دنیل خلیفه، سرباز سابق ارتش بریتانیا به جاسوسی برای جمهوری اسلامی مجرم شناخته شد

خلیفه پس از فرار از زندان و پیش از دستگیر شدن دوباره تلاش کرده بود با «ایرانی‌ها» تماس بگیرد و در پیامی که در تلگرام ارسال کرد نوشته بود: «منتظرم.»

دنیل خلیفه---پلیس متروپلیتن بریتانیا

دنیل خلیفه، سرباز سابق ارتش بریتانیا که پیش از محاکمه با بستن خود زیر کامیون تحویل غذا از زندان وندزورث لندن فرار کرد و دوباره دستگیر شد، به جرم جاسوسی برای جمهوری اسلامی مجرم شناخته شد. به گزارش سرویس جهانی بی‌بی‌سی، او اطلاعاتی را جمع‌آوری و به تهران منتقل کرده و نام نیروهای ویژه را به دست آورده بود. قاضی بابی چیما گراوب، اعلام کرد که خلیفه سال آینده با «حکمی طولانی مدت» مواجه خواهد شد.

به گزارش سرویس جهانی بی‌بی‌سی، اقدامات دنیل خلیفه نقض قانون اسرار رسمی و قانون تروریسم شناخته شده است. دادستان‌ها گفتند که خلیفه پس از پیوستن به ارتش در سپتامبر ۲۰۱۸، با فردی مرتبط با اطلاعات جمهوری اسلامی تماس گرفت و سپس به سرویس اطلاعات بریتانیا، ام‌آی۶ (MI6) گفته بود که می‌خواهد یک مامور دوجانبه شود.

او اطلاعات حساس را جمع‌آوری کرده و از طریق فیسبوک با فردی مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تماس گرفته بود.

رئیس بخش مبارزه با تروریسم دادستانی بریتانیا در این زمینه گفت، «اطلاعاتی که خلیفه به اشتراک گذاشت می‌توانست پرسنل نظامی را در معرض خطر جدی یا تهدید جانی قرار دهد و امنیت بریتانیا را به خطر بیندازد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گزارش سرویس جهانی بی‌بی‌سی، دنیل خلیفه در دوران خدمت در ارتش، نام ۱۵ سرباز فعال را جمع‌آوری کرد که شامل افرادی از نیروهای ویژه نیز می‌شد. دادستان‌ها معتقدند که او فهرست را به ایران ارسال کرده بود. اما خلیفه این اتهام را رد کرد و ادعا کرد که اطلاعاتی که به اشتراک گذاشته عمدتا جعلی بود. با این حال، به نظر می‌رسد که او حداقل دو سند طبقه‌بندی شده ارسال کرده باشد – یکی درباره پهپادها و دیگری در مورد «اطلاعات، نظارت و شناسایی».

این درحالی است که بیشتر پیام‌هایی که او با تماس‌هایش در اپلیکیشن رمزگذاری شده تلگرام مبادله کرده، حذف شده‌اند. گزارش سرویس جهانی بی‌بی‌سی حاکی از آن است که باتوجه به این موضوع، بریتانیا احتمالا هیچگاه نخواهد فهمید حساس‌ترین اطلاعاتی که او با جمهوری اسلامی به اشتراک گذاشته، چه بوده است.

این گزارش حاکی از آن است که خلیفه پس از فرار از زندان و پیش از دستگیر شدن دوباره تلاش کرده بود با «ایرانی‌ها» تماس بگیرد و در پیامی که در تلگرام ارسال کرد نوشته بود: «منتظرم.»

دومینیک مورفی، رئیس فرماندهی ضدتروریسم پلیس متروپولیتن، درباره خلیفه گفت: «تهدیدی که از سوی کشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران برای بریتانیا وجود دارد، بسیار جدی است، بنابراین برای یک سرباز ارتش که اطلاعات حساس نظامی را با آن‌ها به اشتراک می‌گذارد، این عمل بسیار بی‌پروا و خطرناک است.»

سخنگوی ‌کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا نیز گفت که هرچند پرونده خلیفه «یک حادثه منحصر به فرد» بود، این مسائل به شدت جدی گرفته می‌شود و به طور کلی، این موضوع دلیل ادامه اقدامات قوی علیه رژیم ایران است.

بیشتر از جهان