالگرد حمله حماس به اسرائيل.

جو بایدن می‌گوید به‌زودی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائيل، درباره پاسخ احتمالی به جمهوری اسلامی ایران صحبت خواهد کرد اما زمان این تماس مشخص نیست.

همزمان با این تحولات، عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران،‌ در جریان سفر به دمشق با بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه دیدار کرد.

عراقچی در این دیدار بر «اعتماد به قدرت مقاومت در لبنان و فلسطین در برابر کشتار و ویرانگری اسرائيل و نیز ضرورت هماهنگی با تمام کشورهای حامی برای توقف این تجاوزات» تاکید کرد.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی همچنین در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: «مهمترین بحث ما آتش‌بس در لبنان و غزه است. ابتکاراتی در این زمینه وجود دارد و رایزنی‌هایی انجام گرفته که امیدواریم به نتیجه برسد.»

او همچنین افزود که «اسرائيل جز زبان زور و جنگ،‌ زبان دیگری را بلد نیست.»

عراقچی روز جمعه نیز به بیروت سفر کرده و با رئيس مجلس و نخست‌وزیر لبنان و همچنین سران ارشد حزب‌الله دیدار کرده بود.

بیشتر از جهان