وزارت داخله (کشور) طالبان یکشنبه ۱۳ آبان (۳ نوامبر) از آغاز به کار گروه پلیس سیار ۱۰۰ نفره موتورسیکلتسوار در شهر فیضآباد، مرکز استان بدخشان در شمال شرق افغانستان، به منظور تامین امنیت این شهر خبر داد.
در اطلاعیه این وزارتخانه آمده است که فعالیت این پلیس موتورسوار ۲۴ ساعته خواهند بود و اعلام کرده است که این گروه موتورسوار در سایر شهرستانهای استان بدخشان نیز فعالیت میکنند.
به سلسله ايجاد گروپ های امنيتی موترسايکيل، اينک يک گروپ ۱۰۰ نفری در ولايت بدخشان آغاز به فعاليت نمود.
— M.Abdul Mateen Qani مفتي عبدالمتين قانع (@abdulmateenqani) November 3, 2024
قوماندانی امنیه ولایت بدخشان یک گروپ ۱۰۰ نفری گزمه سیار را با موترسايکيل ها و تجهیزات نظامی پیشرفته تشکيل داد که جهت تامین هر چه بهتر امنیت شهروندان آن ولايت و برای جلوگيری از… pic.twitter.com/3UUFrqkZlL
عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله طالبان، هم حدود دو هفته قبل، گفته بود که گروه ۴۰ نفری پلیس موتورسوار در استان قندوز ایجاد شده است تا به رخدادهای امنیتی سریعتر رسیدگی شود.
نیروهای وزارت داخله طالبان در چندین استان دیگر افغانستان هم به جای خودروهای رنجر و هاموی ساخت آمریکاــ بهجامانده از حکومت پیشین افغانستانــ از موتورسیکلت استفاده میکنند.
طالبان طی دو دهه جنگ و شورش مقابل حکومت افغانستان و متحدان غربی آن به روش جنگ چریکی و بیشتر با استفاده از موتورسیکلت حمله میکردند. شماری از موتورسیکلتهای طالبان هم مملو از مواد انفجاری بودند و علیه نظامیان و غیرنظامیان استفاده میشدند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با سلطه مجدد طالبان بر افغانستان، این گروه در جشنها و رژههای نظامی که مناسبت سقوط کابل برگزار میکند، موتورسیکلتهای مملو از مواد منفجره و با سرنشینان انتحاری این گروه را نیز به نمایش میگذارد. سال گذشته، حاجی یوسف وفا، استاندار طالبان در بلخ، یک موتورسیکلت بمبگذاریشده و مقداری مهمات به موزه «روضه مبارک» شهر مزارشریف اهدا کرد و از این وسایل بهعنوان «اسباب فتح افغانستان» نام برد. آنچه نشان میدهد موتورسیکلت وسیله نقلیه محبوب طالبان است.
طالبان تصور میکنند که تاکتیک جنگ چریکی در شرایط کنونی که کنترل افغانستان را به دست دارند، نیز موثر است. این در حالی است که استفاده از آن تاکتیک دفع تهدیدهای امنیتی از سوی جبهههای نظامی مخالف این گروه را دشوار خواهد کرد. از طرفی کارشناسان نظامی معتقدند که استفاده نیروهای پلیس طالبان از موتورسیکلت باعث خواهد شد گروههای تبهکار هم در پوشش پلیس، راحتتر به فعالیتهایشان ادامه دهند.
یکی از دلایلی که طالبان به استفاده از موتورسیکلت روی آوردهاند، این است که طی بیش از سه سال حاکمیت این گروه، بخشی از خودروهای رنجر و هاموی بهدنبال استفاده نادرست و زیاد خراب شدهاند و نیاز به تعمیر دارند و هزینه تعمیر این وسایط نقلیه برای طالبان سنگین است. از سوی دیگر، بخشی از تجهیزات و قطعات این خودروهای نظامی و زرهی در منطقه کمیاب است و طالبان قادر به تامین آنها نیستند؛ در حالی که قیمت یک موتورسیکلت صفر در افغانستان کمتر از ۸۰۰ دلار و خرید آن برای طالبان آسان است.