زیاد نشستن به قلب آسیب ‌می‌زند

نشستن طولانی‌مدت جریان خون را مختل می‌کند، فشار خون را بالا می‌برد و عملکرد قلب را دشوار می‌کند

عکس تزئینی -  زنی پشت میز نشسته و کمرش را گرفته است - Canva

محققان به این نتیجه رسیده‌اند که نشستن طولانی برای سلامتی خطرناک است و برای جلوگیری از مواجهه با این پیامدها باید بدن را فعال نگهداشت. 

ممکن است قلبتان در خطر باشد

به گزارش اکونومیک‌تایمز، نشستن طولانی ممکن است برای قلب خطرآفرین باشد. افرادی که تمام روز پشت میز و مقابل کامپیوتر می‌نشینند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی قرار دارند. نشستن طولانی‌مدت جریان خون را مختل می‌کند، فشار خون را بالا می‌برد و عملکرد قلب را دشوار می‌کند. با گذر زمان پلاک‌ها در رگ‌ها تجمع می‌کنند و احتمال حمله قلبی و سکته بالا می‌رود و حتی باشگاه رفتن هر روز نیز باعث نمی‌شود که از این مسئله خلاص شوید. نشستن طولانی‌مدت در هر صورت تبعات جدی دارد و باید در فاصله‌هایی بین نشستن طولانی، بلند شد و راه رفت و بدن را فعال نگهداشت.

ممکن است به دیابت بینجامد

یکی دیگر از معایب کم‌تحرکی افزایش خطر ابتلا به دیابت است. هنگامی که بیشترین ساعات روز را می‌نشینید، ممکن است مقاومت به انسولین به وجود آید که عامل کلیدی ابتلا به دیابت نوع ۲ است. اگر ماهیچه‌‌ها فعال نباشند نمی‌‌توانند گلوکز را به‌شکل موثر جذب کنند و همین سطح قند خون را افزایش می‌دهد و این عدم تعادل زمینه ابتلا به دیابت را فراهم می‌کند. 

عضلات پا و باسن ضعیف می‌شوند

یک واقعیت ساده می‌گوید: اگر از عضلاتتان استفاده نکنید آن‌ها را از دست می‌دهید. نشستن تمام‌مدت به این معناست که عضلات پایین‌تنه به اندازه کافی تحرک ندارند و این امر به آتروفی یا ضعیف‌ شدن عضلات می‌انجامد. به این ترتیب پاها و باسن، اگر مدام بی‌تحرک باقی بمانند، کارایی‌شان را از دست می‌دهند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مشکلات مربوط به اضافه‌وزن از راه می‌رسند

افزایش وزن به مشکلی شایع در میان جوانان بدل شده است. بی‌تحرکی قابلیت تجزیه چربی و قند را در بدن کاهش می‌دهد. فعالیت بدنی به آزاد‌سازی مولکول‌های موثر در تجزیه چربی کمک می‌‌کند، اما نشستن طولانی‌مدت این قابلیت را از بین می‌برد و درنتیجه وزن، به‌خصوص در اطراف باسن، افزایش می‌یابد. 

مشکلات مربوط به سلامت روان را افزایش می‌دهد

زندگی بی‌تحرک نه‌تنها سلامت جسمی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، که بر سلامت روان هم تاثیرگذار است. افرادی که مدت زمان طولانی در مقابل صفحه نمایش، چه برای کار چه برای بازی، می‌نشینند، دچار بی‌خوابی می‌‌شوند و بی‌خوابی اضطراب را به دنبال خواهد داشت. هرچه ارتباط شما با دیگران کمتر باشد در جمع بودن بیشتر مضطربتان می‌کند. علاوه بر این، نشستن ممکن است اختلالات خلقی مانند اضطراب و افسردگی را بیشتر کند، زیرا فعالیت بدنی برای تولید هورمون اندروفین، که خلق‌وخو را تقویت می‌کند، ضروری است. 

راه حل چیست؟

از میز کار ایستاده قابل‌تنظیم برای کار استفاده کنید تا بتوانید در طی روز وضعیتتان را تغییر دهید. 

برای اینکه بیشتر تحرک داشته باشید، به جای صندلی روی توپ ورزشی بنشینید. 

اگر ممکن بود از پله‌ استفاده کنید تا گردش خون قلب افزایش یابد. 

موقع حرف زدن با گوشی همراه راه بروید و ننشینید. 

اتومبیل را دورتر از مقصد پارک کنید تا چند قدم بیشتر راه بروید. 

اگر می‌خواهید در حین کار حرکت کنید، از میزهای کار مجهز به تردمیل استفاده کنید. 

در طی روز حرکات کششی مختصری انجام دهید.     

بیشتر از بهداشت و درمان